|

Güneş'in derdi GOL

Şenol Güneş, Beşiktaş'ın son maçlarda gol yollarında skor anlamında etkisiz kalmasına çözüm ararken oyuncalara erken atılacak bir golün önemine vurgu yaptı.

Yeni Şafak ve
06:00 - 29/11/2015 Pazar
Güncelleme: 06:24 - 29/11/2015 Pazar
Yeni Şafak

Sezonun ilk haftalarına oranla son maçlarda gol yollarında etkisiz kalan Beşiktaş'ta teknik direktör Şenol Güneş, bu sorunu çözmek çalışıyor. Tecrübeli teknik adam, son oynanan Süper Lig'deki Sivasspor ve UEFA Avrupa Ligi'ndeki Skenderbeu maçlarında pozisyonlara girmelerine rağmen erken gol bulamayan oyuncuları uyardı. Deneyimli çalıştırıcı, oyuncularla yaptığı toplantıda ligde oynadıkları son Sivasspor maçını örnek göstererek, "Bir penaltıdan biri de son dakikada olmak üzere 2 gol bulduk. yakaladığımız pozisyonları gole çevirsek maçı ilk 15 dakikada kopartacaktık ama bir türlü sonuca gidemiyoruz" diyerek tepkisini dile getirdi. Ligde bugün karşılaşacakları Akhisar Belediyespor maçının önemini oyunculara anlatan Beşiktaş Teknik Direktörü, atacakların golün gecikmesi halinde maç içersinde stres yaşayacaklarını dile getirerek, "İlk dakikalarda skoru lehimize çevirirsek rahat oyun oynarız. Yoksa yaşayacağımız stres hata yapmamıza neden olur" uyarılarında bulundu. Son olarak genel anlamda gözterdikleri performanstan dolayı oyuncuları tebrik eden Şenol Güneş, maçlarda girdikleri gol pozisyonlarında oyuncuların sakin kalmalarını ve sezonun ilk haftalarında olduğu gibi farklı galibiyetler istediğini sözlerine ekledi.



Kartal'da 3 eksik


Ligdeki son iki maçından galibiyetle ayrılan Beşiktaş, Akhisar Belediyespor karşısında da kazanarak hem liderliğini sürdürmek hem de galibiyet serisi yakalamak istiyor. Siyah-beyazlı takımda UEFA Avrupa Ligi'nde Arnavutluk'un Skenderbeu takımı ile oynanan maçta sakatlanan ve sol uyluk arka adalesinde yırtık tespit edilen Ersan'ın yanı sıra kart cezalısı Necip forma giyemeyecek. Uzun süreli sakatlığının ardından takımla çalışan ancak henüz hazır olmayan Veli de kadroda yok.



Beşiktaş'ta kaleye Botafogolu Renan


Teknik Direktör Şenol Güneş'in isteği doğrultusunda ara transfer döneminde kaleci takviyesi yapmayı planlayan Beşiktaş, Brezilya Serie B ekiplerinden Botafogo'da forma giyen kaleci Renan'ı gündemine aldı. Siyah-beyazlı ekip, Botafogo ile olan sözleşmesi 31 Aralık 2015'te sona erecek olan 26 yaşındaki file bekçisine teklifini yaptı. Renan'ın teklifi değerlendirmeye aldığı ve Beşiktaş'a kısa süre içersinde dönüş yapması bekleniyor. Renan, Serie B'de şampiyonluğu garantileyen Botafogo'da bir dönem Trabzonspor forması da giyen kaleci Jefferson'ın yedeği olan Renan, bu sezon 6'sı lig olmak üzere toplam 17 maçta görev aldı.



#Şenol Güneş
#Beşiktaş
#Botafogo
#Sivasspor
#Süper Lig
8 yıl önce