|

Gomis hayal kırıklığı yaşıyor

Galatasaraylı Gomis’in menajeri Mendy, “Yeni yönetim, bir önceki yönetimin sezon sonunda sözleşme iyileştirme sözünü yerine getirmedi. Aksine, ‘Teklif varsa ayrılabilir’ denildi. Aynı şartlarla sözleşmesinin 1 yıl daha uzatılmasını da istemediler. Gomis, büyük hayal kırıklığı yaşıyor” açıklamasını yaptı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 28/07/2018 Cumartesi
Güncelleme: 05:22 - 28/07/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
Fransız golcü Bafetimbi Gomis
Fransız golcü Bafetimbi Gomis

Galatasaray’a geçen sezon başında transfer olan ve Süper Lig’de attığı 29 golle şampiyonlukta önemli payı bulunan Fransız golcü Bafetimbi Gomis’in menajeri Patrick Mendy, Fransa basınına gündeme oturacak açıklamalarda bulundu. Gomis’e yeni sözleşme sözü verildiğini ve bunun yerine getirilmediğini belirten Mendy, “Geçen sezon Galatasaray ile imzaları atarken, daha iyi bir maaşla, 4 yıllık sözleşme istedik. Sonunda 3 yıllık üzerine anlaştık. Ancak ‘sezonu iyi geçirirse, yıl sonu şartlar için tekrar görüşeceğiz’ diye sözleştik. Yönetim farklıydı, bunu biliyoruz. Biz yine de olumlu gelişme olabileceğini umduk. Yeni yönetim bu sözü tutmayı geçin, ‘teklif varsa ayrılabilir’ dedi. Yönetim değişti ancak Gomis saha içinde ve dışında çok şeyler yapmıştı, kulüp bunu gördü. Şampiyonluğa yaptığı katkı ortada. Bize UEFA’nın yaptığı kısıtlama nedeniyle zam yapmanın mümkün olmadığını söylediler” ifadelerini kullandı.

AYNI ŞARTLARLA UZATMAK İSTEMEDİLER

Mendy, Gomis’in hayal kırıklıına uğradığını belirterek, “Kulüpte, bazı oyunculara ödeme yapılmasına rağmen, Gomis maaşındaki 5 aylık gecikme için bile FIFA’ya gitmeyi düşünmeyen birkaç oyuncudan biriydi ve parayı düşündüğü yönünde eleştirilere maruz kaldı. Gomis, aynı maaşla sözleşmesini 1 yıl daha uzatmaya hazır. Galatasaray yönetimi, bunun da yani aynı şartlarla 1 yıl uzatmanın da mümkün olmadığını ve eğer bu durum ona uygun değilse ayrılabileceğini, hatta teklif varsa gidebileceğini söyledi. Bafe bu yüzden büyük hayal kırıklığı yaşadı” diye konuştu.

  • Milan, Andre Silva için karar aşamasında
  • G.Saray’ın transfer listesinde yer alan isimlerden Milan’ın golcü ismi Andre Silva için İtalyan kulübünün genel menajeri Leonardo’dan açıklama geldi. Leonardo, “Andre Silva’nın durumu biraz farklı. Çok genç bir oyuncu. İki taraf için de en iyisine karar vermemiz gerekiyor” ifadelerini kullandı. Milan, geçtiğimiz sezon başında 38 milyon Euro bonservis bedeline transfer ettiği 22 yaşındaki Portekizli golcüyü kiralamaya sıcak bakıyor. G.Saray’ın Silva için sabit ücretinin büyük kesimini ödemeyi kabul ettiği belirtildi.
Polonya’dan Teodorczyk iddiası

Galatasaray’ın yanı sıra Fransız kulüpleriyle de adı anılan Polonyalı oyuncu Lukasz Teodorczyk için ülkesinin basınından sarı-kırmızılı taraftarları heyacanlandıracak bir iddia ortaya atıldı. 27 yaşındaki futbolcunun, Saint-Etienne’e pahalı geldiği ve transfere en yakın kulübün Galatasaray olduğu belirtildi. Haberde; sarı-kırmızılı takımın, Bafetimbi Gomis’e iyi bir alternatif aradığı ve Teodorczyk için iyi bir teklif yaptığı belirtildi. Anderlecht, Polonyalı golcüyü yüksek maaşının sıkıntısından dolayı takımdan göndermek istiyor. Teodorczyk, geçen yıl Anderlecht’te 40 maçta 15 gol attı.

Aslan’ın rakibi Club Africain

Galatasaray, yeni sezon hazırlıkları kapsamında Tunus ekibi Club Africain ile bugün deplasmanda özel bir maç oynayacak. Rades Olimpiyat Stadı’nda oynanacak müsabaka, TSİ 22.00’de başlayacak. Sarı-kırmızılı ekip, Club Africain maçının ardından ise Yunanistan’a geçecek. Galatasaray, 31 Temmuz Salı günü saat 20.00’de Yunan ekibi AEK ile özel maçta karşılaşacak.

#Fransız golcü Bafetimbi Gomis
#Galatasaray
6 yıl önce