|

Hamza Yerlikaya reçeteyi verdi

Gençlik ve Spor Bakanlığı Bakan Yardımcısı Hamza Yerlikaya, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Türkiye’nin bütün kentlerini ziyaret ettiğini belirterek, “Cumhurbaşkanımızla çalıştığımız sürede Anadolu’nun farklı il ve ilçelerine gidip bir tomografi çektik ve spor konusunda bir yol haritası belirledik” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 26/07/2018 الخميس
Güncelleme: 04:25 - 26/07/2018 الخميس
Yeni Şafak
Gençlik ve Spor Bakanlığı Bakan Yardımcısı Hamza Yerlikaya
Gençlik ve Spor Bakanlığı Bakan Yardımcısı Hamza Yerlikaya

Gençlik ve Spor Bakanlığı Bakan Yardımcılığı görevine getirilen “Asrın Güreşçisi” unvanının sahibi, Olimpiyat, Dünya ve Avrupa şampiyonu eski milli güreşçi Hamza Yerlikaya, yeni görevindeki hedefleri, basketbol, futbol, tenis oynayıp zaman zaman da yüzdüğü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın spora verdiği önem, spor branşlarında alt yaş gruplarındaki başarıların büyükler kategorisine taşınamaması ve güreşin kendisindeki yerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Sporun özellikle gençlik olmak üzere toplumun her kesimini ilgilendirdiğini ifade eden Yerlikaya, “Uzun zamandan beri de zaten içindeyiz. Ben mutfaktan geldim. Federasyon başkanlığı, milletvekilliği yaptım, bakanlıkta müşavirlik yaptım, Cumhurbaşkanımızla çalıştım, halihazırda da hala hizmetinde devam ediyoruz. Cumhurbaşkanımızla çalıştığım bu sürede biz Anadolu’nun farklı farklı illerine, ilçelerine gidip bir tomografi çektik ve bir yol haritası belirledik” diye konuştu.

BAYRAĞI DAHA YUKARI ÇIKARMAYA ÇALIŞACAĞIZ

Temel meselelere inilmesi gerektiğini vurgulayan Yerlikaya, “Bugüne kadar bakanlarımız, müsteşarlarımız, bakan yardımcılarımız sağ olsun, gerekli ilgi ve alakayı gösterip çalışıp hazırlanmışlar. Biz de onlardan almış olduğumuz bu bayrağı daha üste çıkarmaya çalışacağız. Bu bir ekip işidir. Biz şu anda 3 kişiyiz. Sayın Bakanımızın yanında iki bakan yardımcısı olarak istişare ediyoruz. Genel müdürlerimiz var, alt ekipler var, danışman ekipleri kurulacak. Onlarla birlikte ilk etapta 2020 Olimpiyat Oyunları’nda başarılı olmanın yollarına bakacağız” ifadelerini kullandı.

TESİSLER SPORCU YETİŞTİRMİYOR

Hamza Yerlikaya, tesisler yapıldığını ancak bu tesislerde sporcu yetiştirilemediğini söyledi. Altyapının önemine değinen Yerlikaya, “Altyapı oluşturularak 2024, 2028 ve 2032 olimpiyat oyunlarının hazırlıklarına bugünden başlarsak sonuca gideriz. Bu sihirli değnek ile vurup yapılabilecek bir şey değil. Tesis altyapısı Türkiye Cumhuriyeti’nde en güçlü şekilde yapılmış vaziyette ama tesisler sporcu yetiştirmiyor. Antrenör ve idareci anlamında da kaliteyi yukarı çıkarmak lazım” şeklinde konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın verdiği desteğe layık olmak için millete hizmet edeceklerini dile getiren Yerlikaya, “Eksiklere bakacağız. Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda yolumuza devam edeceğiz. Yaşlı, genç demeden spor için herkesi sahaya indireceğiz. Sporun çok güzel bir tarafı var, her siyasi görüşün, dinin bir araya gelebildiği tek yer. Herkes sporu paylaşabiliyor, muhabbet edebiliyor, omuz omuza mücadele edebiliyor. İçinde ne siyasi görüş var ne de din, dil var. Bunu yakalayacağız” dedi.

  • Cumhurbaşkanımız’ın gecesi gündüzü yok
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gece gündüz demeden çalıştığını belirten Hamza Yerlikaya, “Cumhurbaşkanımızla çalışmak kolay değil. Ne gecesi var ne gündüzü, ne sabahı var ne akşamı var. Milletimizin bize yüklemiş olduğu mesuliyet var, ben nasıl uyuyayım, nasıl boş vakit geçireyim, bizim boşa geçirecek vaktimiz yok. Cumhurbaşkanı ile zaman zaman yüzüyoruz, basketbol, tenis ve futbol oynuyoruz. Herkes bir şekilde sporla uğraşmalı” dedi.
Büyüklerde sorun yaşıyoruz

“Yıldızlar ve gençler kategorilerine bakıyorsunuz çocuk Avrupa’da, dünyada altın madalya alıyor veya derece yapıyor. Aynı kişi büyüklere çıktığında başarının devamı gelmiyor” diyen Yerlikaya, “O aradaki geçiş noktasında motivasyonu düzeltmek lazım. Başarılı olunabilir ama önemli olan ustalık, tecrübe ve devamlılık sağlayabilmektir. Devamlılığı sağlayamıyoruz, devamlılığı sağlayanlar efsane oluyor, branşlarında en başarılı isim oluyorlar. İşte o aradaki geçişlerdeki problemleri görmek lazım. Bunu ben tek başıma görmeyeceğim, beraber göreceğiz, tespit edip üzerine gideceğiz. Bakanımıza anlatacağız gerekli bilgileri vereceğiz. Bakanımız takdir buyurur, gerekli mercilere, Cumhurbaşkanımıza anlatır. Bir proje olarak bunları hazırlayıp yolumuza devam edeceğiz” diye konuştu.


Sofuoğlu’nu makamında kabul etti

Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Hamza Yerlikaya, AK Parti Sakarya Milletvekili Kenan Sofuoğlu’nu makamında kabul etti. Kabulde konuşan Yerlikaya, “Orada bizim adımıza, spor adına ve federasyonlar adına ihtiyaçlarımızı ve sıkıntılarımızı çözebilecek en iyi temsilci kardeşimiz. Motor sporları riskin yüksek olduğu ve toplumda da en çok takdir gören bir branştır. Artık motor sporları yok. Diğer branşların da ağabeyi gibi çalışacak. Sonuna kadar desteğimiz Kenan kardeşimize tamdır. Cumhurbaşkanımızın çizmiş olduğu çizgi üzerinden yolumuza devam ediyoruz” ifadelerini kullandı. AK Parti Sakarya Milletvekili Kenan Sofuoğlu ise Hamza Yerlikaya’nın Gençlik ve Spor Bakan Yardımcılığı’na atanmasının en çok kendisini sevindirdiğini söyleyerek, “Hamza ağabey sporun içinden gelen biri. Sporun ve sporcunun derdini anlayacak biri. İnşallah çok faydalı işler yapacağız. Cumhurbaşkanımızın atadığı bakanlar ve bakan yardımcıları işin içinden gelen insanlar. Türkiye bunun da çok büyük faydasını görecek” dedi.

#Gençlik ve Spor Bakanlığı Bakanlığı
#Hamza Yerlikaya
٪d سنوات قبل