|

Hakem uyardı Şota oyundan aldı

Trabzonspor Hollanda kampının son gününde oynadığı hazırlık maçında Belçika 2. lig ekiplerinden White Star Bruxelles’i 3-1 mağlup etti. Karşılaşmanın 7. dakikasında orta alanda yaşanan bir faul pozisyonunda Mustafa Yumlu'nun oyun durduktan sonra sert bir şekilde vurduğu top yerde yatan rakip oyuncuya çarpınca saha bir anda karıştı. Şota Arveladze, hakemin de uyarısı üzerine hemen sahaya girerek Mustafa'yı saha kenarına çıkardı ve olayın büyümesini önledi.

Yeni Şafak
09:31 - 13/07/2015 Pazartesi
Güncelleme: 06:38 - 13/07/2015 Pazartesi
IHA

Hollanda'nın Arnhem kentinin Renkum kasabasında bordo-mavili takımın konakladığı otelin sahasında oynanan hazırlık maçında, Trabzonspor'a galibiyeti getiren golleri 20. dakikada Sefa Yılmaz, 35. dakikada Mehmet Ekici, 86. dakikada Yusuf Erdoğan attı. Rakip takımın tek golü ise 68. dakikada Mamadou Fall'dan geldi.



Trabzonspor sahaya; Onur Recep Kıvrak, Zeki, Mustafa Yumlu, Uğur Demirok, Constant, Medjani, Sefa Yılmaz, Özer Hurmacı, Mehmet Ekici, Erkan Zengin ve Waris 11'i ile çıktı.


Bordo-mavililer ikinci yarıda ise; Onur Recep Kıvrak, Fatih Atik, Mustafa Akbaş, Musa Nizam, İshak Doğan, Aytaç Kara, Serdar Gürler, Soner Aydoğdu, Okay Yokuşlu, Yusuf Erdoğan, Gökhan Karadeniz kadrosuyla sahada yer aldı.



İlk yarıda ortalık karıştı

Karşılaşmanın ilk yarısında gergin anlar yaşandı. Maçın 7. dakikasında orta alanda yaşanan bir faul pozisyonunda Mustafa Yumlu'nun oyun durduktan sonra sert bir şekilde vurduğu top yerde yatan rakip oyuncu Samuel Fabri'ye çarptı. Fabri'nin acı içinde yerde kıvranmaya başlaması üzerine saha bir anda karıştı. Her iki takımın teknik direktörleri de sahaya girerek itişen oyuncuları sakinleştirmeye uğraştı. Shota Arveladze, olayların büyümemesi için rakip futbolcuların büyük tepki gösterdiği Mustafa'yı hakeminin tavsiyesi üzerine saha dışına aldı ve yerine Aykut'u oyuna dahil etti. Bu arada Fabri'nin yapılan ilk kontrolünde sol el baş parmağının kırıldığı tespit edildi ve hastaneye gönderildi. İlk yarının ortalarında sakatlanan Constant da, riske edilmeyerek oyundan alındı.



Yattara coşkusu

Trabzonspor'un efsane oyuncularından İbrahima Yattara da, Hollanda'ya gelerek bordo-mavili takımın hazırlık maçını izledi. Karşılaşma öncesinde sportif direktör Süleyman Hurma ve teknik direktör Shota Arveladze ile sohbet eden ve şakalaşan İbrahima Yattara, kendisine büyük ilgi gösteren taraftarlarla da fotoğraf çektirdi. Trabzonspor'un yeni transferi Stephane M'bia, karşılaşmayı saha kenarından izlerken, maçın oynandığı sahanın kenarındaki yaklaşın bin 500 gurbetçi taraftar, meşalelerle bordo-mavili takıma destek verdi.



#trabzonspor
#White Star Bruxelles
#msutafa yumlu
9 yıl önce