|

Graz'ın iki golcüsü Rijkaard'ı korkuttu

Maç analiz uzmanı Tolga Demirtaş'ın 42 sayfalık raporu Hollandalı teknik adama ulaştı. Rijkaard dün kurmaylarını topladı ve özelikle Sturm Graz'ın etkili silahları Beichler ve Hölsz'e alınacak önlemleri tartıştı.

Abdullah Eğilmez
00:00 - 30/09/2009 Çarşamba
Güncelleme: 03:31 - 30/09/2009 Çarşamba
Yeni Şafak
Graz'ın iki golcüsü Rijkaard'ı korkuttu
Graz'ın iki golcüsü Rijkaard'ı korkuttu

G.Saray'da maç analiz uzmanı Tolga Demirtaş, geçtiğimiz cumartesi günü Kapfenberg – Sturm Graz maçını takip etti ve dün sabah Avusturya ekibi hakkında 42 sayfalık raporunu teknik direktör Rijkaard'a iletti. Takıma izin veren Hollandalı çalıştırıcı, kurmaylarını topladı ve Sturm Graz'ı masaya yatırdı. Rakiplerinin istatistiklerini inceleyen Rijkaard, Graz'ın iyi bir ekip olduğu görüşüne varırken, Avusturya ekibinin özellikle çok iyi kontratağa çıktığına dikkat çekti. Rijkaard bu bilgileri bugünkü idmanda futbolcularıyla da paylaşacak ve nasıl oynamaları gerektiğini anlatacak.


TEHLİKELİ SİLAHLAR

Rijkaard'a sunulan raporda Graz'ın en değerli oyuncusunun Daniel Beichler olduğu belirtildi. Beichler, 9 haftası sona eren Avusturya Ligi'nde 6 gol attı ve takımın en skorer oyuncusu. Ofansif olarak rakip yarı alanın her mevkiisinde oynayabiliyor. Uzaktan şutları ve sürekli golü düşünmesi en büyük yeteneği. Raporda dikkat çekilen bir başka oyuncu ise Andreas Hölzl. 24 yaşındaki futbolcu orta sahanın sağında oynuyor. Hölzl'ün de şu ana kadar 3 golü var. Takımda beyin görevini takımın en önemli futbolcularından biri olan Samir Muratovic üstleniyor.


Emre Graz'a saklandı

G.Saray Teknik Direktörü Frank Rijkaard'ın, Eskişehirspor karşılaşmasında Emre Aşık'ı oynatmamasının sebebinin UEFA Avrupa Ligi'nde yarın Sturm Graz maçında sıkıntı çekmemek için olduğu öğrenildi. Kulüp doktorları tecrübeli futbolcunun iğne ile oynayabileceğini Hollandalı çalıştırıcıya iletmişlerdi. Ancak Rijkaard Sturm Graz maçını düşünerek Emre'yi Eskişehir karşılaşmasında riske atmadı.


Arda ve Keita hazır gibi

Eskişehirspor karşılaşmasında aldıkları darbeler yüzünden dün idmanı sağlık merkezinde geçiren ve dün dinlenen Arda Turan ve Keita'nın durumları bugün netleşecek. Kulüp doktorları iki futbolcunun da yüksek olasılıkla yarın ki idmana çıkarılacakları ve Sturm Graz maçında forma giyebileceklerini belirttiler. Sakatlığı geçen Ayhan da teknik direktör Rijkaard'ın görev vermesi halinde yarınki maçta takımındaki yerini alabilecek.


15 yıl önce