|

Güiza, Fenerbahçe'de bir ilk

Fenerbahçe'nin Real Mallorca kulübünden transfer ettiği Daniel Gonzalez Güiza, sarı-lacivertli takımın ilk İspanyol futbolcusu.

Aa
00:00 - 15/07/2008 Salı
Güncelleme: 10:44 - 15/07/2008 Salı
Yeni Şafak
Güiza, Fenerbahçe'de bir ilk
Güiza, Fenerbahçe'de bir ilk

Fenerbahçe'nin İspanya'nın Real Mallorca kulübünden transfer ettiği Daniel Gonzalez Güiza, sarı-lacivertli takımın ilk İspanyol futbolcusu oldu. Fenerbahçe'nin 101 yıllık tarihinde ilk İspanyol teknik direktör olan Luis Aragones'in takımın başına geçmesinin ardından, bugün resmi sözleşmeyi imzalayacak Güiza ile birlikte ilk kez bir İspanyol futbolcuda sarı-lacivertli formayı giyecek



GÜİZA, 88. YABANCI FUTBOLCU

Güiza, aynı zamanda Fenerbahçe tarihindeki 88. yabancı futbolcu oldu. Sarı-lacivertlilerde şimdiye kadar 4 kıta ve 33 ülkeden 88 futbolcu transfer edildi. Asya, Avrupa, Afrika ve Güney Amerika kıtalarından, eski Yugoslavya, Brezilya, Yunanistan, Almanya, Danimarka, Romanya, Mısır, İtalya, Arnavutluk, Polonya, İngiltere, İsviçre, Macaristan, Rusya, Slovenya, Bulgaristan, Nijerya, Portekiz, Güney Afrika, Bosna-Hersek, Gana,İsrail, Gine, İsveç, Hırvatistan, Hollanda, Arjantin, Ukrayna, Fransa,Uruguay, Sırbistan, Şili ve İspanya'dan futbolcular Fenerbahçe'yetransfer oldular.


Fenerbahçe tarihinde en çok eski Yugoslavya'dan futbolcular forma giydi.Sarı-lacivertlilerde 17 futbolcuyla Yugoslavlar hala ilk sırada yeralırken, son yıllardaki transferlerle 12 oyuncuyla Brezilyalılar ikincisırayı aldı.Fenerbahçe'de ayrıca 5'er Yunan, Alman ve Rumen, 4 Danimarkalı, 3'erMısırlı, Ganalı ve Bulgar, 2'şer İtalyan, Arnavut, Polonyalı, İngiliz, Nijeryalı, Rus ve Hırvat, 1'er de İsviçreli, Macar, Sloven, Güney Afrikalı, Portekizli, Boşnak, Gineli, İsrailli, İsveçli, Hollandalı,Arjantinli, Ukraynalı, Fransız, Uruguaylı, Sırp, Şilili ve İspanyol futbolcu transfer edildi.




16 yıl önce