|

GÖREV ADAMI!

Burak'ın en az 1 ay sahalardan uzak kalacağı dönemde G.Saray'ın gol yükünü sırtlayacak Umut, geçen sezon 5 maçta olduğu gibi bu sezon da Burak'ın sakat ya da cezalı olduğu bir maçı golle kapattı; “Burak'ın yedeği” görevini tam yerine getirdi

Yeni Şafak
04:00 - 28/09/2015 Pazartesi
Güncelleme: 23:41 - 27/09/2015 Pazar
Yeni Şafak

Galatasaray'da Burak Yılmaz'ın sakatlığında takımın en büyük gol yükünü Umut Bulut sırtlarken, tecrübeli golcü ilginç bir istatistiğe sahip. Umut'un form grafiği nedeniyle sakatlığı en az 1 ay sürecek Burak'ın yokluğunda neler yapabileceği tartışma konusu olurken yıldız futbolcu, Gaziantepspor maçında attığı gol ve getirdiği galibiyetle teknik heyet ve camianın yüreğine su serpti. İlginçtir ki; uzun süredir suskun olan, ligde son 13 maçta sadece 1 gol atan Umut Bulut, Burak Yılmaz'ın kadroda olmadığı maçları boş geçmiyor. Geçen sezon Burak'ın oynamadığı her lig maçında gol atan Umut, bu sezon da bu ilginç istatistiğini devam ettirdi. Geçen sezon ve bu sezon geride kalan 6 haftada Burak Yılmaz, 6 maç kaçırırken Galatasaray bu karşılaşmalarda 4 galibiyet, 2 beraberlik elde etti; hiç yenilmedi. Bu 6 karşılaşmada Galatasaray'ın gol umudu olarak sahaya çıkan Umut Bulut, 6 gole imza attı; her maçta rakip fileleri sarstı.



Dzemaili Milan'ı yıktı


İtalya Serie A'nın 6. haftasında Milan'ı konuk eden Genoa, Galatasaray'dan kiralık olarak kadrosuna kattığı Blerim Dzemaili'nin golüyle rakibini 1-0 mağlup etti. Luigi Ferraris Stadyumu'nda oynayan mücadelede ev sahibi Genoa, Galatasaray'dan kiraladığı Dzemaili'nin 10. dakikadaki frikik golüyle skoru 1-0'a getirdi. Konuk ekipte Alessio Romagnoli, 18. ve 42. dakikalarda sarı kart görerek takımını 10 kişi bırakırken, maçta başka gol olmadı ve Genoa'nın 1-0 üstünlüğü ile sona erdi. Bu sonuçla birlikte Genoa 6 puana çıkarken, Milan 9 puanda kaldı.



Hakan zammı hak etti

Orjinal mevkii sol bek olmasına rağmen stoperde de sergilediği performansla formanın hakkını veren Hakan Balta, teknik direktör Hamza Hamzaoğlu'nun vazgeçilmezlerinden. Geçen sezon şampiyonluk yolunda Gaziantepspor karşısında 85. dakikada attığı golle takımına hayat veren Hakan Balta, önceki gün de yine Gaziantepspor önünde galibiyet golünün asistini yaparak galibiyetin mimarlarından oldu. Attığı şık aşırtma pasla tecrübesini konuşturan 32 yaşındaki yıldız, defansif katkının yanında ofansif olarak da takımının imdadına yetişti. G.Saray yönetimi, Hakan Balta ile sözleşme yenileyecek. Yıllık 1 milyon 250 bin Dolar kazanan Hakan ile 1+1 yıllık sözleşme yapılacak ve yıllık ücretinde iyileştirme olacak.



Gizli forvet
PODOLSKİ


Galatasaray'ın yeni transferi Lukas Podolski, ligde geride kalan 6 haftada takımın en skorer ismi oldu. Hafta içinde bir röportajında oynamayı en çok sevdiği bölge olarak forveti gösteren, ancak sarı-kırmızılı takımda daha henüz forvet mevkiinde maça başlamayan Alman yıldız, 6. resmi maçında 3. golünü atarak kalitesini ispatladı. Ligde 11 puanı bulunan G.alatasaray'da Podolski, attığı 3 golle 5 puana direkt olarak katkı yaptı. Sarı-kırmızılı takımın geriye düştüğü Sivasspor ve Mersin İdmanyurdu maçlarında beraberlik gollerini kaydeden Podolski, galip gelinen Gaziantepspor karşılaşmasında da takımını ateşleyen golü rakip filelere bıraktı.



Sneijder'de ezilme ve kanama!


G.Saray, Şampiyonlar Ligi C Grubu'ndaki Astana maçı hazırlıklarına dün başlarken Gaziantepspor karşılaşmasında sol ayak bileğine darbe alan Wesley Sneijder'in yapılan testlerinde kemikte ezilme ve yumuşak dokuda kanama tespit edildi. Sakatlıkları süren Hamit ve Burak Yılmaz'ın tedavisinin devam ettiği; Sneijder'in de tedavisine hemen başlandığı kaydedildi.



Selçuk İnan geri dönüyor


G.Saray, Selçuk İnan'sız çıktığı iki karşılaşmadan 6 puan kazanarak korktuğu senaryoyu yaşamadı. Yıldız futbolcu, Şampiyonlar Ligi'nde oynanacak Astana karşılaşmasında ilk 11'e geri dönüyor. Selçuk İnan'ın formasına kavuşmasıyla Bilal Kısa, yedek kulübesine dönecek.



Hamzaoğlu'na tele tebrik


G.Saray Başkanı Dursun Özbek, Gaziantepspor karşılaşması sonrası teknik direktör Hamza Hamzaoğlu'nu telefonla arayarak tebrik etti. Bayram tatilinde olduğu için karşılaşmayı canlı izleyemeyen Başkan Özbek, telefonla görüştüğü Hamza hocaya takımın oyunundan ve alınan galibiyetten ötürü memnuniyetini aktardı.



Astana'ya özel hazırlık!


Şampiyonlar Ligi'nde Çarşamba günü Kazakistan deplasmanında Astana ile karşılaşacak G.Saray, özel hazırlık içerisinde. Maçtan iki gün önce (bugün) Astana'ya gidecek sarı-kırmızılılar, maçın oynanacağı statta bir değil, iki idman yapmayı planlıyor. Teknik heyet, böylelikle futbolcuların zemine daha iyi adapte olmasını sağlayacak. Astana'ya iki gün önceden gidilmesinin bir diğer nedeni ise İstanbul ile olan sıcaklık farkı. Kentte akşam saatlerinde sıcaklık 1 dereceye kadar düşüyor. İki şehir arasındaki ısı farkının oyuncular üzerinde halsizlik ve gribal etkilere yol açmaması adına Astana'ya erken gidilip hava şartlarına uyum sağlanacak.



#Galatasaray
#Burak Yılmaz
#Gaziantepspor
9 yıl önce