|

Gönüllerin şampiyonu

Ampute Futbol Milli Takımımız, Meksika’da düzenlenen Dünya Kupası’nda finalde kaybetti. Tüm rakiplerini farklı geçen milliler, normal süresi ve uzatmaları golsüz berabere biten final maçında Angola’ya penaltılarla 5-4 yenilerek Dünya ikincisi oldu.

Haber Merkezi
04:00 - 6/11/2018 Salı
Güncelleme: 03:33 - 6/11/2018 Salı
Yeni Şafak
Ampute Milli takımı yine tarih yazdı.
Ampute Milli takımı yine tarih yazdı.

Türkiye Ampute Futbol Milli Takımı, dünya ikincisi oldu. Türkiye Futbol Federasyonu’nun “Türkiye Futbol Oynuyor” projesi kapsamında desteklediği, Bedensel Engelliler Spor Federasyonu bünyesinde ve Turkcell sponsorluğundaki Ampute Milli Takımımız, Meksika’nın San Juan de los Lagos kentinde gerçekleştirilen Dünya Kupası finalinde Angola ile karşılaştı. Ay-yıldızlılarımız direkleri geçemeyince maçın normal süresi de 0-0 eşitlikle sona erdi ve uzatma bölümüne geçildi. 10’ar dakikalık iki uzatma bölümünde de iki takım golü bulamadı ve penaltı atışlarına gidildi. Türkiye’de Barış Telli, Muhammet Yeğen, Fatih Şentürk ve Rahmi Özcan, penaltı atışlarını gole çevirdi. Ay yıldızlı ekipte kaptan Osman Çakmak 5. penaltıyı kaçırdı. Angolalı futbolcular penaltılarda hata yapmayınca maçı 5-4 kazandı. Son dünya ikincisi Angola’nın şampiyon olduğu organizasyonu Türkiye ikinci sırada tamamladı. Ay yıldızlı ekibin futbolcuları, mağlubiyetin ardından büyük üzüntü yaşadı.

İKİNCİLİK BİZİ TATMİN ETMEDİ

Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu (TBESF) Başkanı Arif Ümit Uztürk, Ampute Futbol Dünya Kupası’nda şampiyonluğu çok istemelerine karşın finalin sonunu getiremediklerini söyledi. Dünya Kupası’na iyi hazırlanmış ve şampiyonluğa inanmış bir kadroyla katıldıklarını vurgulayan Uztürk, “Futbolun adaleti yok. Final maçı dahil kupada çok iyi oynadık. Herkes bizi takdir etti. Futbolcularımız ve teknik heyet üzerine düşeni yaptı. Yarı finalden sonra Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan telefonla arayarak destek verdi. Milletimizin desteğini yanımızda hissettik. Finalden sonra Gençlik ve Spor Bakanımız Mehmet Muharrem Kasapoğlu arayarak başarıyı kutladı. Baktığımızda dünya ikincisi bir takım var. Fakat ikincilik bizi tatmin etmedi. Şampiyonluk kupasını istiyorduk. Sporcularımız inanılmaz bir mücadele verdi. Takımın futbolculardan başlayarak bütün teknik heyet ve görevlilerini kutluyorum” diye konuştu.

FİNALE GİDEN YOL

Grubunda Kenya’yı 4-1, Liberya’yı hükmen 3-0 ve ABD’yi 5-1 mağlup ederek adını ikinci tura yazdıran Milliler, bu turda İrlanda’yı 4-0 yenerek çeyrek finale yükseldi. Çeyrek finalde Rusya’yı 5-1 mağlup eden Milli Takım, yarı finalde ev sahibi Meksika’yı da 4-0’lık skorla geçerek finalde mücadele hakkı elde etti. Kurulduktan kısa süre sonra uluslararası alanda başarılarıyla dikkati çeken Ampute Milli Takımı, 2004 ve 2008 Avrupa şampiyonalarında elde ettiği ikinciliklerin ardından geçen yıl İstanbul’da düzenlenen organizasyonda şampiyonluğa ulaşarak önemli bir başarı yakaladı. 2007, 2010, 2012 ve 2014’teki dünya kupalarında üçüncülük elde eden milli takım, finalde Angola’ya yenilerek bu sefer ikincilik yaşadı.

  • Hakkınızı helal edin
  • Ay yıldızlı ekip adına 5. penaltıyı kullanan ve atışı gol çeviremeyen kaptan Osman Çakmak, “Ben 5 Kasım’da mayına basıp ayağımı kaybetmiştim. Demek ki 5 Kasım bana yaramıyor. Arkadaşlarımdan da helallik istiyorum. Hayat devam ediyor. Bazen istiyorsun ama olmuyor. Penaltı gol olsaydı iş bitmiş olacaktı. Avrupa şampiyonu olduğumuzda mikrofonun başına geçtiysem, şampiyon olamamamızın da en büyük sorumlusu benim. Takımın ağabeyiyim. Türk halkı hakkını helal etsin” ifadelerini kullandı.
Millilere tebrik yağdı

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu: Büyük bir azim ve kararlılıkla mücadele ettikleri Dünya Kupası’nda ikinci olan Ampute Milli Futbol Takımımızı yürekten tebrik ediyorum.

Beşiktaş: Meksika’da düzenlenen Dünya Kupası’nda ikinci olan Ampute Milli Futbol Takımımıza, yaşattıkları gurur ve mutluluk için teşekkür ederiz.

Fenerbahçe: Ampute Milli Futbol Takımımız, Meksika’daki Dünya Kupası’nda ikinci oldu. Teşekkürler çocuklar.

Galatasaray: Meksika’da düzenlenen Dünya Kupası’nda, dünya ikincisi olarak büyük bir başarıya imza atan Ampute Milli Takımımıza yürekten tebrikler.

#Ampute Milli Takımı
#Dünya Kupası
5 yıl önce