|

Gençlerbirliği'nde tıkandı kaldı

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Gençlerbirliği, Artem Radkov, Liviu Antal ve Nemanja Tomic ile yolları ayıramadığı için transferi durdurdu.

Yeni Şafak
13:57 - 13/06/2015 Cumartesi
Güncelleme: 15:24 - 13/06/2015 Cumartesi
AA

Sezona kadrosunda 10 yabancı ile başlamayı planlayan başkent temsilcisi, Radkov, Antal ve Tomic'ten kulüp bulmalarını istedi.


Türkiye Futbol Federasyonu'nun yabancı statüsünde yaptığı değişikliğe rağmen, altyapısından yetişen yerli oyuncuların forma şansı bulabilmesi için yabancı oyuncu kontenjanının tamamını kullanmayacak kırmızı siyahlı ekipte, transfer politikası Radkov, Antal ve Tomic'in durumu ve yeni teknik direktör İskoç Stuart Baxter'ın raporu doğrultusunda belirlenecek.



Teknik direktör Mehmet Özdilek döneminde 1 Ocak 2014'te kadroya katılan ve başkent ekibiyle 1 yıl daha sözleşmesi olan Belarus futbolcu Radkov, iki sezonda sadece 324 dakika kırmızı-siyahlı formayı giydi. Başkent ekibine geçen sezon başında katılan Rumen Antal ise devre arasında İsrail'in Beitar Jerusalem takımına kiralık gönderildi. Gençlerbirliği ile 2 yıl daha sözleşmesi bulunan Antal, kırmızı-siyahlı formayı Süper Lig'de 9, Türkiye Kupası'nda ise 5 kez giydi. Türkiye'de toplam 618 dakika sahada kalan Rumen futbolcu, 1'i ligde 4 gol atabildi.



Sırp orta saha Tomic ise 3 sezonda 2 bin 348 dakika kırmızı-siyahlı formayla yeşil sahada görev yaptı. Başkent ekibine 2012-2013 sezonunun devre arasında dahil edilen Tomic, aynı sezon 8 karşılaşmada forma giyerek, 401 dakika sahada kaldı.



2013-2014 sezonunda 3'ü Türkiye Kupası, 15'i Süper Lig toplam 947 dakika süre alan Sırp futbolcu, geçen sezon ise 5'i Türkiye Kupası, yine 15'i Süper Lig olmak üzere 20 karşılaşmada kırmızı-siyahlı formayla sahada kaldı. Geçen sezon bin dakika oynayan Tomic, rakip fileleri 5 kez havalandırdı.



Gidenler

Gençlerbirliği, sezonun tamamlanmasının ardından 4 yabancı futbolcusuyla sözleşme yenilemedi. Başkent ekibi, Sırp futbolculardan Dusco Tosic ve Radosav Petrovic, Fildişi Sahili'nden Jean-Jacques Gosso ile Belaruslu Alexander Hleb'e sözleşme uzatma teklifi yapmadı. Tosic, Beşiktaş ile anlaşırken, Petrovic ise Ukrayna ekibi Dinamo Kiev ile 5 yıllık sözleşme yaptı.



Kırmızı-siyahlı takımda, yerli futbolculardan Nizamettin Çalışkan ve Sedat Bayrak'a uzatma teklif edilmezken, sözleşmeleri devam eden Guido Koçer, Mervan Çelik, Özgür İleri, Artun Akçakın ve Ersel Aslıyüksek'ten de kulüp bulmaları istendi.



Gelenler

Radkov, Antal ve Tomic'in gitmesi durumunda 1 ya da 2 yabancı transferi daha planlayan başkent temsilcisi, şu ana kadar dış transferde 5 futbolcuyla sözleşme imzaladı. İsveç'ten kaleci Per Johannes Hopf, defans Walid Atta ve ön libero Panajotis Dimitriadis'u kadrosuna katan Gençlerbirliği, Romanya'dan sol bek Iasmin Latovlevici ve orta saha oyuncusu Martin Spelmann'ı transfer etti.



Altyapısından çıkardığı futbolculara yatırım yapan ve şu ana kadar yerli takviyesine gitmeyen başkent temsilcisi, sözleşmesi biten futbolculardan Hakan Aslantaş ve altyapısında yetişen Doğa Kaya'yı kadroda tuttu.



#gençlerbirliği
#transfer
#ilhan cavcav
9 yıl önce