|

Hagi'nin prensi Culio

Sarı-kırmızılılar, Rumen Ligi'nde Cluj forması giyen Arjantinli yıldızı renklerine kattı. Hagi'nin listesinin ilk sıralarında yer alan 27 yaşındaki orta saha oyuncusu, Cluj forması ile Romanya'da iki şampiyonluk yaşarken, Şampiyonlar Ligi'nde çizdiği başarılı performansla dikkat çekti.

Abdullah Eğilmez
00:00 - 7/01/2011 Cuma
Güncelleme: 00:18 - 7/01/2011 Cuma
Yeni Şafak
Hagi'nin prensi Culio
Hagi'nin prensi Culio

G.Saray Kazım Kazım'dan sonra transferde ikinci hamleyi yaptı. Sarı-kırmızılılar, Rumen teknik direktör Gheorghe Hagi'nin ülkesinin takımı Cluj'da forma giyen Emmanuel Culio'nun transferini bitirdi. Hagi'nin transferini istediği oyuncu için Romanya'ya giden menajer Adnan Sezgin, Cluj Kulübü ve futbolcunun menajeri Becali ile yaptığı görüşmeleri olumlu sonuçlandırdı. Sezgin transferi bitirdikten sonra başkan Adnan Polat ve Hagi'ye müjdeyi verdi. Cluj formasıyla başarılı bir performans sergileyen Culio orta sahada oynuyor. Hagi, 27 yaşındaki futbolcuyu gözden çıkardığı Misimoviç'e alternatif olarak transferini istedi. Cluj formasıyla Romanya Ligi'nde iki şampiyonluk yaşayan Arjantinli oyuncu, Şampiyonlar Ligi'nde sergilediği performansla göze girmeyi başarmıştı. G.Saray'dan, yapılan anlaşmayı ayrıntılı olarak Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) bildirdi. Yapılan anlaşmaya göre G.Saray, oyuncunun kulübüne 2 milyon euro bonservis ücreti, Culio'ya ise toplam 2 milyon 250 bin euro garanti ve ekstra maç başı ücret ödeyecek. G.Saray'ın, Culio'ya 2010-11, 2011-12, 2012-13, 2013-14 sezonları için sırasıyla 250 bin, 600 bin, 700 bin, 700 bin euro sabit transfer ücreti ve 8 bin, 10 bin, 10 bin, 10 bin euro maç başına transfer ücreti ödeyeceği açıklandı. Culio dün G.Saray'ın Antalya kampına katılırken yeni sezonda 27 numaralı formayı giyeceği açıklandı. Culio yaptığı açıklamada bir an önce sarı-kırmızılı formayı giyerek G.Saray'ı hak ettiği yere taşımak istediğini söyledi. Kazım ve Culio'yu renklerine bağlayan sarı-kırmızılılar, kadrolarını 3 oyuncu ile daha takviye etmeyi planlıyorlar. Hagi önceki gün yönetime istediği oyuncuların listesini verdiğini, transferlerin gerçekleşmesini kendisinin de sabırsızlıkla beklediğini ifade etmişti. Menajer Adnan Sezgin'in temaslarını sürdürdüğü kamp sona ermeden yeni transferlerin gelmesinin beklendiği kaydedildi.


Aziz Yıldırım 'alma' Terim 'kaçırma' dedi

G.Saraylı taraftarların geçmişte F.Bahçe Kulübü'nde yaşadığı problemler nedeniyle transferine karşı çıktığı Kazım'ın sarı-kırmızılı renklere Fatih Terim'in kefil olması ile transfer olduğu ortaya çıktı. G.Saray Başkanı Adnan Polat, teknik direktör Hagi'nin istediği milli futbolcu için önce F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ı aradı. Yıldırım, Kazım'ın disiplinsiz bir oyuncu olduğunu bu nedenle gönderdiklerini söyledi. Bu cevap başkan Polat'ı tatmin etmedi. G.Saray Başkanı, Kazım'ı milli takımdan tanıyan hocası Fatih Terim'i aradı. Terim, Polat'a "Kazım'ı ben milli takımda oynattım. Çok da yararlı oldu. Üzerinde durulursa G.Saray dünya çapında bir oyuncu kazanır" dedi. Bu sözler başkan Polat'ı ikna etmeye yetti ve G.Saray Başkanı Kazım'ın transferi için onayı verdi.


Türk Telekom Arena'nın yeni formaları tanıtıldı

Ali Sami Yen Stadı'na bir süre sonra veda edecek G.Saray, yeni stadına yeni formasıyla girecek. 2010-11 sezonunun 2. yarısından itibaren giyilmeye başlanacak ve yarından itibaren taraftarlarla buluşacak olan 3 Çubuklu Forma, Antalya kampının yapıldığı Rixos Lares Oteli'nde tanıtıldı.


Hagi gol atamadı ceza yedi

G.Saray'ın Antalya kampındaki dünkü idmanında Hagi'nin kendisine verdiği ceza damgasını vurdu. Şut çalışması sırasında Servet, Mustafa Sarp, Aydın, Serdar Özkan ve Kazım Aykut'un koruduğu gol atamadı. Daha sonra atış için Hagi topun başına geçti. Rumen teknik adam da Aykut'u mağlup edemeyince bu futbolcularla birlikte kendisine şınav cezası verdi.



13 yıl önce