|

G.Saray'ın yeni stoperi sambacı Cris

Ujfalusi'nin sakatlanması nedeniyle stoper arayışını sürdüren sarı-kırmızılılar, Fransa'nın Olimpik Lyon takımından Cris ile 1 yıllık sözleşme imzaladı. 35 yaşındaki Brezilyalı futbolcu yıllık 1 milyon 250 bin euro garanti ücret ve maç başına 10 bin euro alacak.

Taha Güvendi
00:00 - 4/09/2012 Salı
Güncelleme: 00:34 - 4/09/2012 Salı
Yeni Şafak
G.Saray'ın yeni stoperi sambacı Cris
G.Saray'ın yeni stoperi sambacı Cris

Ujfalusi'nin beklenmedik sakatlığının ardından stoper arayışlarına giren G.Saray aradığı ismi Fransa'da buldu. Sarı-kırmızılılar, Olimkpik Lyon takımının Brezilyalı savunma oyuncusu Cris'i renklerine bağladı. G.Saray'dan KAP'a yapılan açıklamada, Cris ile 2012-13 sezonu için anlaşmaya varıldığı ifade edilerek, “Buna göre, oyuncuya 1.250.000 Euro sabit transfer ücreti ve 10 bin Euro maç başı ücreti ödenecektir. Oyuncunun sözleşmesi, 2012-2013 sezonunda en az 25 resmi maçta ilk 11'de yer alması durumunda aynı şartlarda 1 sezon daha uzatılacaktır" denildi. Tam adı Cristiano Marques Gomes olan 35 yaşındaki Brezilyalı oyuncu, 2004'ten beri Fransa Ligi'nde Lyon forması giyordu. Sarı-kırmızılılar, Cris'in adını Şampiyonlar Ligi için UEFA'ya gönderdiği listeye de ekledi. 1995 yılında Corinthians'ta futbola başlayan 35 yaşındaki oyuncu, Cruzeiro, Bayern Leverkusen gibi takımlarda oynadı. 2004 yılından beri Lyon'da kariyerini sürdüren Cris, Brezilya Milli Takımı'nda da forma giydi. Kaptan Ujfalusi'nin sakatlanmasıyla başlayan transfer taaruzunda az bir zaman aralığı olan G.Saray'da, Bursaspor maçının ardından acil durum sinyali verildi. Maçtan sonra eve gitmek yerine Florya'ya geçen Fatih Terim, yöneticilerle birlikte transfer çalışmalarına ara vermeden başladı. Önlerinde kısa bir zaman olduğu için vakit kaybetmeyen sarı-kırmızılılar, UEFA'ya verilecek listenin son teslim saatine yakın bir zamanda Cris'i takıma kazandırdı. Toure, Simon Kjaer ve Chivu isimlerini kadrosuna katamayan G.Saray, 35 yaşındaki Cris'i kadrosuna katarak Ujfalusi'nin sakatlanmasıyla stoper mevkinde doğan boşluğu da doldurdular. G.Saray yönetimi, Cris'i bugün İstanbul'a getirmek için uğraştığı da bildirildi.


Amrabat'tan mutlusu yok

Faslı yıldız, “Bursa maçında hazır olacağım” sözünü tutmanın, Terim'in güvenini boşa çıkarmamanın sevincini yaşıyor. Amrabat, hocasının kendisini iyi motive ettiğini ve performansının artacağını söyledi

Bursaspor maçında sonradan oyuna giren ve performansıyla skorun değişmesinde büyük rol oynayan Amrabat, hocası Fatih Terim'in güvenini boşa çıkarmadığı için yere göğe sığmıyor. Hafta içinde "Ramazan ayında oruç tuttuğum için fiziksel olarak biraz eksiğim vardı ama Bursa maçında hazır olacağım" diyen Faslı yıldız sözünü tuttu ve Bursaspor karşısında kendisinden bekleneni verdi. Amrabat, "Hafta içinde Fatih Terim ile bir görüşmem oldu ve kendisi bana oyunumu oynamam gerektiğini söyledi. Beni çok iyi motive etti. Bana güvendiğini söyledi. Ben de ona sahadaki performansımla teşekkür ettim" ifadelerini kullandı. Yıldız oyuncu performansının artarak devam edeceğini de söyledi.


Terim'den özel tebrik

Bursaspor maçında sonradan oyuna giren ve takımın oyununu olumlu yönde değiştirip, galibiyet gollerinin altına imzasını atan Burak Yılmaz ve Amrabat'ı teknik direktör Fatih Terim özel olarak tebrik etti. Oyuncularının performansından memnun kaldığını belirten tecrübeli teknik adam, iki yıldızdan da bu oyunlarının devamını istedi.


Dersimiz duran toplar

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, 4 resmi hazırlık maçının hepsinde duran toptan gol yiyen takımının bu sorununu çözmek için kolları sıvadı. Futbolcularına milli takımlar arası için iki günlük izin veren tecrübeli hoca, yarın başlayacak idmanda da yenilen goller için özel uyarılarda bulunacak. Duran toplar için de özel bir çalışma program hazırlamayı planlayan Terim'in, oyuncularını Bursaspor karşılaşma sonrasında da bu konuda uyardığı öğrenildi.


Burak attı Selçuk sevindi

Galatasaray'ın tecrübeli ismi Selçuk İnan, Trabzonspor'dan takım arkadaşı Burak Yılmaz'ın Bursaspor'a attığı gol için "Tebrik ediyorum. Gol atmayı çok istiyordu. Bursaspor maçında nasip oldu. Burak kadar ben de mutlu oldum" açıklamasını yaptı. Burak'ın Galatasaray'da başarılı olacağına inandığını kaydeden Selçuk, "O başardıkça ben de onun kadar sevinirim, mutlu olurum. İlk golünü attı devamı da gelecektir” takım arkadaşının her zaman destekçisi olduğunu vurguladı.


Cimbom'un Necati'den kârı 150 bin Euro

Geçen sezon Antalyaspor'dan 250 bin Euro'ya transfer edilen Necati'nin Eskişehir'e 400 bin Euro'ya verildiğini açıkladı

Galatasaray, Eskişehirspor'a transfer olan Necati Ateş'in bonservisinden 400 bin Euro elde edecek. Sarı-kırmızılı kulüp, transferin maddi boyutuyla ilgili yaptığı açıklamada Eskişehirspor ile 3 yıllık sözleşme imzalayan oyuncusunun bonservis bedelinin 400 bin Euro olduğunu duyurdu. G.Saray, geçen sezonun devre arasında golcü oyuncuyu Antalyaspor'dan 250 bin Euro bedelle transfer etmişti.



12 yıl önce