|

G.Saray'ın son gözdesi Christian Atsu

Sarı-kırmızılı takım, Chelsea'nin 23 yaşındaki Ganalı kanat oyuncusunu sezon sonuna kadar kiralık olarak kadrosuna katmak istiyor

Yeni Şafak ve
09:38 - 8/01/2016 Cuma
Güncelleme: 09:39 - 8/01/2016 Cuma
Yeni Şafak

Uzun süredir kadrosunu bir kanat oyuncuyla takviye etmek isteyen G.Saray'ın son gözdesi Christian Atsu oldu. Chelsea'nin sezon başında Bournemouth'a gönderdiği 1992 doğumlu genç oyuncu, devre arasında Londra'ya geri döndü. Teknik direktör Guus Hiddink tarafında tekrar kiralanmak istenen Atsu, sarı-kırmızılı takımın gündemine geldi. 23 yaşında ve 1.72 boyundaki oyuncu, sağ kanat başta olmak üzere orta saha ve sol kanatta da görev yapabiliyor. Hızı ve seri çalımlarıyla 2009-2010 yılında taraftarlarının gönlünde taht kuran Abdulkader Keita'yı anımsatan Atsu, yarım sezonluğuna ücretsiz kiralanabilecek. Oyuncunun kiralanması karşılığında herhangi bir ücret talep etmeyen İngiliz ekibi, satın alma opsiyonu olarak ise 5 milyon Euro istiyor.



KENDİNİ GÖSTEREMEDİ


Gana Milli Takımı'nın en önemli oyuncularından birisi olan Christian Atsu, 2009'da Feyenord alt yapısından Porto alt yapısına transfer oldu. 2012 sezonunda Chelsea'ye gelen yıldız oyuncu, bir türlü istenileni veremedi. Geçen sezonu Everton'da geçiren Atsu, bu sezon başında da Bournemouth'a kiralanmıştı. Bournemouth ile 2 maça çıkan Atsu, 1 asist yaptı.



G.Saray'dan Kizer tepkisi


G.Saray Kulübü, Basketbol Federasyonu Tahkim Kurulu'nun, F.Bahçe derbisinde ABD'li oyuncu Lynetta Kizer'ı 'uygunsuz lisansla' oynattığı gerekçesiyle hükmen yenik sayılmalarına yönelik itirazlarını reddetmesinin ardından sert bir açıklama yaptı. Açıklamada, “Tahkim Kurulu, Başkan ve dosyayı incelemekle yetkili raportör üyenin haklı muhalefet şerhine rağmen oy çokluğu ile aldığı hukuk ayıbı olarak nitelendirilebilecek bu kararı ile kusurun Federasyona ait olduğunu tespit etmesine rağmen bu hatanın faturasını Kulübümüze ve oyuncumuza kesmiş, kusurlu Federasyonu ise aklama yoluna gitmiştir" ifadeleri kullanıldı.



Semih Kaya sakatlandı


İkinci yarı hazırlıklarını sürdüren G.Saray'da dün de Semih Kaya sakatlandı. İdmanda sol kasığında ağrı hisseden Semih'in MR'ının çekildiği, sonucun daha sonra açıklanacağı belirtildi. Sneijder, Burak ve Chedjou takımla çalışırken, Podolski, Sabri ve Hamit'in tedavisi sürdü.





#Christian Atsu
#Gana Milli Takımı
#Feyenord
8 yıl önce