|

G.Saray'da rota Souness'e döndü

Sezon sonu Feldkamp'la yolları ayıracak Cimbom'da, teknik direktör adayları değerlendiriliyor. Gündemlerine Falko Götz, Abdullah Avcı, Lucescu ve Topp Möller'i alan G.Saray'da, Souness ismi ağırlık kazanırken Başkan Polat, eski hocalarını getirmek için kolları sıvadı.

Süleyman Hatısaru
00:00 - 3/04/2008 Perşembe
Güncelleme: 02:34 - 3/04/2008 Perşembe
Yeni Şafak
G.Saray'da rota Souness'e döndü
G.Saray'da rota Souness'e döndü

Genel kurulda başkan olduktan sonra verdiği ilk demeçte, teknik direktör Feldkamp'la önümüzdeki sezon çalışmayacaklarını açıklayan Adnan Polat, yeni hoca konusunda ince eleyip sık dokuyor. Menajerlerle yaptığı görüşmeleri şu ana kadar sonuçlandıramayan Polat'ın gündeminde birkaç isim var. G.Saray Başkanı ilk etapta geçen yıl da Feldkamp'la birlikte takımın başına getirmeyi çok istediği Abdullah Avcı'yı düşündü. Ancak yönetim içinde bazı üyeler buna karşı çıkınca başka alternatiflere yöneldi. Polat'ın teknik direktör olarak düşündüğü isimlerin yer aldığı listenin ilk sırasında, Alman teknik direktörler Topp Möller ve Falko Götz'le, G.Saray'a özellikle Şampiyonlar Ligi'nde önemli başarılar yaşatan Lucescu'nun adları yer aldı. Polat kamuoyu bu isimlerle meşgul olurken arayışlarının yönünü birden Ada'ya çevirdi.


SOUNESS ÖNE ÇIKTI

1995 ile 1997 yılları arasında G.Saray'a çalıştıran Souness'ın isminin ortaya atılmasını, Başkan Adnan Polat da benimsedi. G.Saray Başkanı sarı-kırmızılı taraftarlar tarafından da çok sevilen İskoç teknik adamı takımın başına getirmek için kolları sıvadı. Polat'ın Souness'in gelmesi halinde Emre'nin Newcastle'den koparılmasının da kolay olacağını düşündüğü ve İskoç çalıştırıcıya sıcak bakmasında bunun da etkili olduğu ifade edildi. Teknik direktörlük kariyerine 1986'da G.Rangers'le başlayan Souness daha sonra Liverpool, G.Saray, Southampton, Torino, Benfica, Blackburn ve Newcastle takımlarını çalıştırdı. Şu an boşta bulunan İskoç çalıştırıcının teklife bıcak baktığı belirtiliyor.


Taraftar 'Ulubatlı' diyor

Souness 5 Nisan 1997'de Şükrü Saracoğlu Stadı'nda F.Bahçe'yi yenip Türkiye Kupası'nı kazandıklarında sahanın ortasına G.Saray bayrağı dikmişti. F.Bahçeli taraftarların tepki ile karşıladığı bu olay yıllarca konuşulmuş, sarı-kırmızılılar İskoç teknik adama 'Ulubatlı Souness' adını takmıştı.



16 yıl önce