|

Hacamatlı şampiyon: Michael Phelps

Yaz Olimpiyat Oyunları'nın en çok madalya kazanan (23) sporcusu ABD'li yüzücü Michael Phelps'in sırtındaki lekeler, hacamat yöntemiyle yarışlara hazırlandığını gösteriyor.

Yeni Şafak
12:42 - 8/08/2016 Pazartesi
Güncelleme: 13:23 - 8/08/2016 Pazartesi
Diğer
Rio Olimpiyatları'nda 19'uncu altın madalyasını kazanan Michael Phelps'in sırtındaki lekeler dikkat çekti.
Rio Olimpiyatları'nda 19'uncu altın madalyasını kazanan Michael Phelps'in sırtındaki lekeler dikkat çekti.

ABD'li rekortmen yüzücü Michael Phelps, Rio Olimpiyat Oyunları'nda 4x100 metre serbestteki birinciliğiyle, olimpiyat kariyerinde 19'uncu altın olmak üzere toplamda 23'üncü madalyasını kazandı.



Phelps'in kazndığı başarı kadar sırtındaki yuvarlak lekelerde merak konusu oldu. Bu lekeler, başarılı yüzücünün müsabakalara 'hacamat' yöntemiyle hazırlandığını gösterdi.




  • Şimdiye dek düzenlenen yaz olimpiyat oyunlarında, en fazla madalya kazanan sporcular sıralamasında, ABD'li yüzücü Michael Phelps, ilk sırada yer alıyor.





Hacamat nedir?

Bilimsel literatürde yaş kupa terapisi olarak adı geçen “Hacamat" Amerika ve Avrupa'da “wet cupping thearpy" adı ile uygulanıyor. Hacamat, geçmişi Mısır papirüslerine ve peygamberler dönemine kadar dayanan eski bir tedavi yöntemi olarak biliniyor.



Hacamat derinin bir neşter yardımıyla çizilip ağzı geniş olan bir bardak ya da şişe gibi aparat ile oluşturulan emme gücüyle kanın çekilmesi şeklinde yapılır.






#Michael Phelps
#Rio Olimpiyat Oyunları
8 yıl önce