|

Gövde gösterisi: 3-1

Geçen sezon Şampiyonlar Ligi’nde göğsümüzü kabartan Beşiktaş, bu sezon sahne aldığı UEFA Avrupa Ligi’nde Norveç’in Sarpsborg takımını yenerek grup maçlarına galibiyetle başlarken ligdeki Fenerbahçe derbisi öncesi de moral buldu. İlk yarısı golsüz sona eren maçta siyah-beyazlı ekibe galibiyeti getiren golleri Babel, Roco ve Lens kaydetti.

Süleyman Hatırasu
04:00 - 21/09/2018 Cuma
Güncelleme: 04:49 - 21/09/2018 Cuma
Yeni Şafak
Beşiktaş Fenerbahçe derbisi öncesi de moral buldu.
Beşiktaş Fenerbahçe derbisi öncesi de moral buldu.

UEFA Avrupa Ligi I Grubu’nda mücalede eden Beşiktaş, ilk haftasında maçında Norveç’in Sarpsborg takımını 3-1 yendi. İlk yarısı golsüz sona eren maçın ikinci devresine iyi başlayan siyah-beyazlılar, tecrübeli futbolcularıyla sonuca gitmesini bildi. 11. dakikada Rashad Muhammed’in pasında Heintz’in kaleye gönderdiği topu Karius kornere çeldi. 20’de Lens’in ceza sahası dışı sağ çaprazdan çektiği şutta kaleci Vasyutin topu kontrol etmekte zorlanmadı. 29. dakikada Gökhan Gönül’ün savunmanın arkasına attığı ara pasta topla buluşarak sağdan çizgiye inen Lens’in içeri çevirdiği topu, Larin filelere gönderemedi. 51. dakikada orta alandan gelişen Beşiktaş atağında Larin’in pasında soldan ceza sahasına giren Babel topun dibine dokunarak ağlarla buluşturdu: 0-1. 68. dakikada Beşiktaş’ın sağ kanatta kazandığı serbest vuruşta Ljajic’in ortasına yükselen Enzo Roco topu filelere göndererdi: 2-0. 82’de Oğuzhan’ın pasında Lens kalecinin yanından filelere gönderdi: 3-0. 90+4’te Zachariassen skore belirledi: 3-1. Gruptaki diğer maçta Belçika’nın Genk takımı İsveç’in Malmö ekibi 2-0 yendi.

Babel’den gollere devam

Beşiktaş’ı Sarpsborg karşısında 51. dakikada 1-0 öne geçiren Babel, üst üste üçüncü maçta gol buldu. Üst üste Bursaspor, Malatyaspor ve Sarpsborg maçlarında fileleri havalandıran Hollandalı futbolcu, bu sezon 5 gole ulaştı. Avrupa kupalarında da 7. golünü kaydeden Babel, bu kulvarda Mehmet Özdilek ile Anderson Talisca’yı da yakaladı.

Savunmadan bu kez Roco gol attı

Siyah-beyazlı takıma 69. dakikada 2-0’lık üstünlüğü getiren Enzo Roco, Beşiktaş’ta ilk gol sevincini yaşadı. Roco, attığı golle savunma oyuncularının hücumdaki katkısını da sürdürdü. Daha önceki maçlarda defans oyuncuları Pepe (5), Gökhan Gönül (2), Caner Erkin (1) ile goller bulan siyah-beyazlı ekipte, Sarpsborg karşısında Roco fileleri havalandırdı.

Lens’in, 10 maç sonra gol sevinci

Beşiktaş’ın dünkü karşılaşmada üçüncü ve son golünü atan Jeremain Lens, 10 maç sonra gol sevinci yaşadı. Beşiktaş’ın bu sezonki ilk resmi maçı olan B36 Torshavn karşısında gol atan Hollandalı oyuncu, sonraki 10 maçı boş geçti. Lens, Sarpsborg karşısında fileleri havalandırarak uzun süreli suskunluğunu sonlandırdı.



Daha üretken olmamız lazım

Beşiktaş’ta teknik direktör Şenol Güneş, Sarpsborg maçında Gökhan Töre’ye 11’de forma şansı verdi. Sakatlığı sebebiyle geçen sezonun büyük kısmında forma giyemeyen tecrübeli futbolcu, siyah-beyazlı formayla son olarak 15 Mayıs 2016 tarihinde oynanan Osmanlıspor maçında 11’de görev almıştı. Gökhan ikinci yarıda ise yerini Babel’e bıraktı.

Larin 2 maç sonra 11’de

Beşiktaş’ta Negredo’nun takımdan ayrılmasının ardından Cyle Larin, Sarpsborg maçında 11’de forma şansı buldu. Dünkü maçta Beşiktaş’ın gol umudu olan Kanadalı forvet, son olarak Partizan ile oynanan UEFA Avrupa Ligi rövanş maçında 11’de şans bulmuştu.

KARİUS VE LJAJİC İLK KEZ

Beşiktaş’ın son transferleri Loris Karius ve Adem Ljajic, siyah-beyazlı forma ile ilk kez Avrupa maçına çıktı. Ligdeki son 2 maçta kaleyi devralan Karius, Sarpsborg maçına da 11’de başladı. Malatya karşısında ilk kez Beşiktaş formasıyla sahaya çıkan Ljajic ise dün ilk kez Avrupa kupalarında siyah-beyazlı formayı giydi.

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, maçın ardından yaptığı derlendirmede, “İlk yarı yavaş tempoyla, etkili atak sayısı azdı. Hem hücumda hem savunmada onların istediği gibi davrandık. Rakibe kendimizi kabul ettiremedik. İkinci yarıda goller de geldi. Gol yemeden kurtaramıyoruz, basit goller yiyoruz. Bunları düzeltmemiz lazım ama onun dışında hak ettiğimiz bir galibiyetti. Taraftar da destek oldu” dedi. Kadroda değişikliğe gittiğini ve Lens ile Gökhan Töre’ye forma şansı verdiğini belirten Güneş, “Lens daha hazır, istekliydi. Gökhan da istekliydi ama takımın oyun tarzı geride olmasına neden oldu. Ljajic ve Oğuzhan’ın da silik görünmesi nedeniyle cevap veremedik. O yüzden değişikliğe gittik. Gökhan’ın çıkması kötü olduğu anlamına gelmiyor. İlk yarı şutumuz yok. Belki Ricardo’yu alacaktım ama goller geldi. Lens de, Larin de çalışkan. Roco iyiydi. Herkes iyiydi ama daha üretken olmamız lazım. Özellikle Gökhan’ın bu konuda desteğe ihtiyacı var. Çok olumsuz görmüyorum. Bu saha önde oynamaya müsait. Top kayıplarından sonra baskı yaparsanız, onların çıkmasına mani olursunuz veya rastgele toplarını alıp hücum edersiniz. Nitekim bunları Lens, Larin ve Babel ile değerlendirdik” ifadelerini kullandı. Güneş ayrıca, F.Bahçe derbisiyle ilgili olarak ise, “Bana derbiyi sormayın” dedi.


#Beşiktaş
#UEFa Kupası
6 yıl önce