|

Guliyev tarih yazdı

Milli atletimiz Ramil Guliyev, Avrupa Atletizm Şampiyonası’nda 200 metrede 19,76’lık derecesiyle rekor kırarak altın madalya kazandı. Diğer milli atletimiz Escobar ise erkekler 400 metre engellide gümüş madalya kazandı.

Yeni Şafak
04:00 - 10/08/2018 Cuma
Güncelleme: 03:47 - 10/08/2018 Cuma
Yeni Şafak
Ramil Guliyev
Ramil Guliyev

Avrupa Atletizm Şampiyonası’nda Türk sporcular 1 altın ve 1 gümüş madalya kazanarak göğsümüzü kabarttı. Erkekler 200 metre finalinde Dünya şampiyonu milli atletimiz Ramil Guliyev, altın madalyanın sahibi oldu. Almanya’nın başkenti Berlin’de düzenlenen Avrupa Atletizm Şampiyonası’nın üçüncü gün akşam seansında erkekler 200 metre finali koşuldu.

Milli atlet Ramil Guliyev, 19,76’lık derecesiyle şampiyona ve Türkiye rekoru kırarak altın madalya elde etti. 2017 Londra Dünya Şampiyonası’nda da altın madalya kazanan Guliyev, kariyerinin ilk Avrupa şampiyonluğuna rekor kırarak ulaştı. İngiliz Nethaneel Mitchell-Blake 20,04’lük süresiyle gümüş, aynı dereceyle İsviçreli Alex Wilson da bronz madalya elde etti.


YASMANİ COPELLO GÜMÜŞTE KALDI

Avrupa Atletizm Şampiyonası’nda milli atlet Yasmani Copello Escobar, erkekler 400 metre engelli kategorisinde gümüş madalya kazandı. Erkekler 400 metre engelli finalinde yarışan ay-yıldızlı atlet Yasmani Copello Escobar, 47.81’lik derecesiyle gümüş madalya kazandı. Milli atlet, elde ettiği derece ile daha önce 47.92’lik Türkiye rekorunu da geliştirdi. Yasmani Copello’yu son anda geçen Norveçli Karsten Warholm 47.64’lük süresiyle altın, İrlandalı Thomas Barr da 48.31’lik zamanlamasıyla bronz madalya aldı. Yasmani Copello Escobar, 2016 yılında Amsterdam’da düzenlenen Avrupa Şampiyonası’nda altın madalya kazanmıştı. Erkekler yüksek atlamada mücadele eden milli atlet Alperen Acet, elemelerdeki 2.25’lik derecesiyle 7. oldu ve adını finale yazdırdı. Acet, elemelerde sırasıyla 2.11, 2.16, 2.21 ve 2.25 atlayarak finaldeki 12 atlet arasına kaldı. Milli atlet, yarın TSİ 21.00’de erkekler yüksek atlama finalinde madalya için piste çıkacak.

FENERBAHÇE’DEN KUTLAMA

Avrupa şampiyonu Ramil Guliyev’in takımı Fenerbahçe Spor Kulübü de milli atleti büyük başarısından dolayı tebrik etti. Sarı lacivertli kulüpten yapılan açıklamada, “Ülkemizi ve camiamızı bir kez daha gururlandıran başarılı sporcumuz Ramil Guliyev’i tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz” denildi.

Erdoğan’dan tebrik

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa Atletizm Şampiyonası’nda altın madalya kazanan Ramil Guliyev’i tebrik etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, milli sporcuyu telefonla arayarak, altın madalya ile tüm Türkiye’yi gururlandırdığını belirterek kutladı ve başarılarının devamını diledi. Başkan Erdoğan’ın, Guliyev’den 4x100 metre bayrak yarışında da altın madalya beklediğini söylediği öğrenildi. Erdoğan, Guliyev’e ayrıca tebrik telgrafı da gönderdi.


#Recep Tayyip Erdoğan
#Avrupa
#Ramil Guliyev
6 yıl önce