|

Graeme Souness 'bayrak olayı'nı 20 yıl sonra anlattı

Süper Lig'de pazar akşamı oynanacak zorlu Fenerbahçe - Galatasaray derbisi öncesi BBC, Graeme Souness'la 1996 yılında oynanan derbide tarihe geçen bayrak olayını konuştu.

Yeni Şafak
10:24 - 18/11/2016 Friday
Güncelleme: 10:48 - 18/11/2016 Friday
Galatasaray eski Teknik Direktörü Graeme Souness Saracoğlu'nun ortasına Galatasaray bayrağını dikiyor...
Galatasaray eski Teknik Direktörü Graeme Souness Saracoğlu'nun ortasına Galatasaray bayrağını dikiyor...

Galatasaray'ın 17 yıldır kazanamadığı Fenerbahçe deplasmanından, 1996 yılında Türkiye Kupası zaferiyle çıkmayı başaran ve maç sonrası Fenerbahçe Stadı'na Galatasaray bayrağı dikerek hafızalara 'Ulubatlı' lakabıyla kazınan Galatasaray eski Teknik Direktörü Graeme Souness BBC'ye konuştu. İskoç teknik adam o gün yaşananları anlattı:



  • 9 ay önce Galatasaray'ın teknik direktörü olduğumda, Fenerbahçe'nin yöneticilerinden biri, 'Galatasaray bir sakata imza attırarak ne yapıyor?' demişti. Yıllar önce olduğum açık kalp ameliyatına atıf yapıyordu. O bu lafı ettikten 9 ay sonra da kendi stadlarında kupayı kazandık… Elimde Galatasaray bayrağıyla boşalan stada, şeref tribününe bakıyordum. Bana 9 ay önce kırıcı laflar eden o Fenerbahçeli yöneticiyi gördüm, şimdi sana gösteririm dedim, bir çılgınlık anında, orta sahaya ilerledim ve bayrağı tam ortaya diktim."
  • "Zemin çok sertti. Sanırım ikinci, üçüncü denememde başarabildim. Ama o sahanın ortasına kadar gittikten sonra o bayrak zaten oraya dikilecekti…!"
  • Sonra kafamı kaldırdım ve yaptığımın aslında çok da akıllıca olmadığını fark ettim.
  • "Tribünde kalan Fenerbahçe taraftarları tel örgüleri aşıp sahaya inmeye çalışıyordu. Islıkları, bağrışmaları hatırlıyorum. Hemen polis kalkanının altına girdim. Atılan şişeler, kalkandan sekiyordu. Polis iyi iş çıkardı doğrusu. Tünele girdim, 30-40 dakika yürümüş gibiyim o tünelde, çok uzun bir tünel olduğunu hatırlıyorum. Sonra tam kurtuldum herhalde derken bir taraftar girdi tünele, onunla da biraz itiş kakış oldu ama soyunma odasına girmeyi başardım."


#Graeme Souness
#Galatasaray
#Fenerbahçe
7 years ago