|

Gül, maçı Merkel'le izledi

Zorlu maçı Abdullah Gül, Almanya Başbakanı Angela Merkel, Dışişleri Bakanı Ali Babacan, Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Özak St. Jakob Park Stadı'nda izledi.

00:00 - 25/06/2008 Çarşamba
Güncelleme: 21:53 - 25/06/2008 Çarşamba
Yeni Şafak
Gül, maçı Merkel'le izledi
Gül, maçı Merkel'le izledi

Zorlu maçı Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Almanya Başbakanı Angela Merkel, Dışişleri Bakanı Ali Babacan, Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Özak St. Jakob Park Stadı'nda izledi. Ayrıca müsabakayı Turcell Süper Lig, Bank Asya 1. Lig kulüplerinin başkanları, sanat, siyaset ve spor dünyasından çok sayıda ünlü isim de izledi.


Statta maçı izlemeye gelen bütün taraftarlara ırkçılığa karşı mesajların yazıldığı yelekler dağıtılırken, maç öncesi Türk Milli Takımı'nın kaptanı Rüştü ile Alman Milli Takımı'nınkaptanı Ballack da, ırkçılığa karşı bir konuşma yaptılar.


GÜL, COUCHEPIN VE MERKEL İLE GÖRÜŞTÜ


Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İsviçre Konfederasyonu Cumhurbaşkanı Pascal Couchepin ile görüştü. Türkiye'nin Almanya ile oynayacağı EURO 2008 yarı final karşılaşmasını izlemek üzere Basel'e gelen Cumhurbaşkanı Gül, havaalanında kendisini karşılayan Couchepin ile yaklaşık 40 dakika süren bir görüşme yaptı. Görüşmede, Dışişleri Bakanı Ali Babacan ile İsviçre Dışişleri Bakanı Micheline Calmy-Rey de hazır bulundu.

Cumhurbaşkanı Gül, maçı izlemek üzere stadyuma gelen Almanya Başbakanı Angela Merkel ile de görüştü.

Gül, Merkel'e “Bu maç dostluğumuzu pekiştirecek” dedi. Merkel de “Evet, buna aynen katılıyorum” karşılığını verdi.



16 yıl önce