|

G.Saray'a inanarak adım attım

Sarı-kırmızılıların sezon başındaki flaş transferi Hamit Altıntop, G.Saray ile ilk Türkiye macerasını yaşadığını belirterek, "İnanarak tercihimi yaptım, beklentiler büyük ancak elimden gelenin en iyisini yapacağım" dedi

00:00 - 1/09/2012 Cumartesi
Güncelleme: 00:11 - 1/09/2012 Cumartesi
Yeni Şafak
G.Saray'a inanarak adım attım
G.Saray'a inanarak adım attım

Galatasaray'ın sezon başında Real Madrid'den transfer ettiği Hamit Altıntop, sarı kırmızılı takımın resmi yayın organı olan G.Saray Dergisi'ne konuştu. Geçen sezon Bayern'den Real Madrid'e transfer olan sarı-kırmızılı kulübün kendisiyle ilgilendiğini hatırlatan Hamit, “Transferde kullanabileceğim farklı opsiyonlar vardı. Fatih Terim ile konuştum ve kendisine izah ettim, başka alternatiflerim olduğunu söyledim. Tercihimi anladığını ve doğru opsiyonu da seçtiğimi söyledi. Maalesef Real Madrid ile istediğimiz gibi olmadı ama şu an keyifli, mutlu ve huzurlu bir şekilde buradayım. En önemlisi de sağlıklıyım” dedi. İspanya Milli Takımı'ndaki başarının arkadaşlık ortamı ve bağlılık olduğunun altını çizen milli oyuncu, “Orada milli oyuncular o kadar birbirlerine tutkun ve bağlılar ki. Her şekilde birbirlerini kabul ederek, en iyisini yapmaya çalıştıkları bir ortam yaratmışlar. Başarılar bu şekilde geliyor. Ben Galatasaray'da da böyle bir ortam yaratabileceğimize inanıyorum. Fatih Terim'in de payı büyük. O çok tecrübeli, birçok şeyi önceden gören, Türk futboluna büyük başarılar kazandıran biri. Futbol bilgisiyle kulüp olarak ileri gidebiliriz. İnanıyorum ki, Türkiye ligine de diğer takımlara da çok şey kazandıracak. Bunu başarabilirsek, dolaylı olarak milli takımımız da büyük başarılar elde edecektir” diye konuştu. Avrupa doğup büyüdüğünü ancak İstanbul'un yaşam şartlarını bildiğini anlatan başarılı orta saha, “Çalışma ortamı, çevrenizdeki insanların sizin dilinizi konuşması, huyunuzu, suyunuzu bilmesi önemli. Bunun içinde de kalite, tecrübe varsa, başarı gelecektir. Bunlara inanarak tercihlerimi yaptım” dedi. Beklentilerin büyük olduğunu, bu yüzden elinden gelenin en iyisini yapacağına vurgu yapan başarılı oyuncu, “Son senelerde şunu öğrendim; o anın, maçın tadını çıkarmak. Maçtan maça düşünmek ve bulunduğun pozisyonda en iyi sonuca ulaşmak. Bunlara daha çok önem veriyorum. Derler ya, 'Evdeki hesap çarşıya uymadı' diye. Ben hesap yapmıyorum” şeklinde konuştu. Real Madrid macerasıyla ilgili olarak bel fıtığı nedeniyle 3.5 ay takımdan uzak kaldığını belirten Hamit, “Jose Mourinho ile görüştüm ve 'İnandığım bir teklif gelirse yardımcı olur musunuz?' dedim. O da net bir şekilde bana yardımcı oldu” diyerek sözlerini bitirdi.


Stoper adayı Barça'dan Fontas

G.Saray kaptanı Ujfalusinin beklenmedik bir şekilde sakatlanması nedeniyle transfer çalışmalarında rota değiştirdi. İspanyol spor gazetelerinden Sport, stoper arayışlarına yönelen G.saray'ın Barcelona'dan Andreu Fontas'la ilgilendiğini yazdı. Sarı-kırmızılıların listesindeki diğer oyuncular ise Chivu ve Toure olduğu iddia edildi.


'Mete Başol ile ilgili problem olması söz konusu değil'

G.Saray Başkanı Ünal Aysal son dönemde yönetici Mete Başol ile ilgili çıkan haberlere tepki gösterdi. Başkan Aysal, G.Saray yönetiminde bir kriz olduğu algısını oluşturabilecek şekilde verilen haberler nedeniyle gereksiz yanlış anlama ve dedikoduları önlemek için net bir açıklama yapmak gereği doğduğunu belirterek “Bir kriz ortamının tam aksine var gücümüzle daha güçlü, daha başarılı bir G.Saray için çalışıyoruz” dedi.


O sesi duydum ve yıkıldım

Geçirdiği sakatlık sonrası uzun bir süre sahalardan uzak kalacağı açıklanan Ujfalusi GS TV'ye açıklamalarda bulundu. Sakatladığı yaşadığı ilk anda o sesi duymasıyla durumun ciddi olduğunu söyleyen Çek oyuncu, “Çok üzgünüm ancak futbolda bu tip şansız olaylar yaşanabiliyor. Tahminim şubat ayı gibi dönebilirim şeklinde ancak bu daha önce ve sonrada olabilir. Yaşadığım sakatlıktan daha kötü sakatlıklarda var” dedi.



12 yıl önce