|

Hafize Şahin tarihe geçti

Finlandiya''daki Avrupa Güreş Şampiyonası''nda 60 kiloda mücadele eden Hafize Şahin, tuşla geçtiği ilk turun ardından ikinci turda da İngiliz rakibini safdışı bırakarak adını finale yazdırdı. Şahin, finalde rakibine tuşla yenilerek Avrupa ikincisi oldu

.
00:00 - 3/04/2014 Thursday
Güncelleme: 00:09 - 3/04/2014 Thursday
Yeni Şafak
Hafize Şahin tarihe geçti
Hafize Şahin tarihe geçti

Finlandiya''nın başkenti Helsinki''de devam eden Avrupa Güreş Şampiyonası''nda ikinci gün müsabakalarında bayanlarda Hafize Şahin''den tarihe geçen bir performans geldi. Kadınlar 60 kiloda mindere çıkan Hafize Şahin, Avrupa şampiyonalarında gümüş madalya kazanan ilk kadın güreşçi oldu. Geçen yılın Avrupa 3.''sü olan ve bu şampiyonada kilosunda az sporcu bulunan Hafize, direkt olarak çeyrek finale çıktı. İlk maçında Belaruslu Mikhalkova Nadzeya''yı tuş ederek yarı finale kaldı ve bu turda yarı finalde İngiliz Olga Butkevych''yı da zor da olsa mağlup ederek finale yükseldi. Finalde ilk defa karşılaştığı Isveçli Malin Johanna Mattsson''a tuşla mağlup olan Hafize Şahin gümüş madalyaya hak kazandı. Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya, sporcusunu tebrik ederken, tarihin altın madalya alanı yazdığını belirterek, ''İlk finali altın olarak görmek istiyorduk; fakat olmadı. Finalin ortamı biraz daha farklı. Bunlar tecrübe olacak. Gençleşiyoruz, cesur ve inanan yürek istiyoruz. Bunlarla mücadele edeceğiz'' dedi.

KEBİÇ BRONZU KAÇIRDI

53 kilodaki Burcu Kebiç, ilk maçında Rus Maria Gurova''ya tuş olarak yenildi. Ancak Burcu''yu yenen Gurova finale çıktığı için repesaj (3-5)''lik maçı oynama hakkı elde etti. Repesaj maçında Bulgar Evelina Nikolova Georgieva karşılaşan Burcu, maçı 7-3 kazanarak 3''lük, 5.''lik maçına çıktı. Kebiç, daha önce bir galibiyet bir yenilgi aldığı Moldovalı Natalia Budu''ya mağlup olarak bronz madalya şansını yitirdi.

SEZER AKGÜL ŞOKE ETTİ

Geçen yıl Avrupa 3.''sü olan 57 kilo Sezer Akgül, ilk turu kolay geçse de, 2. turda şoke etti. Rus Rustam Ampar karşısında inanılmaz hatalar yapan Sezer, maçı 8-3 kaybetti; rakibi bir üst turda yenilince şampiyonadan elendi. 61 kiloda Recep Münir Aktaş da 2. turda Ukraynalı Vasyl Shuptar''a 3-0 mağlup olarak elenen diğer güreşçimiz oldu.

Türkiye, bugüne kadar Avrupa şampiyonalarında kadınlarda sadece 3 kez bronz madalya kazanmıştı. Dünya şampiyonalarında ise en iyi derecesi 5''incilik olmuştu. Gümüş madalya alan Hafize Şahin''i ilk kutlayanlan başkan Hamza Yerlikaya ve antrenörleri oldu.
10 years ago