|

Guidetti Barbolini'ye karşı

Vakıfbank Antrenörü Guidetti, Galatasaray Daikin'i çalıştıran vatandaşı Massimo Barbolini'nin Türk Milli Takımı'nın başına geçmesinin doğru olmadığını söyledi.

Aa
00:00 - 17/01/2013 Perşembe
Güncelleme: 13:52 - 17/01/2013 Perşembe
Yeni Şafak
Guidetti Barbolini'ye karşı
Guidetti Barbolini'ye karşı

Acıbadem Bayanlar Voleybol Ligi'nin namağlup lideri Vakıfbank'ın İtalyan çalıştırıcısı Giovanni Guidetti, Barbolini'nin çok iyi bir antrenör olduğunu belirterek, 'Ancak üst seviyedeki hiçbir voleybol ülkesinde bir milli takımın antrenörü aynı zamanda o ülkede bir kulüp takımının antrenörlüğünü yapmıyor. Bir antrenörün aynı ülkede hem milli takımı hem de kulüp takımını çalıştırması doğru değil' dedi.

Acıbadem Bayanlar Voleybol Ligi'ndeki ilk dört takımın İtalya, Polonya, Çin ve Japonya gibi ülkelerde aynı şekilde kupaları kazanacak şekilde oynayabileceğini anlatan Guidetti, şunları söyledi:

'Ancak, ilk dört takımın seviyesi ligin seviyesinde değil. Gerçekten bu ekipler yüksek kaliteye sahip diğer liglerde şampiyon olabilecek düzeyde. İtalya liginin birincisini şu an biz yenebiliriz. Ama İtalya birincisi kendi ligindeki sekizinciyle oynadığında, iki oyuncusu olmasa büyük ihtimal maçı kaybedecek. Ama Türkiye liginde biz, altıncı veya yedinci ile oynadığımızda Şampiyonlar Ligi'nde fazla süre almayan oyuncularla oynasak bile 3-0 kazanıyoruz. Ligde üst takımlarla alttakiler arasında büyük boşluk var. Bu da Türkiye liginin çok üst düzey olmadığını gösteriyor. İlk dört takım hariç diğer ekiplere karşı yedek oyuncularla bile çıksak 3-0 galip geliyoruz. Ancak ilk dört sırada yer alan ekiplerin hepsi şampiyon olabilecek seviyede güçlü. Altta çok eşitlik yok.'

Sezon başından beri başarılı bir performans sergileyen ve şu ana dek tüm resmi maçlarını kazanan Vakıfbank'ın başarılı antrenörü Giovanni Guidetti, Şampiyonlar Ligi'nin her zaman önemli olduğunu ifade etti.

11 yıl önce