|

Helal sana Taha

Tiflis'teki şampiyonada 120 kilo finalinde Ukraynalı Zasieiv'i 2-1 mağlup eden Akgül, ülkemize ilk altın madalyayı kazandırdı.

.
00:00 - 22/03/2013 Cuma
Güncelleme: 00:25 - 22/03/2013 Cuma
Yeni Şafak
Helal sana Taha
Helal sana Taha

Avrupa Güreş Şampiyonası'nda Taha Akgül, altın madalya kazandı. Gürcistan'ın başkenti Tiflis'teki Tbilisi Sport Palace'daki şampiyonada 120 kilo serbestte mücadele eden Taha Akgül, finalde Ukraynalı Alen Zasieiev ile karşılaştı. İlk periyotta büyük bir tehlike atlatan ve tuş olmaktan son anda kurtulan Akgül, son iki periyotta açıldı. İkinci periyodu 1-0 alarak güreşe denge getiren 120 kilo sporcumuz, 3. periyodu da 2-1 alarak maçtan da 2-1 galip ayrıldı ve üst üste ikinci kez Avrupa Şampiyonu olmayı başardı. Galibiyet sonrası Türk bayra-ğıyla tur atan Taha Akgül, Türkiye'ye ikinci kez altın madalya kazandırdığı için çok mutlu olduğunu söyledi.

BAŞARILARIN DEVAMI GELECEK

Akgül, ay-yıldızlı takımın ilk altın madalyasını kazandığını, ancak bunun devamının geleceğini söyledi. İlk Avrupa şampiyonluğunu Sırbistan'da elde ettiğini, Tiflis'te 2. kez aynı mutluluğu yaşadığını dile getiren Akgül, Türkiye'nin başarılarının devam edeceğine inandığını söyledi. bu arada 74 kiloda Soner Demirtaş, bayanlarda ise Burcu Örskaya ve Leyla Metin de elendi.

Şampiyonadaki ilk altın madalyamızı kazandıran Taha Akgül, müsakaba sonrası salonda tur attı. Finali izleyen Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya ise heyecandan hop oturup hop kalktı. Yerlikaya, 'Kenardan güreşleri izlemek gerçekten çok zor. Taha kardeşimizi tebrik ediyorum' dedi.

Tiflis'te bugün mindere 3 güreşçimiz daha çıkıyor

Avrupa Güreş Şampiyonası'nda bugün erkeklerde 1, bayanlarda ise 2 Türk güreşçisi daha madalya mücadelesi verecek. Gürcistan'ın başkenti Tiflis'teki Tbilisi Sport Palace'da gerçekleştirilen şampiyonanın 4. gününde erkekler serbest stil 84 kiloda Hakkı Ceylan, 1. turda Letonya'dan Armands Zvirbulis ile karşı karşıya gelecek. Bayanlar serbest stilde ise 63 kiloda Buse Tosun Avusturyalı, Yasemin Adar ise 72 kiloda Belaruslu rakibi karşısında 2. tura çıkmak için mücadele edecek.


11 yıl önce