|

Gurur Soma''nın

Finalde Soma''daki maden faciasında hayatını kaybeden vatandaşların ailelerine verilmek üzere tam 2 milyon TL gelir elde edildi. TFF ayrıca, Soma''da kurulacak futbol okulunun arsa tahsisi için protokol imzaladı

.
00:00 - 26/08/2014 Salı
Güncelleme: 00:33 - 26/08/2014 Salı
Yeni Şafak
Gurur Soma''nın
Gurur Soma''nın

Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan Süper Kupa finalinin hasılatı, Soma''daki maden faciasında hayatını kaybeden vatandaşların ailelerine giderken, Manisa 19 Mayıs Stadı''ndaki derbide Soma için 2 milyon TL gelir elde edildi. Maçı yaklaşık 40 bin taraftar izlerken protokol tribününden, basın tribününe kadar stada giriş yapan her kişiden bilet parası alındı. Karşılaşmanın masrafları çıktıktan sonra kalan meblağ 2 milyon TL olarak açıklandı. Öte yandan Fenerbahçe Kulübü, Şükrü Saracoğlu Stadı''nda İngiliz devi Chelsea, Fenerbahçe ve Beşiktaş''ın katıldığı Soma yardım turnuvasında da masraflar çıktıktan sonra 476 bin 698 TL yardım parası toplandığını açıkladı. Böylece bu iki organizasyonda Soma''ya giden yardım parası yaklaşık 2.5 milyon TL oldu.

YEMEKTE BULUŞTULAR

Türkiye Futbol Federasyonu, bu anlamlı günde madenci yakınlarına karşılaşma öncesi bir yemek verdi. Yemekte Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, A Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim, federasyon yetkililerinin yanı sıra Galatasaray ve Fenerbahçe yöneticileri de yer aldı. Yemek organizasyonunda Türkiye Futbol Federasyonu tarafından Soma''da kurulacak futbol okulunun arsa tahsisi için hazırlanan protokol de imzalandı.

Aysal''dan derbi motivasyonu

G.Saray başkanı Ünal Aysal ve yöneticiler, dün zorlu derbide takımı yalnız bırakmadı. Takımı kamp yaptığı İzmir''de ziyaret eden Başkan Aysal, İkinci Başkan Özkan Olcay ve yöneticiler Mete İkiz, Ebru Köksal, İcra Kurulu Başkanı Lütfi Arıboğan, teknik ekip ve futbolculara derbide başarılar diledi. Takıma yönelik bir de motivasyon konuşması yapan Aysal, ''Futbolda kazanmak da var kaybetmek de. Biz size güveniyoruz. Kazanacağınızı biliyoruz'' ifadelerini kullandı.

Aysal''a Manisa''da sözlü taciz!

Cezası nedeniyle maçı tribünde izlemeyen G.Saray Başkanı Ünal Aysal, İzmir''de tatsız bir olay yaşadı. 100 kişilik F.Bahçeli taraftar grubu Aysal''a küfürlü tezahüratta bulundu. Aysal, ''Çok da fazla şaşırmadım. Ne yazık ki tablo bu'' dedi.

Derbi öncesi arbede: 2 yaralı

Manisa Fatih Parkı''nda karşı karşıya gelen G.Saray ve F.Bahçe taraftarları arasında karşılıklı laf atma yüzünden kısa süreli bir arbede yaşandı. G.Saray taraftarı olduğu iddia edilen bir grup tarafından iki F.Bahçe taraftarı yaralandı. Yaralanan sarı-lacivertli taraftarların durumlarının iyi olduğu bildirildi.

135 madenci yakını tribünden izledi

Soma''da meydana gelen maden faciasında yaşamını yitiren madencilerin aileleri, Süper Kupa finalini tribünde canlı canlı izledi. 3 otobüsle Soma''dan Manisa''ya gelen ailelerden bazıları ilk kez bir derbi maçı izleme şansını yakaladı. Tribünlerin dört bir yanını Soma temalı pankartlar doldururken ''Soma''nın acısı bizim acımız, yarası bizim yaramız'' içlerinde en anlamlı olanlarındandı.

SOMA VE SEBA İÇİN SAYGI DURUŞU

Maç öncesinde tişörtlerinde Süleyman Seba fotoğrafı olan genç sporcular bayrak ve flamalarla gösteri yaptı. Ayrıca Soma ve Seba için saygı duruşunda bulunuldu.

F.Bahçelisi G.Saraylısı yan yana

Soma''daki maden faciasında hayatını kaybeden vatandaşların ailelerinin de yer aldığı yemekte dostluk hakimdi. Fenerbahçeli ve Galatasaraylı vatandaşlar, bu anlamlı günde renkleri bir kenara bıraktı; tek renk oldu.

Sahte bilet mağdur etti

İngiltere''den gelen ve maçı izlemek izlemek için bilet satın alan bir taraftarın aldığı bilet sahte çıktı. Taraftar, güvenlik tedbirlerini denetleyen Manisa Emniyet Müdürü''nün yanına giderek yardım istedi.


10 yıl önce