|

Hamza farkı

G.Saray’ı ligde 7 sezon sonra ilk kez bu kadar çok puan toplayan, son 8 sezonun en fazla galibiyet sayısına ulaştıran takım haline getiren, 4. yıldızı kazandıran genç teknik adam, tespitlerini doğru yaparken problemin çözümünde de tam isabet sağladı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 27/05/2015 Çarşamba
Güncelleme: 06:19 - 27/05/2015 Çarşamba
Yeni Şafak

Galatasaray, Süper Lig'de 20. şampiyonluk yani 4. yıldızı elde ederken, bunda en büyük pay kuşkusuz teknik direktör Hamza Hamzaoğlu'nun oldu. Ligin 12. haftasında 6 Aralık 2014'teki Akhisar Belediyespor maçıyla birlikte takımın başına geçen Hamza Hamzaoğlu, Şampiyonlar Ligi'nden elenen, üst üste aldığı 4 farklı yenilgilerle adı '4 çeker'e çıkan takımı, 4. yıldıza yürüyen takım haline getirdi. Hamza Hamzaoğlu ile farklı bir hava yakalayan Cimbom, ligde 7 sezon sonra ilk kez bu kadar puan toplamayı başarırken, genç teknik adamın komutasında son 8 sezonun en fazla galibiyet sayısına da ulaşmış oldu. Tabi ki Hamza Hamzaoğlu'nun şampiyonluğu getiren dokunuşlarının hiçbiri tesadüfi değildi.



Takımla ağabey kardeş ilişkisi kurdu


Teknik direktör Hamza Hamzaoğlu, işe teknik direktör Cesare Prandelli döneminde bozulan teknik heyet-futbolcu ilişkilerini düzeltmekle başladı. Prandelli'nin kurduğu katı ilişkilerin aksine futbolcularla ağabey-kardeş ilişkisine giren genç teknik adam, 'Galatasaray'ın çocuğu' imajıyla futbolcuları daha da sahiplendi; takımdaşlık ve arkadaşlık ruhu saha içindeki birlik ve beraberliğe daha olumlu yansıdı.



Yıldız oyuncuları takıma geri kazandırdı


Galatasaray'a şampiyonluğu getiren isimlerin başında kuşkusuz Sneijder ve Yasin Öztekin'in performansları gelirken; iki yıldız, Hamza Hamzaoğlu döneminde adeta yeniden doğdu. Roberto Mancini döneminde bir hayli mutsuz olan Sneijder, Prandelli döneminde de dikiş tutturamasa da Hamza Hamzaoğlu ile yıldız olduğunu hatırladı. İlk iş olarak kadro dışı bırakılan takımın emektarı Sabri'yi affederek yola koyulan Hamza Hamzaoğlu, bu hamlesiyle camianın da gönlünü kazandı. Devre arasında takımdan gönderilmesi düşünülen Yasin Öztekin'i kadroda tuttu; Prandelli döneminde formaya hasret kalan genç futbolcu, Hamzaoğlu ile kadronun vazgeçilmezi oldu. Sneijder ile birlikte Selçuk İnan'ın da performansı tavan yaptı. Hamzaoğlu ayrıca Emre Çolak ve Olcan Adın gibi gözden düşen yıldızları joker gibi kullandı.



Oyuncularını hiçbir olayda malzeme yapmadı


Teknik direktör Cesare Prandelli'nin her kötü sonuçta takım içinden suçlu çıkarmasına rağmen Hamza hoca, her fırsatta kendini sorumlu tuttu; yeri geldi yaptığı yanlışta özür dilemesini dahi bildi. (Burak Yılmaz'ı sakat sakat oynatıp tekrar sakatlanmasına neden olduğu olay örneğindeki gibi) Emre Çolak ve son olarak Beşiktaş maçında Burak gibi futbolcuların oyundan çıkarken kendisine tepki göstermesi olayını olgunlukla karşıladı; hiçbir olumsuz olayın şampiyonluk yolunda malzeme yapılmasına izin vermedi.



Gol yeme sorununu tamamen çözdü


Teknik direktör Hamza Hamzaoğlu için en çok eleştiri getirilen nokta takımın çok gol yemesiydi. Hamza Hamzaoğlu'nun öğrencileri, Trabzonspor yenilgisinin ardından son 6 maçta aldığı üst üste 6 galibiyette kalesini gole kapatırken, bunda kaleci Muslera'nın bireysel performansının yanı sıra genç teknik adamın savunma kurgusunda yaptığı değişiklikler oldu. Semih Kaya ve Chedjou'nun sakatlık yaşadığı dönemlerde Hakan Balta'yı kademeli olarak kadroya monte eden Hamzaoğlu, Semih ve Chedjou'nun alternatifi konusunda elini güçlendirdi. Maç başı 2 olan gol yeme oranını 1.08'e çekti. Maç başına 1.06 gol atma başarısı gösteren takımın gol oranını da 2.38'e çıkardı.



Hamzaoğlu'na 3 yıllık sözleşme


G.Saray'ın Dursun Özbek başkanlığındaki yeni yönetimi sarı-Kırmızılı takımı şampiyon yapan teknik direktör Hamza Hamzaoğlu ile yeni sözleşme yapılması için düğmeye bastı. Başkanlığa seçilmeden önce her fırsatta “Hamza Hoca G.Saray'ın bağrından yetişti, onunla devam edeceğiz" diyen Özbek'in, eski ve yeni yönetici arkadaşlarıyla birlikte yaptığı toplantıda sözleşme konusunda tam destek aldığı öğrenildi. Özbek, 3 Haziran'da Bursa ile oynanacak Türkiye Kupası finali sonrası Hamzaoğlu ile görüşerek yeni sözleşme teklif edecek. Bu sezon G.Saray'dan 500 bin Dolar alan Hamzaoğlu'na, yıllık 1.5 milyon Dolar verileceği ve mukavelenin 3 yıllık olacağı kaydedildi.



1 sezonda cebe 150 milyon TL


Galatasaray'ın bu sezon Süper Lig ve Şampiyonlar Ligi'ne katılım hakkından elde ettiği gelir 150 milyon TL'yi buldu. Süper Lig'de mücadele ettiği için 15 milyon 500 bin TL lige giriş parası alan sarı-kırmızılılar, 24 galibiyet için 27 milyon 600 bin TL, 4 beraberlik için de 2 milyon 300 bin TL prim aldı. Şampiyonluk primi olarak 15 milyon TL elde eden G.Saray, kazandığı 20. şampiyonluk için de 29 milyon TL'nin sahibi oldu. G.Saray, Şampiyonlar Ligi'ne gelecek sezon doğrudan katılacağı için yaklaşık 20 milyon Euro gibi bir geliri kasasına koymayı garantiledi.



Sneijder kalıyor kardeşi de geliyor


Wesley Sneijder, kardeşi Rodney Sneijder'in gelecek sezon G.Saray'ın kampında deneneceğini söyledi. Sneijder, “Kampta kendini ispatlayıp sözleşme kapmaya çalışacak. Yani gelecek sezon G.Saray'da iki Sneijder görebilirsiniz" dedi. Son olarak Hollanda Ligi ekiplerinden Almere City'de forma giyen Rodney Sneijder, orta sahada görev yapıyor.


















#Hamza Hamzaoğlu
#galtasaray
#şampiyonluk
9 yıl önce