|

Gözyaşlarıyla imzaladı

İspanya Birinci Futbol Ligi (La Liga) takımlarından Real Madrid, 3 yıllık sözleşme imzaladığı teknik direktör Rafael Benitez'i basına tanıttı. Tanıtım sırasında oldukça heyecanlanan ve gözleri dolan 55 yaşındaki İspanyol teknik adam, "Burası benim evim. Umarım takım daha iyi oynar ve kupalar kazanılır" dedi.

Yeni Şafak
16:13 - 3/06/2015 Çarşamba
Güncelleme: 17:04 - 3/06/2015 Çarşamba
AA

Benitez kısa süren tanıtımın ardından düzenlenen basın toplantısında, "Benim için özel, çok önemli bir gün. Dostlarımın yanına geldim ve umarım başarılı olurum" ifadelerini kullandı. "Benim için en önemlisi, zaten çok iyi olan bir kadroda, futbolculardan en iyi verimi almak. Fakat yeni bir futbolcu da gelirse mükemmel olur" diyen Benitez, Real Madrid'de "mücadeleyi hiçbir zaman bırakmayan, iyi futbol oynayan, hep kazanmak isteyen bir takım" yaratmayı hedeflediğini kaydetti.



'Çalıştırdığım en kaliteli takım'

Şu ana kadar çalıştırdıkları arasında en kaliteli kadroya sahip takımın, şüphesiz Real Madrid olduğunu söyleyen Benitez, "Hedef hep aynı, futbolculardan maksimumu çıkartıp, en iyi takım oyununu oynamak. Topa en fazla sahip, defansta dengeyi kuran, taraftarın gözüne hoş gelen futbolu sunan bir futbol oynatmak istiyorum. Bunu yaparken elbette bilimi de kullanacağım. Kupa kazanmakta kilit futbolcular olacaktır. Biz sadece çalışma sistemini belirleyeceğiz" değerlendirmesinde bulundu.



21 yıl önce Real Madrid'de yardımcı teknik direktör olarak çalışan ve 1995 yılında Real Valladolid'e giderek teknik direktörlük kariyerine başlayan Benitez, uzun bir aradan sonra teknik direktör olarak geri döndüğü "Beyaz Şimşekler"deki yeni döneminin başlamasından büyük bir heyecan duyduğunu dile getirdi.



Soruları yanıtlamadı

Benitez, ilk günü olmasından dolayı Real Madrid'te geleceği tartışılan Iker Casillas ve diğer yıldız futbolcularla ilgili İspanyol gazetecilerin yönelttiği soruları yanıtlamadı.



Kulüp Başkanı Florentino Perez ise Benitez'i "Futbolcularla çok büyük bir iletişim kapasitesine sahip, onlardan maksimum verimi alan, buraya gelene kadar bir çok kupa kazanmış tecrübeli bir teknik direktör" diye tanımladı.



Perez, "Kendini beğenmeyi reddeden bir kulübüz. Tarihimiz de göstermiştir ki talepleri her zaman maksimum olan bir kulübüz" diye konuştu. Benitez'in "evine döndüğünü" vurgulayan Perez, "Yeni bir döneme başlıyoruz ve teknik direktörümüzün bizi daha güçlü yapacağına eminiz. Buraya gelmek Rafa'nın çocukluk düşüydü ve bugün bu gerçekleşti" yorumunu yaptı.

#benitez
#real madrid
#imza töreni
9 yıl önce