|

Gencer: Kimseye tazminat ödemedik

Antalyaspor Kulübü Derneği Divan Toplantısı, Hasan Subaşı Tesisleri’nde gerçekleştirildi. Toplantıda Antalyaspor Başkanı Gültekin Gencer '5 tane teknik direktörle çalıştım. Bir tanesinde tazminat maddesi bulursanız şimdi istifa edeceğim' dedi.

Yeni Şafak
16:56 - 20/06/2015 Cumartesi
Güncelleme: 14:19 - 20/06/2015 Cumartesi
IHA

İlk kez toplanan divanda tüzüğe göre divan icra kurulu seçildi. İcra kurulunda eski başkanlar da yer aldı. Divan Başkanlığı'na Dündar Uluğkay seçilirken toplantıya yaklaşık 100'e yakın divan üyesi katıldı.Toplantıda konuşan Antalyaspor Kulübü Derneği Başkanı ve divan üyesi Nafiz Tanır, temeli atılan yeni Antalyaspor tesislerinin arazisinin kazandırılmasına emekleri geçmesinden dolayı mutlu olduklarını söyledi. Antalyaspor'un hedef büyütmesi gerektiğinin altını çizen Tanır, mekanizmada eksiklikler olduğunu birlik ve beraberlik içinde bu sorunların giderilebileceğini kaydetti.



Antalyaspor Vakfı Başkanı Ali Yılmaz, Antalyaspor A.Ş'nin kongreye gitmesini istediğini belirterek, “Antalyaspor altyapıda geriye gidiyor. Amigolarla gereğinden fazla yakınlaşılması kulübe zarar veriyor. Alt yapıdan 3 oyuncumuzu büyük takımlar transfer etti. Bazı hocalara ciddi tazminatlar ödendi. Camia içinde seçimli kongre yapma isteği var. Ciddi, samimi kaynakları belli olan adayların çıkmasını arzuluyorum. Aksi halde Antalyaspor üzerinden kimse reklam yapmasın. Adaylıklarını medya aracılığı ile duyurmasınlar. Gelsinler kulüp derneği veya vakıfa adaylıklarını belirtsinler. Bizleri ikna etsinler. A.Ş'nin kongreye gitmesi için tüm yetkimi kullanacağım” diye konuştu.



Antalyaspor Başkanı Gültekin Gencer ise takım şampiyon olmasına rağmen eleştiriler ışığında konuşmanın üzücü olduğunu dile getirdi. Antalyaspor'un şampiyonluğunun önemli olduğunun altını çizen Başkan Gencer, Süper Lig'de, bir önceki başkan Hasan Akıncıoğlu'ndan hazine devraldıklarını söylediğini bu sözünde sonuna kadar arkasında olduğunu kaydetti.



“KİMSEYE TAZMİNAT ÖDEMEDİK”

Göreve gelmeden önce Isaac'ın sözleşmesi 900 bin Euro bedelle 3 yıllığına uzatıldığını hatırlatan Başkan Gencer, “Geldiğimiz zamanda kimseye tazminat ödemedim. 5 tane teknik direktörle çalıştım. Bir tanesinde tazminat maddesi bulursanız şimdi istifa edeceğim. Hiçbirinde tazminat maddesi olmadığı için kimseye tazminat ödemedik. Sadece Hami Mandıralı'nın sözleşmesinde hepsinde olduğu gibi Engin Korukır'ın da vardı. Bu takıma Süper Lig'e çıkarmaları halinde 500 bin TL'lik şampiyonluk primi vardı. Mandıralı'nın görevine biz son verdik. Bu yılki teknik direktörlerin hiçbirine müdahil olmadım. Yusuf Şimşek hariç. Alnım açık, gönül rahatlığıyla söylüyorum” dedi.



“ANTALYASPOR'UN ŞAMPİYON OLMASINI İSTEMEYENLER VAR”

Hiçbir takımın teknik direktör değiştirmek istemeyeceğini ifade eden Gencer, “Altınordu mağlubiyetinin ardından Engin Korukır'ın görevine son verildi. Hami Mandıralı'ya karşıydım ve yönetim istedi sözleşme yapmak zorunda kaldım. Sabrettim. Gaziantep Büyükşehir Belediye maçının ardından futbol şube sorumluluğunu kendime bağladığımı, yönetim kuruluna bildirdim. Bizi şampiyon yapacak, takımı kenetleyecek, ağabey şeklinde yaklaşacak teknik direktör konusunda Antalya'nın çocuğu olarak Yusuf Şimşek'i getirdik. Şimşek'in oluşturduğu hava direk çıkamasak bile play-off'tan çıktık. Ama bir takım kesim Antalyaspor'un Süper Lig'e çıkmasını istemiyor” şeklinde konuştu.



“ORDUSPOR MAÇININ ARDINDAN YAŞANANLAR ÜZÜCÜ”

Orduspor mağlubiyetin ardından yapılan söylemleri sert bir şekilde eleştiren Gencer, “Antalyaspor'un hiçbir dönem üzerine leke sürülmemiştir. Yine sürülmemesi için adliyeye ilk müracatı yapan biziz. Biz zaten gerekeni yaptık. Hepinizin evlat diye bağrına bastığı bir takım kişilerin, gururlandığınız Fazlı efendi, Alanya deplasmanı sırasında takım kampında futbolcuları arayacak kadar cüretkarlık yapıyor. Bunu paylaşmadık. Sen kampta mısın? Kadro dışında değil misin? Ordu maçından dolayı diyebilecek cesareti buluyor kendinde. Bunları size havale ediyorum. Takım kötü giderken teklif gelmiyor, takım iyiye giderken futbolculara teklif geliyor. Gelin birlikte satalım kulübe gelir gelecekse. Değerini bulan futbolcu satılır” şeklinde konuştu.



“ANTALYASPOR'UN BORCU 31 MİLYON”

Takımı 40 milyon borçla devraldığını aktaran Gencer, “Bugün itibari ile takımın borcu 31 milyondur. İkinci lige düşmesine rağmen, Süper Lig'e çıkmasına rağmen var. Kayserispor'un bütçesi bizim 3 katımızdır. Oda çıktı biz de çıktık. Şuan onların borcu 80 milyon liradır. Yönetim kurulu üyelerimiz değişmiştir. Sebebi vardır. Benden kaynaklanıyor olabilir. Sağlık durumundan ayrılmıştır. Bu yönetim kurulu takıma 14 milyon geri dönüşümsüz para koymuştur. Geri dönüşlü 10 milyon koydu. Bizim en büyük şansımız Antalya Stadı'nın temeli atıldı ve inşaat bitti. Bir çok stat var yapılan ama hepsinin altı kapalıdır. Ama bizim stadın altında dükkanlar oluşturuldu. 14 bin metrekare çarşı çıkardık. Bakanlık belediyeye, belediye de bize devreder. Buradan Antalyaspor yıllık 10 milyonluk gelir elde edecek” ifadelerine yer verdi.



Gencer, Antalyaspor'un menfaatine uygun olarak gitmeleri gerekirse, gitmeye hazır olduklarını sözlerine ekledi.

#antalyaspor
#divan kurulu
#borç
#gültekin gencer
9 yıl önce