|

Hamit 'Altın onbir'de

Alman Frankfurter Rundschacu gazetesi, Avrupa Şampiyonası'nın en iyi onbirine seç-tiği milli futbolcu Hamit Altıntop'a, “Orta sahanın motoru olarak görev yaptı. Motor devamlı çalıştı. Özellikle son dakikalarda güzel asistler yaptı” diye övgüler yağdırdı.

00:00 - 29/06/2008 Pazar
Güncelleme: 00:07 - 29/06/2008 Pazar
Yeni Şafak
Hamit 'Altın onbir'de
Hamit 'Altın onbir'de

Frankfurter Rundschau gazetesi, Avrupa Şampiyonası'nın “en iyi 11”inde milli futbolcu Hamit Altıntop'a yer verdi. Gazeteye göre, en iyi kaleci Hollandalı Edwin Van der Sar olurken, defansta Rus Juri Schirkow, Çek Cumhuriyeti'nden Ujfalusi, Portekizli Pepe ve İspanyol Ramos yer aldı. Gazeteye göre orta sahanın en iyi oyuncuları arasında Hamit Altıntop'un yanı sıra İspanyol David Silva ve Alman Bastian Schweinsteiger, forvette de İspanyol David Villa, Rusya'dan Roman Pavljutschenko ve Adrej Arshavin yerlerini aldılar.


ORTA SAHANIN MOTORU

Gazete Hamit için, “Orta sahanın motoru olarak çalıştı. Motor devamlı çalıştı. Özellikle son dakikalarda güzel asistler yaptı” denildi. Gazete, Yunanlı Nikopolidis, Almanya'dan Metzelder, Gomez, İtalya'dan Perrotta, Materazzi, Toni, Fransa'dan Sagnol, Malouda, İsviçre'den Magnin, Avusturya'dan Linz ve İsveç'ten Ljungberg “en kötü 11” olarak seçti.


Turnuvanın gafı Cech'ten

Dünya'nın en iyi kalecisi olarak gösterilen Petr Cech, Avrupa Şampiyonası'n- daki hatalarıyla tam bir hayal kırıklığı yaşattı. Çek kaleci, Türkiye karşısında son 15 dakikada 3 gol birden yemesi dünyadaki bütün sporseverler tarafından şaşkınlıkla karşılandı. Eurosport, Türkiye maçında son 15 dakikada yediği gollerle Çek Cumhuriyeti'nin turnuvanın dışında kalmasında başrol oynayan Cech'i turnuvanın en kötü kalecisi olarak seçerken, yaptığı hatayı ise turnuvanın gafı olarak nitelendirdi.


Rüştü ucuz kurtuldu

Volkan'ın cezası nedeniyle son iki maçta A Milli Takım'da kaleyi devralan Rüştü, yaptığı hatalarla ön plana çıktı. Hırvatistan maçında kalesini boşaltığı için gol gören milli kaleci, Almanya maçında da hatalı çıkışı nedeniyle Millilerin geriye düşmesine neden oldu. Milli kaleci, bu hatalar nedeniyle turnuvanın en kötü kalecisi olmaktan Petr Cech'in büyük hataları sayesinde kurtuldu.



16 yıl önce