|

Güreşçi Hamza adaşının izinde

Mersin'de hayvancılık yaparak geçimini sağlayan Yörük bir ailenin en küçük çocuğu olan 11 yaşındaki Hamza Zopalı, güreşte gösterdiği başarıyla göz doldururken, Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya'yı kendisine rehber ediniyor.

Yeni Şafak
11:39 - 25/11/2014 Salı
Güncelleme: 11:39 - 25/11/2014 Salı
AA
Spor
Spor
Abisinin Mersin Güreş Eğitim Merkezi'nde güreş yapmasından etkilenerek bu spora başlayan Hamza Zopalı, yaş kategorilerinde girdiği müsabakalardaki başarısı ve gösterdiği kendine has oyun stiliyle dikkatleri çekti.


Mersin Güreş Eğitim Merkezi Başantrenörü Erdal Bal, yaptığı açıklamada, Hamza'nın çok yetenekli ve gelecek vaat eden bir sporcu olduğunu söyledi. 


Hamza Zopalı'nın iyi bir güreşçi olacağını vurgulayan Bal, şöyle konuştu:


"Hamza'nın bazı meziyetleri abisine benziyor. Hırsı var, ahlak yerinde. Hiçbir şeyden yılmıyor. Abisi şu an Bursa Büyükşehir Belediyesi'ne transfer oldu. Aynı zamanda genç milli de oldu. Hamza da abisinin izinden gidiyor. Türkiye şampiyonalarında bu yıl güreşmeye başlayacak. Allah kaza bela vermezse, önemli bir sakatlık geçirmezse, Hamza bu yıl şampiyonalarda mutlaka kürsüye çıkar."


Yörük bir aile olduklarını ve güreşin kendileri için önemli bir spor dalı olduğunu anlatan Hamza Zopalı da abisinin yönlendirmesiyle başladığı güreşte çok önemli yerlere gelmek istediğini söyledi.


Hocalarından Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya'nın başarılarını dinlediklerini aktaran Zopalı, "24 Kasım ortaokulu 5. sınıf öğrencisiyim. Yaş ve kiloma göre girdiğim birçok müsabakada dereceler aldım. Bundan sonra da daha fazla çalışarak 'asrın güreşçisi' unvanına sahip Hamza Yerlikaya gibi başarılı olmak istiyorum. Adını da taşıdığım böyle büyük bir sporcunun izinden gitmek beni ayrıca motive ediyor. Umarım güreşte yeni bir Hamza olarak adımı duyururum" dedi.
#Mersin
#Yörük
#Mersin Güreş Eğitim Merkezi
#Hamza Zopalı
#Hamza Yerlikaya
#Hamza Alaca
#Başantrenör
9 yıl önce