|

G.Saray’da yeni 8 numara Thomasson

Yeni sezon öncesi orta sahasını güçlendirmek isteyen Galatasaray, aradığı ismi Fransa’da buldu. Sarı-kırmızılı yönetim, Nantes takımıyla sözleşmesi sona eren Hırvat asıllı Fransız oyuncu Adrien Thomasson’a yıllık 1.5 milyon Euro önerip beklemeye geçti.

Yeni Şafak ve
04:00 - 10/06/2018 Pazar
Güncelleme: 03:22 - 10/06/2018 Pazar
Yeni Şafak
Galatasaray, Fransa’nın Nantes takımında forma giyen Adrien Thommas’ı radarına aldı.
Galatasaray, Fransa’nın Nantes takımında forma giyen Adrien Thommas’ı radarına aldı.

Bu sezon Süper Lig’de 21. şampiyonluğunu kazanan ve önümüzdeki sezon UEFA Şampiyonlar Ligi’nde mücadele edecek iyi bir takım kurmak isteyen Galatasaray, transfer çalışmalarına devam ediyor. Birçok mevkide alternatif oyuncuları değerlendirmeye alan sarı-kırmızılılar, orta saha için Fransa’nın Nantes takımında forma giyen Adrien Thommas’ı radarına aldı. Takımıyla sözleşmesi sona eren Hırvat asıllı Fransız oyuncu için temaslarını sıklaştıran sarı-kırmızılı yöneticiler, yapılan ilk görüşmeden olumlu sonuç aldı. Özellikle finansal fair-play nedeniyle bedelsiz oyuncularla ilgilenen Galatasaray, bonservis ücreti ödemeyeceği 24 yaşındaki oyuncuya yıllık 1.5 milyon Euro önerdi. Sarı-kırmızılılar bu transferi bir an önce bitirip oyuncuyu ilk kamp çalışmasına yetiştirmek istiyor.

GEÇEN SEZON 6 BÖLGEDE OYNADI

Galatasaray’ın transfer etmek istediği Thomasson, çok yönlü bir futbolcu olmasıyla dikkat çekiyor. Asıl görev yeri merkez orta saha olan 1.77 boyundaki oyuncu, geçtiğimiz sezon Nantes formasıyla tam 6 farklı bölgede görev yaptı. Nantes ekibiyle 38 maça çıkan Thomasson, 11 maç merkez orta saha, 9 maç orta saha sol, 6 maç sol kanat, 5 maç forvet arkası, 5 maç sağ kanat ve 4 maç orta sağ olarak görev yaptı. Başarılı futbolcu orta sahada ön libero dışında her noktada görev yapabiliyor. 24 yaşındaki Thomasson, Nantes formasıyla çıktığı 38 maçta rakip fileleri 7 kez havalandırıp 4’te asiste imza attı.

Nagatamo kupa sonrası

Galatasaray’ın devre arasında kiralık olarak renklerine bağladığı Japon sol bek Yuto Nagatomo, transferi hakkında açıklama yaptı. “Hangi takımda oynayacaksın” sorusuna kısa bir yanıt veren Nagatomo, “Hangi takımda oynayacağımı bilmiyorum. Şu an Inter ile Galatasaray görüşüyor. Belki de Dünya Kupası’ndan sonra belli olur” ifadelerini kullandı. Geçtiğimiz günlerde Abdurrahim Albayrak, İtalya’da Inter yetkilileriyle görüşme gerçekleştirmişti.

Semih kiralık dönüyor

Galatasaray’ın Şampiyonlar Ligi için UEFA’ya vereceği listeye altyapıdan çıkmış 4 isim verecek olması sebebiyle transfer edilmek istenen Semih Kaya, sarı-kırmızılı takıma kiralık olarak geliyor. Geçtiğimiz sezon başında 2 milyon Euro karşılığında Sparta Prag’ın yolunu tutan Semih için bonservis ödemek istemeyen yönetim, futbolcuyu kiralama yöntemini seçti. Sparta Prag, geçtiğimiz sezon istediği verimi alamadığı 27 yaşındaki futbolcuyu kiralamaya sıcak bakıyor.

#Galatasaray
#Süper Lig
6 yıl önce