|

Hakkari'de iki Afrikalı

Bölgesel Amatör Ligi (BAL) 2. Grup'ta mücadele eden Hakkari Zapspor'a transfer olan Kamerunlu Aime Ojamen ile Malili Salifou Dembele, kısa sürede Hakkarililerin sevgisini kazandı.

Aa
00:00 - 8/09/2012 Cumartesi
Güncelleme: 14:12 - 8/09/2012 Cumartesi
Yeni Şafak
Hakkari'de iki Afrikalı
Hakkari'de iki Afrikalı

Adını, yaşanan terör olayları ile duyuran Hakkari'de, bugünlerde Zapspor'un yeni transferleri Kamerunlu Ojamen ile Malili Dembele konuşuluyor.


Bölgedeki olumsuzluklar nedeniyle yabancı turist görmeye pek alışık olmayan Hakkarililer, Zapspor'un bir süre önce renklerine bağladığı siyahi futbolcuları caddede gördüklerinde şaşkınlıklarını gizleyemiyor.


Siyahi futbolcuları görmek için takımın Şehir Stadyumu'nda yaptığı antrenmanları ilgiyle takip eden vatandaşlar, zaman zaman çarşı merkezinde karşılaştıkları siyahi futbolculara yakın ilgi gösteriyor.


Yabancı futbolcuları gerek antrenmanda gerekse alışverişe çıktıkları çarşı merkezinde bir an olsun yalnız bırakmayan Hakkarililer, yeni transferlerin hem takıma hem de kente ayrı bir renk ve hava kattığını belirtiyor.


Teknik Direktör Mecit Tekin, yaptığı açıklamada, kadrolarını güçlendirmek ve kente farklı bir renk katmak adına Mali'den ve Kamerun'dan iki siyahi futbolcu transfer ettiklerini vurgulayarak, 'Bu arkadaşlarımız İstanbul Fatih Belediyesi'nin organize ettiği bir futbol turnuvasına katılmışlar ve yaklaşık 200 futbolcu arasında ilk ona girmişler. Biz de yakın arkadaşlarımız aracılığıyla bu futbolcularla görüşerek renklerimize bağladık. Yen futbolcularımızın hem ahlakından hem de gösterdikleri performanstan memnunum' dedi.


Hakkari halkının kısa sürede siyahi futbolculara kucak açtığını anlatan Tekin, taraftarın gösterdiği sevginin futbolcuları mutlu ettiğini ve motivasyonlarını güçlendirdiğini söyledi.


Kamurenlu futbolcu Aime Ojamen da Zapspor'u daha üst liglere taşımak için mücadele edeceklerini bildirerek, daha önce ismini dahi duymadıkları Hakkari'de olmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.


Kente geldiklerinde taraftarın sıcak ilgisiyle karşılaştıklarını dile getiren Ojamen, 'Halk bize ne kadar farklı baksa da bizi bağrına bastı. Hakkari'de futbol adına iyi şeyler yapacağımıza inanıyorum' diye konuştu.


Malili Salifou Dembele ise Hakkari'yi tanıdıkça sevmeye başladığına değinerek, şunları kaydetti:


'İnsanları cana yakın ve sıcak kanlı. Bizlere oldukça ilgi gösteriyorlar. Zapspor'un başarılı olabilmesi için gerek diğer futbolcular gerekse ben ve arkadaşım Ojamen özverili bir şekilde çalışıyoruz. İnşallah Zapspor şampiyon olarak hak ettiği yere gelecektir.'


Hakkarili futbolcularından Rojhat Sönmez de yeni transfer edilen iki yabancı futbolcunun kısa sürede takıma uyum sağladığını belirterek, siyahi futbolcuların hazırlık maçlarında ve antrenmanlarda sergilediği futbol ile göz doldurduğunu bildirdi.


12 yıl önce