|

Harakiri

Hafta içinde 120 dakikalık zorlu bir mücadele veren Beşiktaş'ta yorgunluk maçın sonlarında kendini gösterdi; 83’te Vargas ile gelen penaltı golü cezayı kesti. Siyah-beyazlılar, F.Bahçe’nin kaybettiği haftayı iyi değerlendiremedi

Yeni Şafak ve
04:00 - 2/03/2015 Pazartesi
Güncelleme: 22:43 - 1/03/2015 Pazar
Yeni Şafak

UEFA Avrupa Ligi’nde hafta içinde Liverpool’u 2. turda eleyerek büyük moral bulan, Süper Lig’de de zirve mücadelesi veren Beşiktaş, son sıraya demir atan Balıkesirspor ile 2-2 berabere kalarak yara aldı. Siyah-beyazlılar, bu beraberlikle bu sezon Ankara'daki 4. maçında ilk kez puan kaybetti. Maçta iki takım da açık bir futbol ortaya koyarken, özellikle ikinci yarı karşılıklı ataklarla geçti.  19’da soldan Opare’nin pasında Olcay topu Atiba’ya aktardı. Atiba’nın vuruşunda Vukovic, topu kornere tokatladı. 31’de Demba Ba’nın kafa vuruşu kaleciden döndü. Dönen topa Veli’nin şutunda Vukovic gole izin vermedi. 34. dakikada sağdan ceza alanına giren Gökhan Töre’nin yaptığı ortada top Aykut’un eline çarpınca hakem penaltı noktasını gösterdi. Atışı kullanan Demba Ba, topu ağlarla buluşturdu: 1-0. 50. dakikada soldan gelişen Balıkesir atağında, Eray’ın kaleye vuruşunda top Ersan’dan sekerek Zec’in önünde kaldı. Kaleci Cenk de kontrpiyede kalınca Zec topu boş kaleye gönderdi: 1-1. 53’te Demba Ba’nın pasında ceza alanı içi sol çaprazında topla buluşan Opare, dar açıdan sert ve etkili bir şutla topu ağlarla buluşturdu: 2-1. 82’de Gökhan Töre, Berkan’ı düşürünce hakem penaltı noktasına gösterdi. Vargas skora yeniden dengeyi getirdi: 2-2. 90+3’te Vargas’ın sert şutu direkten dönünce Beşiktaş kaleyi büyük tehlike atlattı ve maç 2-2 sona erdi. 


İstatistikte fark attı yine de kazanamadı

Balıkesirspor ile yenişemeyen Beşiktaş, istatistiklerde ise bariz üstünlük kurdu. Topla oynamada yüzde 68’e 32’lik bir üstünlüğü olan siyah-beyazlılar, yüzde 88’lik bir pas yüzdesi yakaladı. Toplam şutta rakibine 8 fark atan (21-13) Beşiktaş,  isabetli şutta ise 9’a 4 üstünlük kurdu. 


Cenk'te çatlak şüphesi!

Beşiktaş'ın başarılı file bekçisi Cenk Gönen'in kaburgasında çatlak şüphesi olduğu öğrenildi. Milli kaleci, Balıkesir maçının son dakikasında yaşanan frikik pozisyonunda sakatlık geçirirken, durumu bugün çekilecek MR sonrası belli olacak. 


'Şanslı ve mutluyuz' çok üzgünüz

Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, maç sonu açıklamasında yaşadıkları puan kaybını değerlendirirken, Liverpool maçı sonrasında bu karşılaşmayla ilgili endişeleri olduğunu belirtti. "Enerjimiz düşüktü ve sürekli rakibin gerisinde kaldık" diyerek takımın yanlışlarını sıralayan Hırvat teknik adam, "Liverpool maçı, hem fiziksel hem de mental anlamda bizi çok yordu. Rakip karşısında iki defa öne geçmemize rağmen skoru koruyamadık. Üzgünüz; hayal kırıklığına uğradık. Beklemediğimiz bir sonuç oldu. 2-2'den den sonra galip gelebilirdik ancak en azından berabere kalmayı başardığımız için mutlu olmalıyız.  1 puan aldığımız için şanslıyız ve tırnak içerisinde mutluyuz" ifadelerini kullandı. 


Demba Ba: Basit goller yedik

Beşiktaş’ın yıldız golcüsü Demba Ba, takımının Ankara’daki 4. maçında da boş geçmezken, 31. resmi karşılaşmasında 23. golünü kaydetti. Ligde de 14. sayısına ulaşan Senegalli, beraberlik sonrası buna sevinemedi. Puan kaybını değerlendiren Demba Ba, “Aslında çok kötü oynamadık. Sadece çok basit goller yedik. Liverpool maçında 120 dakika mücadele ettik, bunun da yansıması oldu” yorumunu yaptı. 


Opare: Kalbimi sahaya koyuyorum

Beşiktaş'ın 2. golüne imza atan Daniel Opare, kendisi için iyi bir gün olmadığını belirtti. Attığı goldeki sevincini açıklayan genç yıldız, "Her maçta yüzde yüzümü koymaya çalışıyorum. İşimi yapmaya çalışıyorum, kalbimi sahaya koyuyorum" ifadesini kullandı.


Vazquez’in bileği kırıldı

UEFA Avrupa Ligi son 16 turunda Beşiktaş’ın rakibi olan Club Brugge, dün lig maçında fire verdi. Mouscron-Peruwelz'i 3-0 mağlup eden Brugge’da takımın önemli isimlerinden Victor Vazquez, sağ ayak bileğinden sakatlandı. 28 yaşındaki orta saha oyuncusunun ayak bileğinde kırık tespit edildi. Ligde 21 maçta 4 gol, 9 asistlik performans sergileyen; UEFA Avrupa Ligi’nde 5 gol atan Vazquez'in sezonu kapattığı bildirildi. 

#Liverpool
#Beşiktaş
#Balıkesirspor
9 yıl önce