|

Gündüz memur akşam futbolcu

Turkcell Sesi Görenler Deplasmanlı Futbol 1. Ligi'nde üst üste 3. kez şampiyonluğa uzanan Çankaya Belediyesi Görme Engelliler Spor Kulübü'nün (Çankaya GESK) oyuncuları, gündüz memurluk, akşamları ise antrenman yapıyor.

Yeni Şafak
12:22 - 18/11/2015 Çarşamba
Güncelleme: 10:28 - 18/11/2015 Çarşamba
AA

Ligin kurulduğu 2013 yılından bu yana şampiyonluğa kimseye bırakmayan, 3. kupasını, geçen hafta sonu yapılan 14. hafta maçlarının ardından kaldıran kulüpte, oyuncuların tamamı memurlardan oluşuyor.



Teknik direktör Hasan Yıldırım yaptığı açıklamada, oyuncuların çeşitli kamu kurumlarında memur olduklarını belirterek, sadece akşamları antrenman yapabildiklerini belirtti.



Sporcuların özverili çalışmaları sayesinde 3 sezondur şampiyonluğu kimseye kaptırmadıklarını anlatan Yıldırım, "Başarımızın sırrı düzenli çalışmak. Haftanın 4 günü antrenman yapıyoruz. Oyuncularımız memur, gündüz çalışıyorlar. Saat 18.00'den sonra idman yapma şansımız oluyor" diye konuştu.



'En büyük sıkıntı profesyonelleşme'

Yıldırım, görme engelli futbolunda en büyük sıkıntının profesyonelleşme olduğunu vurgulayarak, "İngiltere, Hollanda gibi ülkeler, görme engeli futbolculara maaş bağlıyor. Sporcunun tek işi futbol oynamak oluyor. Profesyonelleşme, başarının gelmesindeki en büyük etken. Başarı için kısa sürede profesyonelleşmek gerekiyor" ifadelerini kullandı.



Altyapıya büyük önem verdiklerini dile getiren Yıldırım, başarının da buradan geldiğini söyledi. Görme engelli bir futbolcudan başarı beklemek için yaklaşık 7 yılın geçmesi gerektiğini belirten Yıldırım, sürecin emek istediğini kaydetti. Sporun, engelli bireylerin gelişim ve sosyalleşmesine büyük katkı sağladığını anlatan Yıldırım, ailelere, engelli çocuklarını spora teşvik etmeleri tavsiyesinde bulundu.



'Ligin kalitesi tartışılamaz'

Teknik direktör Yıldırım, lig kalitesinin yüksek olduğunu anlatarak, "Bizim açık ara şampiyon olmamız, ligin kalitesiz olduğu anlamına gelmez" dedi. Köklü bir kulüp olduklarını ve spora yatırım yaptıklarını belirten Yıldırım, "Emeğimizin karşılığını alıyoruz. 2013 yılında şampiyonluğu son maçta kazandık. 2014 yılında ise 9 puan farkla şampiyon olduk. Bu yıl da 12 puan farkla şampiyonluğa uzandık. Ligin kalitesi tartışılmaz. Zaten dünyada deplasmanlı ligi olan başka ülke yok" diye konuştu.



Çankaya GESK Başkanı Yusuf Sayyıdan ise ligi 3. kez şampiyon tamamladıkları için mutlu olduklarını belirterek, bu başarının temelinin, Çankaya Belediyesi tarafından 2012 yılında açılan engelli futbol sahasında atıldığını söyledi.


#Turkcell Sesi Görenler Deplasmanlı Futbol 1. Ligi
#Çankaya Belediyesi Görme Engelliler Spor Kulübü
#Hasan Yıldırım
#Yusuf Sayyıdan
8 yıl önce