|

Golleri kulübede atıyor!

Fenerbahçe Teknik Direktörü Pereira, Kadıköy'deki Shakhtar Donetsk maçı için "Çok güçlü bir ekip ama mükemmel değiller" dedi. Oyunculara seslenen Portekizli çalıştırıcı, "Sahada benim kişiliğimi, futbol anlaşıyımı yansıtan yarışmacı, mücadeleci bir takım görmek istiyorum" ifadelerini kullandı

Yeni Şafak
04:00 - 27/07/2015 Pazartesi
Güncelleme: 08:57 - 27/07/2015 Pazartesi
Diğer

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda karşılaşacakları Shakhtar Donetsk ile yapacakları ilk maç öncesi rakiplerini iyi analiz ettikleri, Ukrayna temsilcisinin kendileri adına çok fazla gizli yönü bulunmadığını söyledi.


Shakhtar Donetsk Teknik Direktörü Mircea Lucescu ile daha önce bir çok kez karşı karşıya geldiklerini, onu iyi tanıdığını belirten Portekizli teknik adam, Ukrayna temsilcisini çok iyi analiz ettiklerini anlattı. Bugün kulüplerin geldiği teknik seviyede takımların çok fazla gizli yanlarının kalmadığını vurgulayan Fenerbahçe Teknik Direktörü, “Lucescu da beni çok iyi tanıyordur. Bu seviyedeki yarışmacı takımlar birbirlerini iyi analiz ediyorlar. Biz de iyi bir analiz süreci geçirdik. Gizli yanı fazla olmayan bir takım. Onların hemen hemen her yanına hakimiz. Çok güçlü bir ekip ama mükemmel değiller. Kontrol edilebilecek yanları var, eksikleri var. Bu yanların üzerine gideceğiz. İyi yanları var, kötü yanları var, tıpkı bizim eksik ve iyi yanlarımız olduğu gibi. Rakibi gayet iyi tanıdığımızı düşünüyorum" ifadelerini kullandı. Futbolda mücadeleci ve yarışmacı bir takım olmanın kendisi için önemine değinen Pereira, Shakhtar Donetsk karşısında kendi kişiliğini ve oyun anlayışını sahada görmek istediğini belirterek, “Yarışmacı olmak kadar karakter de önemli. Takımımdan istediğim, sahada benim kişiliğimi, futbolumu yansıtan yarışmacı mücadeleci bir takım görmek istiyorum. Yaptığı işten gurur duyan bir takım görmek istiyorum. Hem bu maçta hem de bütün sezon boyunca" diye konuştu. Maç sonu, ortaya konulan mücadeleyle ilgili futbolcularla ve tribündeki taraftarla gurur duymak istediğini vurgulayan Portekizli teknik adam, “Bu maç sonu biz soyunma odasına girdiğimizde, birbirimizin gözlerine baktığımızda 'her şeyi yaptık, cesurduk, karakterimizi ortaya koyduk, tüm gayreti ortaya koyduk' diyebilmeliyiz. Maçtan sonra takımdan bu hissi istiyorum. Taktikten teknikten daha önemlidir benim için. Maç sonu oyuncularımla gurur duymak istiyorum. Taraftarımızla gurur duymak istiyorum" şeklinde konuştu. Pereira, toplantı sırasında bir basın mensubunun kafasını televizyona çarpmasının ardından, "Biz de bu şekilde sert bir kafa vuruşuyla gol atacağız" esprisinde bulundu.



Golleri kulübede atıyorum


Pereira, maçlarda saha kenarında yaşadığı heyecanı espriyle değerlendirerek, "Futbolcuyken atamadığım golleri kulübede atıyorum" dedi. Pereira, görev yaptığı maçları hissetmek istediğini anlatarak, "Hafta boyu maç gününü bekliyorum. Kulübede her maç bir golüm var. Futbolcuyken atamadığım golleri şu anda atıyorum" dedi.



Kadıköy kapalı gişe


F.Bahçe Şükrü Saracoğlu Stadı yarın akşam tarihi günlerinden biri yaşayacak. Geçen sezon derbi maçları hariç neredeyse boş olan Saracoğlu, Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turundaki Shakhtar Donetsk maçıyla kapalı gişe olacak. Shakhtar maçı öncesi taraftarlar kombine biletlere yoğun ilgi gösterirken, F.Bahçe Kulübü'nün resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, dün itibariyle toplam 34 bin 39 adet kombine kart satıldığı açıklandı. Maç için kombine biletler hariç 15 bini aşkın bilet satışa sunulurken, biletlerin büyük oranda tükendiği belirtildi. Biletlerin genel satışına ise bugün saat 18.00'de başlanacak. Biletlerin kısa sürede tükenmesi bekleniyor.



Ceza tehlikesi uyarısı


Daha önce Avrupa Kupası maçında çıkan olaylar ve sahaya atılan meşaleler sebebiyle kupalardan men edilen ve cezası ertelenen Fenerbahçe'de yönetim, Shakhtar Donetsk maçı öncesi sıkıyönetim ilan etti. Statta olay yaşanması durumunda sarı-lacivertlilerin kupa dışında kalma ihtimali bulunduğu için bu konuda çok hassas davranılıyor. Stat çevresinde güvenlik önlemleri artırılacak ve taraftarlar yoğun aramadan sonra stada alınacak. Yönetim maç öncesi de gerek anonslarla gerekse de tribünlere dağıtılacak uyarılarla taraftarlar olay çıkarmaması ve sahaya yabancı madde atmaması konusunda uyarılacak, Fenerbahçe'nin ertelenen cezası da hatırlanacak.



Pereira'ya sürpriz


F.Bahçeli futbolcular ve idari yetkililer, dünkü antrenman öncesi teknik direktör Vitor Pereira'ya sürpriz doğum günü kutlaması yaptı. Sportif direktör Guiliano Terraneo ve idari menajer Hasan Çetinkaya ile futbolcular, Portekizli teknik direktörün 47. yaş gününü pasta keserek kutladı. Kutlamanın ardından tebrikleri kabul eden Pereira'nın “Sizden ne hediye istediğimi biliyorsunuz. Her zaman 3 puan ve galibiyet" ifadelerini kullandığı bildirildi.



Beni değil takımı çekin!


Ukrayna'nın Shakhtar Donetsk takımı, Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda yarın F.Bahçe ile yapacağı maç için İstanbul'a geldi. Teknik direktör Mircea Lucescu'nun çalıştırdığı Ukrayna temsilcisini, Sabiha Gökçen Havalimanı'nda F.Bahçe'nin yetkilileri çiçeklerle karşıladı. Lucescu, kendisine ilgi gösteren mensuplarına, "Beni değil takımı çekin" derken, elindeki çiçeği, kendisine seslenen, G.Saray taraftarı olduğunu belirten bir kadına verdi. Ukrayna ekibinin 23 kişilik kadrosunda şu futbolcular bulunuyor: Pyatov, Kanibolotsky, Volovyk, Kucher, Shevchuk, Ordets, İsmaily, Srna, Rakytsky, Azevedo, Stepanenko, Fred, Dentinho, Bernard, Marlos, Kobin, Malyshev, Taison, Teixeira, Kovalenko, Ferreyra, Gladky, Eduardo.



Shakhtar kanattan yıkılacak


Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda karşılaşacağı Shakhtar Donetsk'i kanatlardan vuracak. Teknik direktör Vitor Pereira dünkü antrenmanda kanat organizasyonlarına ağırlık verdi. Yüksek top, duran top ve ceza sahasına yapılan ortalarla gol çalışması yaptıran Portekizli teknik adam, van Persie, Sow ve Fernandao'nun gol noktalarına çok hızlı girmesini, dönen topları da orta saha oyuncularının tamamlamasını istedi. Ukrayna ekibinin defansının ortasında oluşan zaafını stoperlerin bazı pozisyon hatası yapıyor ve yavaş kalıyor olmasını iyi değerlendirmek isteyen Fenerbahçe çalıştırıcısı, kanat organizasyonlarına ağırlık veriyor. Vitor Pereira, orta saha oyuncuları Diego, Mehmet Topal ve Nani'den de kaleyi gördükleri her fırsatta şut atmalarını istedi.



Sow'a devam


F.Bahçe yönetimi, Senegalli golcü Moussa Sow ile Shakhtar Donetsk maçı sonrası sözleşme yenilemek için masaya oturacak. Sarı-lacivertli yönetim, teknik heyetin takımda kalmasını istediği Senegalli yıldızın menajeriyle Shakhtar maçı sonrası bir araya gelecek. Sarı-lacivertli yönetim, oynama garantisi isteyen Sow'a 'oynama garantisi vermeyiz ama sözleşme yenilemek için masaya oturabiliriz' teklifinde bulundu.



Persie kulübede


Takımla birlikte çalışmalara başlayan Fenerbahçe'nin Hollandalı yıldızı van Persie, Shakhtar Donetsk maçında yedek soyunacak. Fizik kondisyon eksiği olan yıldız oyuncuya teknik direktör Vitor Pereira ilk 11'de görev vermeyecek, ilerleyen dakikalarda sahaya sürecek. Portekizli çalıştırıcı, ileri uçta iyi bir uyum yakalayan Moussa Sow-Fernandao ikilisine görev verecek.



Teixeira'ya Topal!


Fenerbahçe, Shakhtar'ın kilit oyuncusu Alex Teixeira'yı Mehmet Topal ile kilitleyecek. Bu oyuncunun rahat top alması engellenecek. Shakhtar Donetsk'in kanatlarında forma giyen Bernard ile Marlos'a karşı iki bek Hasan Ali ve Gökhan Gönül özel olarak uyarıldı. İki bek oyuncu daha defansif oynayacak ve süratiyle rakip takımın dengesini bozabilen Shakhtarlı ikiliye boş alan bırakmayacak.







#Fenerbahçe
#Mehmet Topal
#Shakhtar Donetsk
9 yıl önce