|

Halil Umut Meler: "Emre Belözoğlu planladı ve provoke etti"

Süper Lig'in 15. haftasında oynanan MKE Ankaragücü-Çaykur Rizespor maçında ev sahibi ekibin başkanı Faruk Koca'nın saldırısına maruz kalan hakem Halil Umut Meler açıklamalarda bulundu. Yaşanan olay hakkında konuşan Halil Umut Meler, "Emre Belözoğlu planladı, provoke etti" ifadelerini kullandı. Ayrıca Süper Kupa'yı yöneteceği iddialarına da yanıt veren Meler, "Psikolojik olarak hazır değilim" dedi.

Haber Merkezi
09:40 - 20/12/2023 Çarşamba
Güncelleme: 10:09 - 20/12/2023 Çarşamba
Yeni Şafak
Halil Umut Meler'in saldırıya uğradığı ve Emre Belözoğlu'nu da İlhan Palut'un sakinleştirmeye çalıştığı an.
Halil Umut Meler'in saldırıya uğradığı ve Emre Belözoğlu'nu da İlhan Palut'un sakinleştirmeye çalıştığı an.

Süper Lig'in 15. haftasında MKE Ankaragücü sahasında Çaykur Rizespor'u ağırlamıştı. Mücadele sonrasında yaşanan olaylarda Ankaragücü Başkanı Faruk Koca, sahaya girerek maçın hakemi Halil Umut Meler'e yumruk atmış ve devamında Meler yere düştükten sonra 2 kişi tarafından tekmelenmişti. Yaşanan süreç hakkında Hürriyet'e açıklamalarda bulunan Halil Umut Meler, olayı Ankaragücü Teknik Direktörü Emre Belözoğlu'nun provoke ettiğini söyledi. Meler'in açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:


"Her şey normaldi"

"Aslında bunu en baştan anlatmak lazım. Normal, çok da güzel bir maç oldu. Kora kor bir mücadele vardı. Tribünlerden yana da çok büyük sıkıntılar oluşmadı. Ekstra bir durum 90+6’da bir gol oldu. Sadece 1-0’ken 1-1 bitti. Sonuçta paylaşılan bir puan oldu. Oyunculardan herhangi bir protesto yoktu. Çünkü yedikleri gol öncesi tartışmalı pozisyon da olmadı son dakika. Normaldi."


"Yumruk sonrasını hatırlamıyorum"

"Maçtan sonra düdüğü çaldıktan sonra oyuncular teşekküre ve tebrik etmeye geldi. O arada Emre Belözoğlu’nun elini, kollarını gördüm. O arada rakip teknik direktör İlhan Palut onu tuttu. Tam biz ne oluyor, ne bitiyor, neler deniyor diye oraya odaklandığımızda eylemi yapan şahıs sol tarafımdan yumruğu vurdu. Ondan sonrasını hatırlıyor muyum, hatırlamıyorum. Çünkü yerde darbe yiyordum. Zaten polis de temsilciler de bunu beklemiyordu. Beklenmeyen bir durum, çünkü oluşabilecek hiçbir hadise yoktu."


"Emre Belözoğlu provoke etti"

"Bu durumu provoke eden teknik direktördü. Başka hiç kimse değildi. Bu alenen gözüken bir şey. Maç içerisinde desin ki ‘Bana bu hatayı yaptın, ben senin yüzünden gol yedim.’ Yok. Ankaragücü ya da taraftarlarının da bir şeyi yok. Normal bir aksiyonu var. Ya bunu öncesinde planladı. Çünkü biliyorsunuz 2018 yılında benimle ilgili şahsi bir görüşü vardı. Bu şahsi görüşün devam ettiğini düşünüyorum ben de şu an."




"Emre Belözoğlu özür dilemedi"

"Bana o eylemi yapan kişi, yumruk atan kişi benden ve ailemden yazılı olarak özür dilemesine rağmen kendisi özür dilemedi. Emre Belözoğlu özür dilemedi. Varsa ispatlayın, yaptı deyin, ‘mesaj attım’ desin... Ama şu ana kadar, farkındaysanız 2 gün öncesinde verdiği röportajda da herhangi bir şey yok. Üzgün olduğunu söylüyor ama neye üzgün? Şiddeti yapanın şu durumda olduğuna mı üzgün? Yoksa bu duruma kendisi getirdiği için mi üzgün? Yoksa ben darbe yediğim için mi üzgün?"


"Süper Kupa'yı yönetmeyeceğim"

"Psikolojik olarak hazır değilim. Çünkü o maçlar özel maçlar. Her maça gerekli özenin gerekli hassasiyetin gösterilerek en şeffaf şekilde psikolojik olarak kendini hazırlayarak gitmen gerekiyor. Emek harcayarak gitmen gerekiyor. Ondan dolayı hazır değilim."


"Cumhurbaşkanımız bana çok büyük destek verdi"

"Sayın Cumhurbaşkanımızın çok büyük desteği ile sayın bakanlarımızın çok büyük destekleri ile birlikte çok hızlı bir reaksiyon alındı. Bu süreç içerisinde arayan, soran, döndüğüm dönemediğim herkesten çok olumlu tepkiler aldım. Zaten herkes bu şiddete karşı. Ve süreç artık çok hızlı bir şekilde sürdüğü ve devletin kontrolünde olduğu için şu anda sadece düşünme aşamasındayım."


"Dönüşüme ailem karar verecek"

"Benim en çok üzüldüğüm onlar oldu. Şu anda zaten onların vereceği karar benim için daha önemli. Onların söylemleri ile bir şekilde yoluma devam edeceğim."






#Halil Umut Meler
#Emre Belözoğlu
#Süper Lig
5 ay önce