|

G.Saray’a müjde

Sarı-kırmızılı kulüp, 31 Mart tarihine kadar ödenmesi gereken 75 milyon liranın ödenerek UEFA Kulüp Lisansı için gerekli koşulların yerine getirildiğini açıkladı.

Haber Merkezi
04:00 - 30/03/2019 Cumartesi
Güncelleme: 04:20 - 7/04/2019 Pazar
Yeni Şafak
Galatsaray Başkanı Mustafa Cengiz
Galatsaray Başkanı Mustafa Cengiz

Galatasaray Kulübü, 31 Mart 2019 tarihine kadar ödenmesi gereken 75 milyon TL’nin ödenerek UEFA Kulüp Lisansı için gerekli koşulların yerine getirildiğini açıkladı.

Sarı-kırmızılı kulüp, böylece 2019-2020 sezonu için UEFA Avrupa ve Ulusal Kupalara katılım için şart olan borçsuzluk belgesini aldı. Galatasaray Kulübü, UEFA Kulüp Lisansı ile ilgili resmi internet üzerinden bir açıklama yaptı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“31 Mart 2019 tarihine kadar ödenmesi zorunlu 75 milyon TL ödenerek; 2019-2020 sezonu UEFA Avrupa ve Ulusal Kupalara katılım için şart olan borçsuzluk belgesiyle, UEFA Kulüp Lisansı için gerekli koşullar yerine getirilmiştir. Camiamıza ve Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Galatasaray’ın yaptığı açıklamaya göre tüm futbolcular UEFA’ya gönderilecek borçsuzluk kağıtlarını imzaladı. Böylece sarı-kırmızılı kulüp Avrupa kupalarından men tehlikesi oluşturacak bir olumsuzlukla karşı karşıya kalmaktan kurtuldu. Başkan Mustafa Cengiz olağan mali kongrede 31 Mart’a kadar 71 milyon lira ödeme yapmaları gerektiğini söylemişti. Sarı-kırmızılı kulübün 31 Mayıs’a kadar 100 milyon lira ödemesi bulunduğu bildirilmişti. Diğer yandan idari açıdan ibra edilmeyen yönetimin bankalardan kredi almakta zorlandığı da ifade ediliyor.

GÜÇLÜ LİSTE OLUŞUYOR

Tek aday altında güçlü bir yönetim kurulu oluşturmayı planlayan yönetime muhalif üyeler, yöneticilik deneyimine sahip isimleri bir araya getirmeyi planlıyor. Adnan Öztürk, Burak Elmas ve Ebru Köksal’ın yer alacağı muhalefetin öne çıkan adayı olarak Divan Kurulu’nun başkanlığını yapan Galatasaray Lisesi mezunu Eşref Hamamcıoğlu seçeneği de gündemdeki yerini koruyor.

#UEFA
#Galatasaray
5 yıl önce