|

Güneş enerjisi

Beşiktaş ile ilk döneminde teknik heyetle sorunları olan, iletişim problemi yaşayan Quaresma'nın bu durumunu bilen Şenol Güneş, oyuncusunu küstürmemeye çalışıyor. Tecrübeli hoca, fazla süre almamaktan şikayetçi olan Portekizli yıldıza her maç öncesi kendisini neden oynatmadığını ya da maç sonlarında neden oyundan aldığını tek tek izah ediyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 4/11/2015 Çarşamba
Güncelleme: 02:32 - 4/11/2015 Çarşamba
Yeni Şafak

Beşiktaş'ta teknik direktör Şenol Güneş, Ricardo Quaresma'nın üzerine titriyor. Geçtiğimiz haftalarda az süre almasından rahatsız olduğunu belirten, sürekli oyundan alınan ya da daha sonra oyuna giren kişi olmaktan şikayetçi olan Quaresma, kimi zaman moral bozukluğu yaşarken bu anlarda devreye teknik direktör Şenol Güneş giriyor. Portekizli yıldızın dizginlerini elinden tutan tecrübeli teknik adam, oyuncusuyla mental anlamda yakından ilgileniyor. Maçlardan önce oyuncusuyla özel görüşen Güneş kendisinden istediklerini teker teker anlatıp, oynatmadığı maçlardan öncesi ise kendisini neden yedek bıraktığını tüm detaylarıyla izah ediyor; Quaresma'nın yanlış düşünmesine engel olmaya çalışıyor. İlk Beşiktaş döneminde teknik heyetle sıkıntı yaşayan, yedek kalışını ya da az süre alışını sorun eden Portekizli yıldız, bu tip soğukluklar nedeniyle yol ayrımına dahi gelmişti.



ÜZERİNE TİTRİYOR


Quaresma'nın kaprisli oluşunu, kendisine nasıl davranılması gerektiğini iyi bilen deneyimli teknik adam, takımın iyi performans sergilediği dönemde bu tip sorunlarla sarsılmaması için elinden gelen titizliği gösteriyor. Portekizli yıldızın da hocasının bu yakın ilgisinden memnun olduğu öğrenildi. İkilinin tesislerde bolca zaman geçirdiği, sürekli sohbet halinde oldukları kaydedildi. Quaresma'nın iyi oynamadığı Kasımpaşa maçından sonra da soluğu yine hocasının yanında aldığı, Güneş'in de kendisini çıkartıp Gökhan Töre'yi niçin oyuna aldığını izah ettiği öğrenildi. Güneş, tecrübeli futbolcuya Gökhan Töre'nin hızından faydalanmak için oyuna aldığını söyledi.



Şenol Güneş 11'ini belirledi


UEFA Avrupa Ligi'nde yarın Lokomotiv Moskova'yı ağırlayacak Beşiktaş'ta teknik direktör Şenol Güneş kadroyu şekillendirdi. Kalede Tolga'ya şans verecek Güneş, savunmayı Rhodolfo-Ersan ikilisinden kuracak; 4 maçtır formayı İsmail'e kaptıran Tosic'in ise bu kez sol bekte şans bulması bekleniyor. Sağda Beck, savunmanın önünde Atiba-Oğuzhan ikilisi olacak. Kasımpaşa maçında dinlendirilen Sosa ve Gökhan Töre'nin 11'e dönmesi beklenirken Güneş, Olcay'ın yerine ise dünkü antrenmanda takımla çalışan ve durumunun iyi olduğu bildirilen Quaresma ile başlayacak. Forvette ise Gomez olacak.






#Şenol Güneş
#Beşiktaş
#Quaresma
8 yıl önce