|

G.Saray kayıplarda

F.Bahçe'nin yenilgisi, Nonda'nın 11. dakikada gelen golü de Aslan'ı ateşlemeye yetmedi. G.Saray'ın farka gitmesi beklenirken, Antalyaspor pozisyon üstüne pozisyon buldu. 32. dakikada Ngwenya savunmanın hatasını golle cezalandırdı. G.Saray son dakikalarda yüklendi, son yarım saatte oyuna giren Milan Baros da beraberliği değiştiremedi.

Abdullah Eğilmez
00:00 - 14/09/2008 Pazar
Güncelleme: 02:59 - 14/09/2008 Pazar
Yeni Şafak
G.Saray kayıplarda
G.Saray kayıplarda

Süper Lig'de gecenin son maçında G.Saray, sahasında ağırladığı Antalyaspor ile 1-1 berabere kalarak iki puan daha bıraktı ve 3. maçında 4. puan kaybını yaşadı. Maça hızlı başlayan G.Saray, 11. dakikada Nonda ile öne geçti. Aydın'ın ortasında, ceza sahası içinde Ümit'in topuğuyla arkaya geçirdiği topu Nonda filelere gönderdi: 1-0. 32. dakikada ceza sahası içinde boş durumda kalan Ngwenya şık bir kafa vuruşuyla De Sanctis'i avladı: 1-1.


ÖMER KALESİNDE DEVLEŞTİ

69. dakikada Arda'nın ortasında Meira topu ıskalayınca G.Saray bir golden oldu. Lincoln ve Mehmet Topal'ın da girişiyle oyunu tek kaleye çeviren Cimbom, baskıyı kurdu ancak kaleci Ömer'i geçemedi. 85'te Meira'nın şutunda Baros'un ayağından seken topu Ömer son anda çeldi. Aynı dakika içinde Baros'un şutunu yine kaleci Ömer çeldi. 87'de Nonda'nın kale önünde boş pozisyonda vuruşunu savunma çizgiden çıkardı.


Başkan Polat bitimi beklemedi

Antalyaspor karşısında iki puan bırakan G.Saray'da skordan memnun olmayan bir isim de Başkan Adnan Polat'tı. Polat, karşılaşmanın 80. dakikalarında skor 1-1 devam ederken Ali Sami Yen Stadı'nı terketti. Maçın bitmesini beklemeden stattan ayrılan Polat, çıkışta kendisine yönelten soruları yanıtsız bıraktı. Adnan Polat'ın gergin ve sinirli olduğu gözlerden kaçmadı.


Maç bitiminde ortalık karıştı

Karşılaşma sonunda G.Saraylı taraftarlar, Antalyaspor kalecisi Ömer Çatkıç'a küfürlü tezahüratlarda bulundu. Ömer ellerini bağlayarak tepki verince, Lincoln müdahale etti. Lincoln'ün darbesiyle yerde kalan Ömer'e hakem kendisini aldattığı gerekçesiyle kırmızı kart gösterdi. Bu duruma daha da sinirlenen Ömer, Lincoln'ün üzerine yürümeye çalışınca güçlükle sakinleştirildi. Maç sonunda olayı değerlendiren Ömer, “Annemize küfür ediliyor. Herkesin bir sabrı var. Yine de bana küfür edenlerin annelerinin ellerinden öperim” dedi.


Hasan Şaş'ın kaşı açıldı

Karşılaşmanın 16. dakikası oynanırken Hasan Şaş ile Korhan arasındaki hava topunda G.Saraylı futbolcu yerde kaldı. Korhan'ın sert dirsek müdahalesiyle yerde kalan Hasan'ın kaşı açıldı. Kanlar içinde yerde kalan tecrübeli futbolcuya saha içinde hemen müdahale yapıldı. Hasan, yapılan müdahalenin ardından oyuna devam etti. Hakemin bu pozisyon sonrası Korhan'a sarı kart göstermesi üzerine G.Saraylı futbolcu ve taraftarlardan müdahalenin kırmızı kartı gerektiği yönünde tepkiler geldi.


İlk gol Metin Oktay'dan!

Galatasaray ve Türk futbolunun efsanevi futbolcusu Metin Oktay, ölümünün 17. yıldönümünde dün kabri başında düzenlenen törenle anıldı. Taraftarlar, 17 yıl önce trafik kazasında vefat eden “Taçsız kral”ı unutmayarak tribüne, “Seni sevenleri bir kere üzdün. 13.09.1991” yazılı pankart açtı. Karşılaşma öncesi Metin Oktay için saygı duruşu yapılırken, Nonda'nın attığı golün ardından stat hoparlörlerinden Metin Oktay'ın ismi anons edildi.



16 yıl önce