|

Hayatını kaybeden Ekeng’in son sözleri

Viitorul ile oynanan maçta kalp krizi geçirerek hayata gözlerini yuman Dinamo Bükreşli Patrick Ekeng'in, mücadeleden önce çok yorgun olduğunu ve bu maçta oynayamayacağını söylediği öğrenildi.

Yeni Şafak
15:38 - 8/05/2016 Sunday
Güncelleme: 16:30 - 8/05/2016 Sunday
Diğer
Kalp krizi geçirerek hayatını kaybeden Patrick Ekeng'in ablası konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.
Kalp krizi geçirerek hayatını kaybeden Patrick Ekeng'in ablası konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Viitorul ile oynanan maçta kalp krizi geçirerek yaşamını yitiren Dinamo Bükreş'in 26 yaşındaki Kamerunlu oyuncusu Patrick Ekeng'in maç öncesi bazı itiraflarda bulunduğu öğrenildi. 26 yaşında hayata gözlerini yuman futbolcunun ablası konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.







Skorer'in aktardığına göre; BBC'ye konuşan Patrick'in ablası Monique Chantal, "Maçtan önce en iyi arkadaşına oynayamayacağını ve kendisini çok yorgun hissettiğini söylemiş" dedi.



Ölümün ardından hissettiklerini de paylaşan acılı abla, "Patrick çok cömert ve kibar bir insandı. Arkada bir aile bırakıyor olması çok acı verici. Bir rüya ya da bir kâbus gibi" ifadelerini kullandı.









Futbolcular Birliği reform istedi

Uluslararası Profesyonel Futbolcular Birliği (FIFPro) konuyla ilgili bir açıklama yayınlayarak olaydaki ihmallere dikkat çekti ve tüm dünyada geçerli olacak yeni bir uygulama için FIFA'ya seslendi. Dernek, bundan böyle her takımın stadında, bu tip durumlarda futbolculara müdahale etmeyi sağlayacak mini bir hastane bulundurma zorunluluğu getirilmesi gerektiğini savundu ve buna uygun reformlar yapılmasını istedi. FIFA'nın konuyu gündemine alarak yakın bir zamanda konuyla ilgili adımlar atabileceği ifade edildi.



Video: Futbol sahalarında yaşanan ölümler Video: Kamerunlu futbolcu sahada hayatını kaybetti









#Dinamo Bükreş
#Patrick Ekeng
8 years ago