|

Guti'ye ince ayar

Yönetici Zülfikaroğlu ve teknik direktör Carvalhal, İspanyol futbolcuya, "Tecrübenle takıma örnek olman gerekirken özel yaşantınla gündeme gelmen hoş değil. Kendine çeki düzen ver. Yoksa gereken disiplin cezasına çarptırılırsın" diye uyardı.

Engin Albayrak
00:00 - 4/09/2011 Pazar
Güncelleme: 03:11 - 4/09/2011 Pazar
Yeni Şafak
Guti'ye ince ayar
Guti'ye ince ayar

Beşiktaş'ta özel yaşantısı nedeniyle sık sık basına konu olan Guti yönetimin sabrını taşırdı. Bugüne kadar futbolcularla arası iyi olan Carvalhal'in Guti ve Fernandes'in kavgaya karışması ve Guti'nin antrenmanlara geç gelmesi üzerine durumu yönetime bildirdi. Bunun üzerine iki futbolcunun Carvalhal'e karşı tavır alması üzerine yönetim gerginliği ortadan kaldırmak için duruma el koydu. Dün İspanyol futbolcuyla görüşen yönetici Cengiz Zülfikaroğlu ve teknik direktör Carlos Carvalhal uyarılarda bulundu. Zülfikaroğlu'nun Guti'ye, “Tecrübeli bir oyuncu olduğun için takımın kaptanlığına getirdik. İçeride olduğu gibi dışarıda da Beşiktaş'ı temsil ediyorsun. Özel yaşantına karışmak istemeyiz ama yaptığın bazı hareketler Beşiktaş'a da zarar veriyor. Kendine çeki düzen vermezsen disiplin cezasına çarptırılırsın” dediği öğrenildi. Carvalhal ise Guti'den sorumluluk almasını isteyerek , “Zorlu bir döneme giriyoruz. Bu yüzden tüm futbolculara ihtiyacımız var. Özel hayatınıza dikkat edin. Sizi medyada sadece futbolunuzla haber olarak görmek istiyoruz” diye uyardı. Yönetim daha sonra bir açıklama yaparak tüm futbolcuları özel hayatlarına dikkat etmeleri konusunda uyardığını bildirdi.


Carvalhal 4 futbolcunun kiralanmasını istedi

Siyah-beyazlıların teknik direktörü Carlos Carvalhal, yönetimden 4 futbolcunun kiralanmasını istedi. Portekizli hoca Burak Kaplan, Hilbert ve Mehmet Akyüz'ün performanslarını beğenmediği, Muhammed'in ise tecrübe kazanması gerektiğini belirterek kiralanmasını istediği bildirildi. Carvalhal, teklif gelmesi halinde Holosko'nun da kiralanmasına sıcak baktığı öğrenildi. Bu arada Beşiktaş, Spor Toto 2. Lig takımlarından Kartalspor ile Ümraniye BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde oynadığı maçta 0-0 berabere kaldı.


Alves ve Edu başarılı olacaktır

Beşiktaş'ın Portekizli yıldızı Simao Sabrosa vatandaşı Alves'e sahip çıktı. Siyah-beyazlı takımın iyi bir transfer yaptığını belirten Simao, "Alves'in gelmesiyle orta sahada rekabet daha da artacaktır. Artık ben de dahil kimsenin yeri garanti değil. Kendisi henüz 20 yaşında ve yetenekli bir futbolcu. Beşiktaş'ta iyi işler yapacağına inanıyorum. Ben kendisine güveniyorum. Diğer yeni transfer Edu'yu da tanıyorum. Edu Beşiktaş'ta kendisine yeni bir sayfa açmak isteyecektir. Kendisi hakkında olumsuz eleştiriler olsa da bu olumsuz etkileri silmek için çok çalışacağını ve ilk onbiri zorlayacağına inanıyorum" dedi.



13 yıl önce