|

Güneş'in jokeri Ljajic

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş’in yeni gözdesi Adem Ljajic oldu. Yıldız futbolcuyla konuşan deneyimli çalıştırıcı, “Sen çok yönlü bir oyuncusun. Kendini sadece forvet arkasında oynayacakmışsın gibi düşünme. Farklı bölgelerde de yer alabilirsin. Kendini ona göre hazırla” dedi.

Süleyman Hatırasu
04:00 - 19/09/2018 Çarşamba
Güncelleme: 02:42 - 19/09/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Adem Ljajic, görev aldığı ilk maçta göz doldurdu.
Adem Ljajic, görev aldığı ilk maçta göz doldurdu.

Beşiktaş’ın İtalyan ekiplerinden Torino’dan kiraladığı Adem Ljajic, görev aldığı ilk maçta göz doldurdu. Vodafone Park’ta, Yeni Malatyaspor karşısında 90 dakika sahada kalan ve özellikle attığı ara pasları ile dikkat çeken Boşnak asıllı Sırp futbolcu, siyah-beyazlı formanın vazgeçilmez ismi olacak gibi görünüyor. 26 yaşındaki orta saha oyuncusu, teknik direktör Şenol Güneş’in de gözüne girmiş durumda. Yıldız oyuncuyla görüşen deneyimli çalıştırıcı, Ljajic’i, farklı bölgelerde kullanabileceğini söyledi. İdmanlarda Adem Ljajic ile yakından ilgilenen Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, yıldız futbolcuya, “İlk maçtaki performansın beni çok memnun etti. Sen çok yönlü bir oyuncusun. Kendini sadece forvet arkasında oynayacakmışışsın gibi düşünme. Gerektiğinde kanatlarda, gerektiğinde forvette yer alabilirsin. Kendini ona göre hazırla ve idmanlarda da böyle düşün. Benim bu sezon alternatif oyuncum sen olacaksın. Kendini her mevki için hazır tut” dedi.


BEN HER GÖREVE HAZIRIM

Teknik direktör Şenol Güneş’in kendisiyle ilgili övgü dolu sözlerinden son derece mutluluk duyan Adem Ljajic, her bölgede göreve hazır olduğunu dile getirdi. Deneyimli teknik adamın, güzel sözlerine teşekkür eden, 26 yaşındaki oyuncu, “Hocam, burada belirleyici kişi sizsiniz. Hangi mevkide görev verirseniz orada elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışırım. Bundan kuşkunuz olmasın. Ben her zaman kendimi hazır tutacağım” ifadelerini kullandı. Adem Ljajic’in, Yeni Malatyaspor maçında Lens’e attığı ara pasları çok konuşulmuştu. Sırp Mili Takımı’nın da formasını giyen Ljajic, geçtiğimiz sezon Seri A’da Torino formasıyla 28 maça çıktı. Bu maçlarda 6 gol atan yldız futbolcu, yaptığı 13 asistle de dikkatleri çekti. Beşiktaş ise, 2016-2017 sezonunun başında ayrılarak Milan’a gide Sosa’nın boşluğunu 2 sezon boyunca Talisca ile doldurmuştu. Brezilyalı yıldızın, Çin’e gitmesinin ardından Adem Ljajic’e yönelen siyah-beyazlılar, Boşnak asıllı futbolcuyu 7.5 milyon Euro’luk satın alma opsiyonuyla 1 yıllığına kiralamştı.

  • Babel forvete geçiyor
  • Beşiktaş’ta Negredo’nun Al Nasr’a transfer olmasının ardından takımın birinci golcüsünün kim olacağı merak ediliyor. Forvet mevkiinde şans bulan isimlerin ortaya koyduğu oyunun yetersiz kalması ve transfer sezonun kapanması, teknik heyeti yeni arayışlara itiyor. Mevcut form durumlarına bakıldığında formaya en yakın ismin Cyle Larin. Ancak, teknik direktör Şenol Güneş’in özel olarak ilgilendiği Kanadalı golcünün performansından memnun olmadığı öğrenildi. Sezona iyi başlayan Quaresma ve Lens’e kanatlarda şans veren Güneş, zaman zaman forvette de denediği Ryan Babel’i ileri uçta görevlendirmeyi düşünüyor. Siyah-beyazlılar, Vagner Love’u da yeniden kazanmak istiyor. Brezilyalı golcü, ilk 11’de olmasa bile en azından rotasyonda değerlendirilecek. Diğer yandan Beşiktaş’ın yeni transferi Güven Yalçın da potansiyeli ve antrenmanlardaki çalışkanlığıyla dikkat çekiyor. Genç oyuncunun daha fazla forma şansı bularak sürpriz yapmak istediği de belirtiliyor.
“Hazır ol Atiba”

Beşiktaş, bir yandan yarın UEFA Avrupa Ligi gruplarında karşılaşacağı Sarpsborg maçına hazırlanırken, diğer yandan da Pazartesi günü Süper Lig’de mücadele edeceği Fenerbahçe karşılaşmasının kadrosunu belirlemeye çalışıyor. Yeni Malatyaspor maçında gördüğü kırmızı kart nedeniyle cezalı duruma düşen Medel’in yerine kimi oynatacağı henüz belli olmayan Şenol Güneş, bu konuda Kanadalı oyuncu Atiba’ya “hazır ol” talimatı verdi. Sakatlığı nedeniyle uzun süredir resmi maçlarda forma giyemeyen 35 yaşındaki futbolcu, takımdan ayrı olarak ekstra idmanlar yapıyor. Milli maçlar nedeniyle lige verilen arada oynanan Altınordu hazırlık maçında forma giyen Atiba, performansıyla göz doldurmuştu. Medel’in yokluğunda deneyimli futbolcuyla oynamak isteyen Güneş’in, Avrupa Ligi listesinde olmayan Atiba’yı, derbide sahaya sürmeyi planladığı öğrenildi. Güneş, Atiba’ya günde çift idman yaptırıyor.


Negredo imzayı attı

Beşiktaş ile sözleşmesini fesheden Alvaro Negredo, Birleşik Arap Emirlikleri ekiplerinden Al Nasr ile 2 yıllık sözleşme imzaladı. Beşiktaş ile yollarını sancılı bir süreç sonunda 4 aylık alacaklarını bırakakarak ayıran İspanyol forvet, resmen Al Nasr oyuncusu oldu. Beşiktaş’a veda eden Negredo, “Beşiktaş ve İstanbul’da çok mutluydum, Şenol Güneş de harika bir teknik adam, kendisiyle sorun yaşamadık ancak ekonomik olarak sorunlar yaşandı. Böylesi hem benim hem de kulüp için daha iyi oldu” ifadelerini kullanmıştı.

#Beşiktaş
#Şenol Güneş
6 yıl önce