|

Gerginlik Fenerbahçe'ye yaramadı

Fenerbahçe, Euroleague Top 16 turu maçında sahasında İtalyan ekibi Emporio Armani Milano''ya 73-82 mağlup oldu. Sarı-Lacivertliler böylece çeyrek finale çıkma şansını zora soktu. Antrenör Obradoviç'in sahadan atıldığı maç zaman zaman gergin anlara sahne oldu.

Aa
00:00 - 28/03/2014 Cuma
Güncelleme: 23:12 - 28/03/2014 Cuma
Yeni Şafak
Gerginlik Fenerbahçe'ye yaramadı
Gerginlik Fenerbahçe'ye yaramadı

Bitime iki hafta kala dördüncü Olympiakos'un 1 galibiyet gerisinde kalan Fenerbahçe kalan iki maçında iddiasız Laboral Vitoria ve Anadolu Efes'i yenip rakibinin yenilmesini bekleyecek.

Obradovic oyundan atıldı

Fenerbahçe Ülker Başantrenörü Zeljko Obradovic, maçın üçüncü çeyreğinde diskalifiye edilerek sahadan gönderildi. Mücadelenin baş hakemi, tepkileri nedeniyle Obradovic'i diskalifiye etti. Obradovic karara tepkisinin ardından soyunma odasına gitti. Sarı-lacivertli çalıştırıcı soyunma odasına giderken tribünlerden büyük destek aldı. Takımı, diskalifiyenin ardından yardımcı antrenör Vladimir Androic yönetti.

İki ekip arasında gerilim

İlk yarıdan tribünlerin tepkisini çeken hakemlerin Obradovic ile ilgili kararının ardından, iki takım oyuncuları arasında da gerilim yükseldi. Bir pozisyonda Preldzic ile Lawal arasında yaşanan gerilim son anda yatıştırıldı. Tribünler sahaya yabancı madde atmamaları yönünde uyarıldı.

Bitime 20 saniye kala Hackett ile Preldzic'in yerde kaldığı pozisyonda faul atışı İtalyan takım lehine verilince karar, sarı-lacivertli takımın oyuncuları ve kenar yönetiminden büyük tepki gördü. Hakemlerin yönetimi nedeniyle tribünlerde de gerginlikler yaşandı.

Yıldırım da tribünde

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, yönetim kurulu üyeleri Ahmet Özokur, Yalçın Haker ve Deniz Tolga Aytöre de karşılaşmayı izledi. Yıldırım ve yöneticiler her zamanki gibi Fenerbahçe bencinin arkasındaki tribünde oturdu. Fenerbahçeli futbolcular Kuyt, Alper Potuk ve Mert Günok da karşılaşmayı izleyenler arasında yer aldı.

İlk sayıya kadar ayakta

Yapılan anonsa uyarak maçın başında ayağa kalkan taraftarlar, sarı-lacivertli takım ilk sayısını atana kadar tezahürat yaparak ayakta bekledi.

Bu arada maçın ilk iki periyodunda verdikleri kararlarla Fenerbahçe kenar yönetiminin yanı sıra tribünlerin tepkisini çeken hakemler, yoğun protesto altında soyunma odasına gitti.

Salon
: Ülker Sports Arena
Hakemler
: Juan Carlos Arteaga (İspanya), Juan Carlos Garcia Gonzalez (İspanya), Nicola Maestre (Fransa)
Fenerbahçe Ülker
: McCalebb 17, Bogdanovic 24, Bjelica 12, Preldzic 11, Zoric 8, Ömer Onan, Kleiza, Melih Mahmutoğlu, Jackson 1
EA7 Emporio Armani
: Hackett 11, Melli 8, Gentile 13, Moss 15, Samuels 10, Jerrels 8, Lawal 12, Kangur 5,
1. Periyot
: 15-14
Devre
: 29-38
3. Periyot
: 54-68
10 yıl önce