|

'Gerekirse ben oynarım'

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, Avrupa Ligi'nde yarın oynayacakları Molde maçına ilişkin yaptığı açıklamada, “Yarınki maça final maçı olarak bakıyoruz. En önemli maç yarın oynayacağımız mücadele” dedi.

Yeni Şafak
17:27 - 16/09/2015 Çarşamba
Güncelleme: 17:39 - 16/09/2015 Çarşamba
IHA

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi'nde A Grubu ilk maçında yarın saat 20.00'de, Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi'nde, Norveç'in Molde takımı ile karşı karşıya gelecek.



'Güçlü olmak zorundayız'

Atromitos ve Antalyaspor ile oynadıkları karşılaşmalarda oynanan oyunu beğendiğini ifade eden Pereira, “Atromitos ve Antalyaspor maçında dinamiğimiz iyiydi. Bu yönden beğenmiştim. Antalyaspor ile oynadığımız karşılaşma da eksiklikler vardı. Çok fazla sayıda pozisyon bulduk. Defansif anlamda da iyi bir oyun oynadık. Benim tecrübemin bana öğrettiği nokta var. Fenerbahçe gibi milli takıma çok fazla oyuncu veren takımların milli maçlardan sonra oynadıkları maçlar zor olmuştur. Oyuncular milli takıma gidiyorlar ve farklı antrenman metotları görüyorlar, önemli maçlara çıkıyorlar. Yarın güçlü olmak zorundayız. Son derece zorlu bir rakiple karşılaşacağız" dedi.



Çok zor bir haftaya girdiklerini dile getiren başarılı çalıştırıcı, sözlerini şöyle sürdürdü:


“Oynamayacak oyuncular var. Biz bir anlamda bunu fırsat görüyoruz. Her oyuncumuzun bu takımda oynayabilecek güçte olduğunu göstermek için bir fırsat olacak. 3 tane zorlu karşılaşma var. Kazanmak zorunda olduğumuzun farkındayız. Özellikle yarın daha agresif olmak zorundayız. Ofansif anlamdaki dinamiğimizi göstermemiz gerekiyor. Ben inanıyorum ki takımım iyi bir cevap verecektir. İki maçta da biz bunu başaracağız. Taraftarlarımızın desteğine ihtiyacımız var. Molde ve Bursa ile çok önemli karşılaşmalara çıkacağız."



'Gerekirse ben oynarım'

Eksik oyuncuların olduğunun hatırlatılması üzerine Pereira, “Bizi bekleyen bir antrenman daha var. Benim oynamam gerekirse ben de oynarım. Zaten her gün antrenmana çıkıyorum. Koşmadan takımı yönlendirecek bir oyuncu olurum. Eksik olan arkadaşlarımız önemli oyuncular. Kaliteli oyuncuların eksikliği hissedilir. Dengeli bir kadromuz var. Sakat oyuncuların yerine oynayacak isimler eksikleri kapatacaktır. Oynayan oyuncularımız en iyi şekilde performans gösterecektir" diye konuştu.



'Final olarak görüyoruz'

Molde maçına final olarak baktıklarını ifade eden Pereira, “En önemli maç yarın oynayacağımız mücadele. Daha önce farklı bir takım da Avrupa kupası şampiyonluğu yaşadım. O zaman da maç maç değerlendirdik. En zor rakibimiz bir sonraki rakibimizdir. Son derece kaliteli bir takımla oynayacağız. Aylar sonrası için hedef belirlemeyi doğru bulmuyorum. Herkesin rüyası kupalar kazanmak. İyi çalışmak mecburiyetimiz var. Avrupa'da ve Türkiye'de kolay maç kazanılmıyor. İleri turlara gelirsek o zaman ileriye dönük hedefler koyarız. Türkiye liginde de şampiyonluğa ulaşmak istiyoruz. Kaliteli oyuncular aldınız diye iddialı konuşacaksınız diye bir duruma inanmıyorum. Dediğim gibi ilk maç her zaman önemlidir. Taraftarın yardımına ihtiyacımız var. Eksik durumu bilerek sabırlı şekilde destek vermelerini istiyoruz" şeklinde konuştu.



'Bu metod kupalar getirecek'

Bir soru üzerine, kupalar kazandıran bir antrenman metodunun olduğunu dile getiren Pereira, “Her hocanın kendi stili vardır. Benim metodum kupalar kazandıran metot. Çok fazla idman yöntemi vardır. Kupa kazanmanın değişik yöntemleri vardır. Bu metot bana kariyerimde çok kupalar getirdi. Yaşadığımız sakatlıklar ciddi değil. 1-2 haftalık sakatlıklar. Çok büyük sakatlıklar yaşamadık. Benim antrenmanlarım da çok fazla maç yapılır, son vuruş çalışması yapılır. Adaptasyon dönemi yaşıyoruz. Çok fazla gol atmak istiyoruz. Böyle bir metot izlememiz normaldir. Son vuruş çalışması yapıyoruz. Kasık bölgesinin zorlanmasının normal buluyorum. Hepsi aynı sakatlıklar değil. Tüm sezon yapacağınız çalışmalarla başarıya ulaşabilirsiniz. 3-4 oyuncumuz sakatlandı ama birkaç hafta sonun da dönecekler. Ben dünyanın en üst düzey hocalarını tanıyorum. Onların metotlarında da sahanın etrafında koşma metodu yok. Bir yandan da herkesin yaptığı işe saygı duyuyorum. Benim ki sonuç verdi ve bundan sonra da kupalar getireceğine inanıyorum" şeklinde konuştu.


#Fenerbahçe
#Molde
#Vitor Pereira
9 yıl önce