|

Gizli kahraman Tolgay

Veli Kavlak'ın sakatlığında Atiba ve Sosa ile iyi bir uyum yakalayan Tolgay Arslan, Trabzonspor karşısında oyunun hem ofansif hem de defans yönünü hatasız yerine getirdi; sürpriz şutlarıyla ön plana çıktı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 5/05/2015 Salı
Güncelleme: 09:31 - 5/05/2015 Salı
Yeni Şafak

Beşiktaş, Trabzonspor'a karşı kritik bir galibiyet alırken galibiyete teknik direktör Bilic'in taktiksel doğruları yanında birkaç isim de damgasını vurdu. Sakat ve cezalı oyunculardan dolayı nasıl bir kadro çıkaracağı hafta boyu konuşulan Bilic, Demba Ba'yı yedek başlatarak en büyük riski alsa da planı harfi harfine tuttu. Bilic'in Opare-Demba Ba hamlesi maçı kazandırırken daha önceki haftalarda yaşanan puan kayıplarında oyun içinde yetersiz kalmakla eleştirilen Bilic, bu kez futbol otoritelerinden takdir aldı.



Bilic'in taktiksel dokunuşlarının yanı sıra orta sahanın yükün çeken Tolgay Arslan da performansıyla zirve yaptı. Tolgay, Trabzonspor karşılaşmasında her hafta artan formunun zirvesine çıktı; Veli Kavlak'ı aratmadı. Atiba ve Sosa ile mükemmel bir uyum yakalayan Tolgay, sık sık ileri çıkıp şut denemeleri yaptı. Kritik anlarda, rakip atağa kalktığı esnada kritik müdahalelerle de gol pozisyonlarını başlamadan bitiren Tolgay, Trabzonspor karşısında Beşiktaş'ın gizli silahıydı.



Türk Milli olamaz


Tolgay Arslan'ın Trabzonspor karşısındaki müthiş performansı "A Milli Takım" konusunu yeniden gündeme getirdi. Ancak Tolgay'ın Türk Milli Takımı seçemeyeceği bildirildi. 2009'da U17 Türk Milli Takımı'nın formasını giyen Tolgay Arslan, 2012'de de ise tercihini Alman Milli Takımı'ndan yana kullanmış ve U21 Alman Milli Takımı'nın formasını terletmişti. Bir kez milli takım tercihini değiştiren Tolgay Arslan'ın bir kez daha milli takım tercihini değiştirme şansı bulunmadığı öğrenildi.



Beşiktaş'ta şampiyonluk primi 75'er bin Euro


Beşiktaş yönetimi, Trabzonspor galibiyetinden sonra şampiyonluk primine zam yaptı. Deplasmanda kazanılan 3 puandan sonra adım adım şampiyonluğa yakınlaştıklarını belirten Başkan Fikret Orman ve kurmayları sezon başı 50'şer bin Euro olarak belirlediği şampiyonluk primini 75'er bin Euro'ya çıkardı. Yönetim G.Saray maçına da ekstra prim verecek.



Taraftar bağrına bastı


Trabzonspor galibiyeti sonrası gece yarısı İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'na ulaşan Beşiktaş kafilesini yüzlerce taraftar


meşaleler karşıladı. Ga-libiyet nedeniyle futbolcuları kutlayan taraftarlar, 'Şampiyon Beşiktaş' tezahüratlarında bulundu.



Tolgay Arslan ne yaptı?


Süre 90 dk Şut 4 İsabetli Şut 3 Önemli Pas 1 Başarılı pas yüz. 78 İkili müc. kazanma 8 Topla buluşma 73 Top kaybı 2 Top kapma 7 Toplam pas 59 Uzun top oy.yüz 15 Yapılan faul 1 Yaptığı faul 2 Toplam orta 0




#Beşiktaş
#Trabzonspor
#Atiba
#Tolgay Arslan
9 yıl önce