|

Güm güm güm Fenerbahçe

Kuyt ile öne geçen sarı-lacivertliler, Kayseri Erciyes'in Edinho ile bulduğu penaltı golüne hemen 1 dakika sonra Emenike ile cevap verdi. Eksik bir maçla birlikte zirvede fark 5'e çıktı. Hababam ve taraftar eve mutlu döndü

.
00:00 - 17/03/2014 Pazartesi
Güncelleme: 23:31 - 16/03/2014 Pazar
Yeni Şafak
Güm güm güm Fenerbahçe
Güm güm güm Fenerbahçe

Fenerbahçe, ikinci yarının flaş takımlarından ve son 4 karşılaşmasını kazanan Kayseri Erciyesspor'u 2-1 mağlup etti. Zirvede takipçileri Galatasaray ve Beşiktaş'ın kayıp yaşadığı haftada rakipleriyle aradaki puan farkını açan sarı-lacivertliler, ligde son 9 haftaya girilirken büyük bir avantaj yakaladı. Maçın ilk dakikasında Edinho'nun kafasını kaleci Volkan kurtarırken Mandjeck'in boş kaleye gönderdiği topu da çizgiden Kuyt çıkardı. Kâbus gibi geçen ilk dakikadan sonra maça ağırlığını koyan Fenerbahçe, rakibine müthiş bir baskı kurdu ve 33. dakikada Sow'un pasında Kuyt'ın harika golüyle 1-0 öne geçti. 52'de kaleci Volkan, Traore'nin kaleye giden gollük şutunu kurtardı. 62'de Yasin, Gökhan tarafından ceza sahasında düşürüldü, hakem penaltı noktasını gösterdi; atışı Edinho gole çevirdi ve Erciyes Kadıköy'de beraberliği yakaladı. 64'te Fenerbahçe, Emenike'nin golüyle yeniden 2-1 öne geçti. Kalesinde devleşen Erciyes kalecisi Gökhan, Emenike ve Emre (1), Sow'un iki net pozisyonlarında gole izin vermedi.

F.Bahçe, geçen sezondan 6 bu sezondan 13 maç olmak üzere 19 maçta Şükrü Saracoğlu Stadı'nda yenilgi almadı. 6'da 6 ile sezonu kapatan sarı-lacivertliler, bu sezon da sahasında 13 maçta 11 galibiyet, 2 beraberlik elde etti.

Acımasızlıkları Türk futbolundan çıkarmalıyız

F.Bahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal, maçın değerlendirmesini yaparken bir de şikayette bulundu. Bazı oyunculara yapılan kasıtlı hareketlere değinen Yanal, 'Bu isimler Türk futbolunu Avrupa'da temsil eden, Türk futbolunun vitrinindeki isimler. Gosso'nun ailesini de sinirlendirecek bir şekilde Kuyt'a yaptığı bir hareket var. Bu acımasızlıkları Türk futbolundan çıkarmak lazım' ifadelerini kullandı. Yanal, gol kaçırıdığı için gözyaşlarını tutamayan Sow için 'Diğer maçlarda atabileceğini söyledik ve teselli ettik' dedi.

Düşene acımıyor!

F.Bahçe, ligin son 4 sırasında yer alan takımlara karşı bu sezon oynadığı tüm maçları kazandı. Sarı-lacivertliler, Antalyaspor, Çaykur Rizespor, Kayseri Erciyesspor ve Kayserispor'a karşı 5 maçta, 5 galibiyet alırken; şampiyonlukta yarıştığı Galatasaray aynı takımlara 8, Beşiktaş, 9 puan kaybetti.

Emre ile Karaman önce tartıştı sonra barıştı

Mücadelenin ilk yarısında Emre Belözoğlu ile Kayseri Erciyesspor Teknik Direktörü Hikmet Karaman arasında bir sözlü tartışma yaşandı. Karaman, ilk yarının bitiş düdüğüyle Emre'nin yanına giderek, kendisine sarıldı ve özür diledi. İkili birlikte soyunma odası koridoruna yöneldi. Burada kısa süre görüşen Hikmet Karaman ve Emre, birbirlerine sarılarak olayı tatlıya bağladı.

Sow çok kaçırdı gözyaşlarını tutamadı

Kayseri Erciyesspor karşısında Emenike ile birlikte ileri uçta görev yapan Moussa Sow, dün şanssız günündeydi. İkinci yarıda kaleciyle karşı karşıya üç net pozisyonu gole çeviremeyen Sow, gözlaşlarını tutamadı. Ağladığı kameralara yansıyan, oyundan çıkarken de kendini tutamayan golcü oyuncuyu tüm stat alkışlarla teselli etti.

F.Bahçe'ye dün galibiyeti getiren golleri kaydeden Kuyt ve Emenike, toplamda 18. golüne ulaştı. İki oyuncu da takımına bu sezon 9'ar gollük katkıda bulundu.

Kulübün geçmişini de geleceğini de gördük

Gol perdesini açan Kuyt, galibiyeti 'Kazanmayı hak ettik. Daha fazla gol atabilirdik. Sow da gol atamadığı için çok üzgündü ama hiç problem değil. Daha sezon bitmedi çok gol atacaktır' şeklinde değerlendirdi. Hollandalı yıldız, tribündeki Hababam sınıfı oyuncuları için 'Çok eskilerden bir film olduğunu duymuştum. Kulübün geçmişi oradaydı. Aynı zamanda kulübün geleceğini de görmüş olduk' yorumunu yaptı.

1 milyon kere penaltı değil

F.Bahçe'nin yediği golde penaltıya sebep olan Gökhan Gönül, maç sonunda kararın yanlış olduğunu savundu. 'Bu pozisyon 1 milyon kere penaltı değil' diyen yıldız futbolcu, 'Bize bu tarz verilmeyen bir sürü penaltı var. Hiç mi dokunmayacağız. Ben penaltı olduğunu düşünmüyorum' ifadelerini kullandı.

Merk 'penaltı doğru' dedi

Gökhan Gönül'ün açıklamalarından sonra penaltı pozisyonunu değerlendiren Lig TV yorumcusu Markus Merk, pozisyonun kesinlikle penaltı olduğunu, ardından çıkan sarı kartın da yerinde olduğunu kaydetti. Gökhan'ın bu tip pozisyonlarda artık penaltıyı kabul etmesi gerektiğini belirten Merk, Gökhan'ın kıyasladığı Alper Potuk'un penaltı pozisyonunya dünkünün farklı olduğunu kaydetti.

Golden sonra hababam pozu

Fenerbahçeli futbolcular, Dirk Kuyt'ın golünden sonra sarı-lacivertli futbolcular tek ayak üstünde poz vererek, maçı izlemeye gelen Hababam Sınıfı oyuncularını selamladı. Bu arada gol sonrası stat hoparlöründen 'Güm Güm Hababam' sesi yankılarken, 'Hababam Müziği'nin müziği çaldı.

Hababam sınıfı maça kaçtı!

Türk sinemasının başyapıtlarından 'Hababam Sınıfı' filminin oyuncuları, sarı-lacivertli kulübün davetlisi olarak Fenerbahçe-Kayseri Erciyesspor mücadelesini Şükrü Saracoğlu Stadı tribünlerinden izledi. Sarı-lacivertli taraftarların tribün organizasyonlarına konu ettiği, maçlarda stat hoparlörlerinden müziği çalınan Hababam Sınıfı'nın oyuncuları, karşılaşma öncesi Fenerbahçe Kulübü'nün Todori Tesisleri'nde yemekte bir araya geldi. 'Güdük Necmi' lakaplı Halit Akçatepe, 'Hayta İsmail' lakaplı Ahmet Arıman ve 'Bacaksız' lakaplı Tuncay Akça'nın da yer aldığı oyuncu grubu, karşılaşma için tribündeki yerlerini almadan önce saha kenarında taraftarları selamladı. Bu sırada stat hoparlörlerinden filmin unutulmaz müziği çalındı ve skorboarddan Hababam Sınıfı filminden görüntüler gösterildi.

Tezahüratlar değişti küfür etmek yok!

F.Bahçe taraftarları, küfürlü tezahürat konusunda oldukça dikkatli davrandı. Küfürlü tezahürat konusunda ceza limitini dolduran F.Bahçe'de taraftarlar, maç öncesinde futbolcuları tribünlere çağırırken içeriğinde küfür bulunan tezahüratları değiştirerek söyledi. Taraftarlar, Volkan'ı tribüne çağırırken, 'Volkan Demirel, Volkan Demirel F.Bahçe'yi gönülden sever' şeklinde tezahüratlarda bulundu.


10 yıl önce