|

Hakemle konuş tedbir alınsın

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ın Beşiktaş derbisi oynanırken idari menajer Hasan Çetinkaya’yı arayarak, maçı yöneten hakem Mete Kalkavan’la konuşmasını isteyerek, “Hakemle konuş, korner bölgesinde polis güvenlik kalkanlarıyla önlem alsın” dedi. Başkan Yıldırım’ın ısrarlı uyarılarına rağmen o bölgede güvenlik önlemi alınmadı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 21/04/2018 Cumartesi
Güncelleme: 03:34 - 21/04/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
​Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım
​Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Beşiktaş derbisinin başında siyah-beyazlı oyuncular korner kullanırken yabancı maddeler gelmesi üzerine idari menajer Hasan Çetinkaya’yı telefonla aradı ve uyarıda bulundu. Başkan Yıldırım, “Hakemle konuşun, güvenlik güçleri gelsin korner bölgesinin olduğu bölgeyi kalkanlarla tutsun. Oraya tedbir alınsın, korner bayrağının olduğu yerde güvenliği sağlasınlar” ifadelerini kullandı. İdari menajer Hasan Çetinkaya, 4. hakeme bu konuda uyarılarda bulundu, korner bölgesinde güvenlik güçlerinin önlem alınmasını istedi, devre arasında da hakem Mete Kalkavan ile konuştu. Ancak tüm bu konuşmalara rağmen güvenlik güçleri korner kullanırken hiçbir önlem almadı. Aziz Yıldırım sürekli yabancı maddeler atılması ve güvenlik güçlerinin o bölgede önlem almaması nedeniyle oldukça sinirlendi ve idari menajer Çetinkaya ile tekrar temas kurarak, ısrarla polisin o bölgeye giderek güvenlik önlemi almasını ve kalkanlarla güvenliğin sağlanarak oyuncuların rahat korner atılmasını istedi, ancak Yıldırım’ın uyarısı ve Hasan Çetinkaya’nın ısrarlı çabalarına rağmen o bölgede bir güvenlik önlemi alınmadı. Maçın hakemi Mete Kalkavan, idari menajer Hasan Çetinkaya’nın uyarılarına rağmen güvenlik güçlerini oraya gönderilmesi talimatını vermediği öğrenildi. Mete Kalkavan’ın devre arasında soyunma odası koridorunda sarı-lacivertli oyunculara “En ufak bir taşkınlık daha olursa maçı tatil edeceğim” dedi. Maç hakeminin bu sözleri üzerine Aziz Yıldırım idari menajer Çetinkaya’yı arayarak, “Futbolcular sakin olsun, tahriklere kapılmasınlar. Dikkatli olsunlar. Karşılaşmada herşey bizim istediğimiz gibi gidiyor. Taşkınlık istemiyorum” dese de gerekli tedbirler alınmadı. Öte yandan devre arasında sarı-lacivertli yöneticiler ve Aykut Kocaman, soyunma odasında “Biz bu maçı kazanacağız. Gerekirse tribünler boşaltılsın ama maç oynansın” önerisinde bulunduğu, ancak hakemin odasını kilitleyerek kimseyle konuşmadığı öğrenildi.

  • Kirli bir kumpas
  • Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Beşiktaş maçında çıkan olaylar sebebiyle tatil edilmesine ilişkin, “Tüm Türkiye’nin gözleri önünde stadımızda adeta 3 Temmuz olaylarının devamı niteliğinde yeni bir senaryo devreye sokuldu” ifadesini kullandı. Fenerbahçe’nin yine karanlık birtakım ellerin devreye girmesiyle kaosa sürüklenmeye çalışıldığını öne süren Aziz Yıldırım, “Fenerbahçe’nin başarısız olması için her türlü aşağılık, kirli kumpası yapabilecek bir oluşumun varlığına stadımızda şahit olduk. En ufak saha olayının ‘maç tatili’ için sebep olarak arandığı bir operasyona alet edilmekten Fenerbahçe camiası adına utanç duyuyorum. Volkan Demirel’e kapı kolu, kaldırım taşı, bıçak atıldığında bu hakemler neredeydi? Hasan Çetinkaya’nın Vodafone Park’ta kafasına taş isabet ettiğinde; Mehmet Topal’a gol sevinci sırasında tehlikeli madde fırlatıldığında maç neden tatil edilmedi?” değerlendirmesinde bulundu.
#Beşiktaş
#Fenerbahçe
#Aziz yıldırım
6 yıl önce