|

Gittiği yeri karıştırıyor

Bülent Demirlek ismi, uzun süredir olaylarla gündeme geliyor. Hakem hocalarının yetersizlikle suçladığı Demirlek, sadece Trabzonspor'u değil, birçok takımı yaktı.

00:00 - 15/08/2007 Çarşamba
Güncelleme: 01:47 - 15/08/2007 Çarşamba
Yeni Şafak
Gittiği yeri karıştırıyor
Gittiği yeri karıştırıyor

Son 30 saniyesini oynatmayarak Trabzonspor-Sivasspor maçını tatil eden ve günlerdir süren tartışmalara neden olan Bülent Demirlek'in hakemliği yeniden masaya yatırılmış durumda. Hakem otoritelerinin ezici bir çoğunlukla beğenmediği, hatta bazılarının “Hakem değil” bile dediği Demirlek, otorite konusundaki zaafı, kararsızlığı ve saha içindeki dirayet yoksunluğuyla eleştiriliyor. Demirlek'in ön plana çıktığı bazı maçlar ve yaptıkları şöyle sıralanabilir: 2003-04 sezonundaki F.Bahçe Elazığ maçında F.Bahçe'nin iki penaltısı, bir golünü vermedi, yanı sıra Tuncay'ın ofsaytını değerlendirmedi.


UNUTULMAZ DERBİ

15 Ağustos 2004'teki G.Birliği-Beşiktaş maçında da Demirlek işbaşındaydı. Sarı kart göstermesi gereken futbolcu yerine, olayla ilgisi olmayan oyuncuyu kartla cezalandırması uzun süre konuşuldu. F.Bahçe ile Beşiktaş arasında oynanan Cordoba atıldığı için Pancu'nun kaleye geçtiği 4-3 siyah-beyazlıların kazandığı karşılaşmada da Demirlek başroldeydi. Geçen sezon G.Saray'ın 5 maç ceza almasına yol açan Ali Sami Yen'deki F.Bahçe derbisi ise Demirlek'in en büyük skandallarından biriydi. Sahaya müdahaleler nedeniyle defalarca durdurduğu bu karşılaşmayı tatil etmeyen Demirlek'in, Trabzon'da tam tersini yapmasının nedeni merak ediliyor.


BÜLENT YAVUZ: Kuralları işletemiyor

Ne yazık ki Bülent Demirlek, hakemlik kurallarını işletemiyor. G.Saray-F.Bahçe maçında olup bitenlere nasıl seyirci kaldığını anlayamıyorum. Hayatımda böyle bir maç görmedim.


AHMET ÇAKAR: Hiç mi hiç beğenmiyorum

Demirlek ile ilgili ilk aklıma gelenlerden biri, F.Bahçe-Beşiktaş kupa finalini berbat etmesi. Onunla ilgili duyduğum şeyler beni çok üzüyor. Üstelik hakemliğini de kesinlikle beğenmiyorum.


ÖZCAN OAL: Demirlek hakem değil

Bülent Demirlek'i nasıl eleştirelim ki.. O bana göre hakem değil. Bir kere saha içinde otoritesi, saygınlığı yok. Futbolcular karşısında bu kadar ezilip büzülen bir hakemliği ben kabul etmiyorum.


17 yıl önce