|

G.Saray sonunu getiremedi

G.Saray, 100. Devler Ligi maçında ecel terleri döktü; Astana'da 1 puana razı oldu. 32'lık yıldızı Bilal Kısa'nın yaklaşık 30 metreden şık füzesiyle öne geçen Cimbom, 77'de Semih'in hatasında Hakan Balta'nın kendi kalesine gönderdiği topla beraberliğe düştü. 86'da tekrar öne geçen G.Saray, 3 dakika dayanabildi. 89'da Canas, skoru eşitledi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 1/10/2015 Perşembe
Güncelleme: 03:48 - 1/10/2015 Perşembe
Yeni Şafak

Şampiyonlar Ligi'ne Atletico'ya evinde yenilerek kötü bir başlangıç yapan Galatasaray, zorlu Kazakistan deplasmanında Astana'ya konuk olurken iki kez öne geçtiği maçta berabere kaldı: 2-2. Sarı-kırmızılı takım aradığı golü 31. dakikada buldu. Orta sahada topu alan Bilal, biraz ilerledikten sonra çok sert bir şut göndererek kaleci Eric'i mağlup etti ve takımını zorlu deplasmanda öne geçirdi: 0-1. 45'te Sneijder'in aşırtma pası ile kaleci ile karşı karşıya kalan Podolski'nin sol çaprazdan vuruşu Eric'ten sekerek oyun alanına geri döndü. Astana, en net pozisyonunu 63. dakikada yakaladı. Foxi'nin ortası Muslera'yı aşarken, Dzholchiev'in önünde kaldı. Kazak futbolcu, Hakan'ı ekarte etmesine rağmen boş kaleye topu gönderemedi. 65'te Shomko'nun pasında Foxi ceza sahasında boş kalırken, müsait pozisyonda vuruşu auta çıktı. 76'da Zhukov'un uzaklardan falsolu vuruşunu Muslera zor kontrol etti. 77'de Semih ceza sahası içerisinde kayıp düşünce topu Kabananga kazandı. Kongolu futbolcunun ortasında ters kademeye giren Hakan, topu kendi ağlarına gönderdi: 1-1. 86'da Sinan sol kanattan sert bir orta açarken, kaleci Eric topa sahip olmaya çalışırken kendi kalesine gönderdi ve sarı-kırmızılı takım bir kez daha öne geçti: 1-2. 89'da Canas'ın boş kaleye uçan kafa ile gönderdiği şut maça beraberliği getirirken maç sonucunu da belirledi: 2-2.



Podolski'ye ıslıklı tepki


Galatasaray'ın Astana deplasmanında Kazak taraftarlar, Lukas Podolski'ye yoğun tepki gösterdi. Kura çekiminin hemen ardından Twitter hesabından Astana'ya aşağılayıcı bir paylaşımda bulunan Alman yıldız, dünkü deplasmanda Kazak taraftarlardan sahaya çıktığı andan itibaren büyük tepki gördü. Podolski, Kazak taraftarlarca ıslıklanırken top her ayağına geldiğinde de yuhalandı.



Hamza hocanın Bilal planı tuttu


Hamza Hamzaoğlu, orta sahada Jose Rodriguez'in yerine Bilal Kısa'yı tercih etti; neden olarak da “Bilal'in uzaktan atacağı şutlara ihtiyacımız var gibi düşündük” dedi. Tecrübeli futbolcu, uzak mesafeden attığı golle hocasını haklı çıkardı ancak gerisi gelmedi.



G.Saray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, Astana karşısında tecrübeli bir kadro sahaya sürdü. Orta sahada Jose Rodriguez'in yerine 32 yaşındaki Bilal Kısa'ya şans veren Hamzaoğlu, bu tercihi için “Jose Rodriguez çok formdaydı aslında. Bilal'ın uzaktan atacağı şutlar, ters toplar, oyunu yönlendirmesine daha ihtiyacımız var gibi düşündük. Defansta hem stoper, hem de oyunu yönlendirebilecek oyuncularla oynuyoruz. Bilal de hücumu çeşitlendirir diye düşündük" ifadelerini kullandı. Maç öncesinde kadro tercihini değerlendirirken Bilal Kısa'nın uzaktan atacağı şutlardan faydalanmayı düşündüklerini belirten Hamza hocanın, planladığı da daha 31. dakikada meyvesini verdi. G.Saray, Bilal'in uzak mesafeden bulduğu golle Astana'nın kilidini açtı ancak maçın genelinde Astana daha etkili bir oyun ortaya koydu.



Bilal golü attı hocasına koştu


Galatasaray'ın sezon başında Akhisar'dan transfer ettiği Bilal Kısa, dün Astana karşısında ilk 11'de sahaya çıktı; kariyerindeki ilk Şampiyonlar Ligi maçında golle buluştu. Karşılaşmanın 31. dakikasında uzak mesafeden attığı şık golle Astana ağlarını havalandıran tecrübeli futbolcu, golün ardından kendisine Şampiyonlar Ligi maçında forma veren hocası Hamza Hamzaoğlu'na koştu. Bilal, gol sevincini Hamza hocaya sarılarak kutladı.



Kazakistan'da ilk Devler Ligi maçı


Galatasaray, Şampiyonlar Ligi C Grubu karşılaşmasında Astana'ya konuk olurken, Kazakistan tarihinde ilk kez Şampiyonlar Ligi maçı ev sahipliği yaptı. Kazakistan'ın başkenti olan Astana'nın takımı Astana Kulübü, 2009 yılında kurulmasına rağmen bu sezon büyük bir çıkış yakalayarak Şampiyonlar Ligi'ne kalmıştı. Astana ilk karşılaşmasında Benfica'ya konuk olurken, Kazakistan'da ilk kez Şampiyonlar Ligi müziği sarı-kırmızılı takım karşısında çalındı. Kazak taraftarlar, bu tarihi maçta 27 bin kişiyle tribünleri doldurdu.



Galatasaray 'dalya' dedi


Galatasaray, Astana maçıyla birlikte UEFA Şampiyonlar Ligi'nde gruplardan itibaren 100. müsabakasına çıktı. Bu kulvarda ilk kez 1993-1994 sezonunda Şampiyonlar Ligi gruplarına kalan sarı-kırmızılı takım, 14. kez yer aldığı organizasyonda 25. beraberliğini elde etti. Cimbom'un 49 mağlubiyet, 26 galibiyeti bulunuyor.



Devler Ligi'nde kötü seri sürüyor


Şampiyonlar Ligi'nde çıktığı son 9 maçta galip gelemeyerek kötü bir seriye imza atan G.Saray, Astana beraberliğiyle kötü gidişe 'dur' diyemedi. Devler Ligi'ndeki son zaferini 2013-2014 sezonu B Grubu'ndaki son maçında Juventus'u İstanbul'da 1-0 yenerek elde eden Cimbom, 7 mağlubiyet, 2 beraberlik almıştı. G.Saray, Astana'yı da yenemeyerek seriyi 10'a çıkardı. Temsilcimiz, ayrıca Şampiyonlar Ligi'nde deplasmanda kazanamama serisini 9 maça çıkardı. Cimbom, son deplasman galibiyetini, 2012-2013 sezonu 2. turunda Schalke'ye karşı 3-2'lik skorla elde etmişti.



G.Saray U19 rahat kazandı


UEFA Gençler Ligi'nde Galatasaray U19 ekibi, Astana U19'u 3-0'lık net skorla geçti. Sarı-kırmızılıların golleri Doğan Can, Muhammet Yeşilyurt ve Kerem Çalışkan'dan geldi.





#Şampiyonlar Ligi
#Galatasaray
#Astana
9 yıl önce