|

Güle güle efsane

Türk motosiklet dünyasının efsane ismi Kenan Sofuoğlu, 5 Dünya Supersport Şampiyonluğu sığdırdığı kariyerini dünkü İtalya Grand Prix’inde sonlandırdı. Sofuoğlu için muhteşem bir organizasyon düzenlenirken duygusal anlar yaşandı

Yeni Şafak ve
04:00 - 14/05/2018 Pazartesi
Güncelleme: 03:24 - 14/05/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Kenan Sofuoğlu
Kenan Sofuoğlu

Türkiye’nin yetiştirdiği en başarılı motosiklet sporcusu olan ve aldığı sonuçlarla göğsümüzü kabartan Kenan Sofuoğlu, Dünya Supersport Şampiyonası’nın 5. ayağı olan İtalya Grand Prix’inde kariyerini sonlandırdı.

Kariyerine 2000 yılında başlayan Sofuoğlu, 125 yarışa çıktı ve 85 kez podyum gördü. Milli motosikletçi, bu yarışlarda 43 kez ilk sırayı elde etti. 2007, 2010, 2012, 2015 ve 2016 olmak üzere toplamda 5 kez Dünya Supersport şampiyonluğu bulunan Kenan Sofuoğlu, yaşadığı ciddi sakatlıklara karşın geçtiğimiz yılı ikinci sırada tamamladı.

33 yaşındaki sporcu, yarış öncesi üçüncü çizgideki yerini alırken start vermeden padoktaki yerine geri döndü. Tören alanına geçerek hayranlarına veda eden milli motosikletçinin buruk anlar yaşadığı gözlendi.


ARTIK GENÇLER TEMSİL EDECEK

Sembolik olarak çizgide yer aldığını belirten Sofuoğlu, “Annemin ve bütün annelerin, Anneler Günü’nü kutluyorum. Anneme ve Cumhurbaşkanımız’a start almayacağım diye söz vermiştim.

Zaten start almama da gerek yoktu. Bu yarışta sadece sevdiklerim için buradayım. Artık ayrılıyorum. Benim yerime genç sporcularımız ülkemizi en iyi şekilde temsil edecekler. Aktif spor kariyerimi bitirdim” ifadelerini kullandı. Bu arada yarışı, NRT takımının Fransız motosikletçisi Jules Cluzel birinci sırada tamamladı.

Bizi, dünyaya doğru anlatmaya çalıştı

Türkiye Motosiklet Federasyonu Başkanı Bekir Yunus Uçar, Kenan Sofuoğlu için yaptığı değerlendirmede, “Türkiye’nin sayılı spor elçilerinden biriydi. Türk insanı kimliğini bütün yarış hayatı boyunca her yerde sergiledi. Bizi, dünyaya doğru ifadelerle anlatmaya çalıştı. Türk sporuna hizmet vermeye devam edecektir” ifadelerini kullandı.


#Kenan Sofuoğlu
#Grand Prix
6 yıl önce