|

Güneş'e sınırsız teklif

Başkan Sadri Şener'in 2013 yılında sözleşmesi bitecek Şenol Güneş'e "3 yıl veya sınırsız sözleşme yapalım" önerisi yaptığı öğrenildi. Katar, İran ve Rusya kulüplerinin yanı sıra Güney Kore Milli Takımı'ndan teklifler alan tecrübeli çalıştırıcının Trabzonspor'un mukavelesini uzatma önerisini play-off maçları sonunda vereceği belirtildi

Kamil Anahar
00:00 - 6/04/2012 Cuma
Güncelleme: 02:07 - 6/04/2012 Cuma
Yeni Şafak
Güneş'e sınırsız teklif
Güneş'e sınırsız teklif

Trabzonspor'da başkan Sadri Şener'in teknik direktör Şenol Güneş'e sözleşmesini sınırsız olarak uzatma konusunda teklif yaptığı öğrenildi. Görev yaptığı son iki senede camiasına bir Türkiye Kupası, bir Süper Kupa kazandıran ve geçen sezon da nefes kesen şampiyonluk yarışında takımı son ana kadar yarıştıran, bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde devlere kafa tutan, Türk futboluna Burak Yılmaz başta olmak üzere yeni kahramanlar hediye eden Şenol Güneş'e bordo-mavili yönetim geçtiğimiz günlerde “3 yıl veya sınırsız sözleşme yapalım” önerisini getirdi. İki sezon önce Trabzonspor'la 3.5 yıllık sözleşme imzalayan ve bu anlaşması Mayıs 2013'te sona erecek deneyimli teknik adam, yönetimin 2016'ya kadar geçerli bu teklifinden mutlu oldu ancak imzalamadı. Gelinen noktada Şenol Güneş'in henüz imza atıp atmayacağı konusu netleşmezden, kararını verdiği ancak bundan takımın etkilenmemesi için kararını gizli tuttuğu bildiriliyor. Şenol Güneş hiçbir şekilde kendisiyle ilgili transfer polemiğine girmezken, kendisine birçok transfer teklifi geldiği biliniyor. "Yapmam gerekenler var" diyerek teklifleri geri çeviren bordo-mavili ekibin teknik patronu şimdiye kadar, Katar, İran ve Rusya'dan teklif aldı. Ancak Güney Kore Milli Takımı'nın kendisine talip olduğu ve kendisine sezon sonu resmi teklifin yapılabileceği bildiriliyor. Tecrübeli teknik adamın Play-off sonunda kararını açıklayacağı düşünülüyor. Güney Kore'de daha önce görev yapmış olması ve diğer tüm kriterlerin tecrübeli çalıştırıcada olmasının tercihte etkili olduğu belirtilirken, Şenol Güneş'in Kore'de seviliyor olmasının da kararı etkilediğinin altı çiziliyor.


Trabzon Umut için pusuda

Sezon başında Trabzonspor'dan 3.8 milyon euroya Fransız ekibi Toulouse'a giden Umut Bulut, son dönemde artık forma şansı bulamaması nedeniyle kulübü ile sezon sonunda ipleri koparma noktasına geldi. Gelecek sezonda Toulouse'da kalmayı düşünen Umut ile ilgili kulübünün iyi bir teklif gelmesi halinde satışa çıkartma kararı aldığı belirtildi. Umut'u yeniden yuvaya döndürmeyi düşünen Trabzonspor'un da gelişmeleri yakından takip ettiği belirtilirken, sezon sonunda golcü oyuncu için girişim yapmaya hazırlandığı belirtildi.


Tangocu stoper Cahais liste başı

Gelecek sezon için transfer çalışmalarını çok yönlü olarak sürdüren bordo-mavililer takımda İzleme Komitesi'nden yardımcı antrenör Turgut Kural Arjantin'e giderek listedeki isimler ile ilgili temaslara başladı. Listenin başındaki isimler Racing Clup'tan sol stoper Matras Cahais ile birlikte Matras Martinez olduğu belirtildi. Bununla birlikte Boca Juniors'un yıldızı Facunda Roncaglia ve Arsenal Sarandi'de büyük çıkış yapan golleriyle dikkati çeken Guillermo Burdisso'nun listede olduğu belirtildi. 10 gündür Arjantin'de bulunan ve gelecek hafta dönecek Kural'ın Arjantin dönüşü teknik direktör Şenol Güneş'e rapor vereceği öğrenildi.


12 yıl önce