|

Gol yağmurundan ABD çıktı

Bosna Hersek Milli Futbol Takımı, 2014 Dünya Kupası hazırlıkları kapsamında ABD'ye 3-4 skorla mağlup oldu.

Aa
00:00 - 14/08/2013 Çarşamba
Güncelleme: 00:06 - 15/08/2013 Perşembe
Yeni Şafak
Gol yağmurundan ABD çıktı
Gol yağmurundan ABD çıktı
Bosna Hersek: 3 - ABD: 4

Stat: Asim Ferhatoviç Hase, Saraybosna

Hakem: Damir Skomina (Slovenya)

Bosna Hersek: Asmir Begoviç, Emir Spahiç, Ermin Biçakçiç, Seyad Salihovic, Ervin Zukanoviç, Senad Luliç, Elvir Rahimiç, Miralem Pyaniç, Zvyezdan Misimoviç, Edin Dzeko, Vedad İbişeviç.

ABD: Tim Howard, Michael Bradley, John Brooks, Brad Evans, Mikkel Diskerud, Jermaine Jones, Jozy Altidore, Fabian E. Johnson, Aejandro Bedoya, Geoff Cameron, Eddie Johnson.

Goller: Dk. 9 ve 90 Edin Dzeko, Dk. 30 Vedad İbişeviç (Bosna Hersek), Dk. 56 Eddie Johnson, Dk. 60, 84 ve 86 Jozy Altidore (ABD)

Maça hızlı başlayan Bosna Hersek, İngiltere'nin Manchester City takımında forma giyen Edin Dzeko'nun 9'uncu dakikada attığı golle öne geçti. İlk yarının ilerleyen dakikalarında da etkili olan Bosna Hersek, 30'uncu dakikada eski Galatasaray oyuncusu Zvyezdan Misimoviç'in ortası üzerine, Vedad İbişeviç'in kafa vuruşuyla topu ağlara göndermesi sonucu ilk yarıyı 2-0'lık üstünlükle kapattı.

Bosna Hersek Milli Takım Teknik Direktörü Safet Suşiç, ikinci yarıya 5 değişiklik ile başladı. Maçın 56'ıncı dakikasında kaleci Asmir Begoviç'in hatası üzerine Eddie Johnson, topu ağlarak gönderdi ve farkı bire indirdi. Sadece 4 dakika sonra ABD, bu sefer Jozy Altidore'nun golüyle beraberliği yakaladı.

Maçta üstün performansını ortaya koyan Altidore, 86 ve 88'inci dakikalarda iki gol daha attı. Maçın 90'ıncı dakikasın da Edin Dzeko kafayla topu ağlara gönderdi. Maç ABD'nin 4-3 üstünlüğüyle sona erdi.


11 yıl önce